Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Plenul Senatului reia dezbaterile pe marginea legii unitare a pensiilor

Plenul Senatului reia dezbaterile pe marginea legii unitare a pensiilor

  Publicat: 05 May 2010       876 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Plenul Senatului reia, miercuri, dezbaterile pe marginea legii unitare a pensiilor, urmand ca votul final pe lege sa fie dat luni, 10 mai, astfel incat legea sa nu treaca prin adoptare tacita de Senat.

Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Text care se introduce intr-un proiect de lege,
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,

Discutiile la acest proiect de lege au fost intrerupte luni de dezbaterea si supunerea la vot a motiunii simple pe Aparare a senatorilor PSD+PC, intitulata "Stop! Opriti umilirea pensionarilor si militarilor romani".

In cursul saptamanii trecute, senatorii au reusit sa discute un singur amendament adus legii pensiilor, cel privind eliminarea obligativitatii militarilor, alaturi de alte categorii din sistemul de siguranta nationala, de a contribui la sistemul public de pensii.

Amendamentul a fost respins cu voturile reprezentantilor arcului guvernamental, explicatia fiind cea oferita de ministrul Muncii, Mihail Seitan, si anume ca adoptarea acestei prevederi ar fi modificat esenta legii.

Nemultumiti de votul senatorilor independenti, social-democratii au solicitat o pauza, dupa care, revenind in plen, liderul grupului PSD, Ion Toma, a anuntat depunerea motiunii simple privind activitatea Ministerului Apararii Nationale.

Pana la acest moment au fost dezbatute doar primele sase articole din cele aproximativ 200 ale legii pensiilor.

Legea unitara a pensiilor are termen de adoptare tacita 10 mai. Senatul este prima Camera sesizata.Citeşte mai multe despre:    Legea unitara a pensiilor    Senatul Romaniei    Pensii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 3 iulie 2019
03 Jul 2019 | 774

Senatul a publicat un raport cu privire la prevenirea si corectarea dezechilibrelor macroeconomice
27 Jun 2019 | 608

Senatul Romaniei a constatat inregistrarea de progrese cu privire la aplicarea Agendei europene privind migratia
27 Jun 2019 | 635

Senatul a adoptat Proiectul de modificare si completare a Legii nr. 192/2006 privind medierea
05 Sep 2017 | 1097

Monitorul Oficial din data de 19 iunie 2017
19 Jun 2017 | 1310

Monitorul Oficial din data de 08 iunie 2017
08 Jun 2017 | 1363Articole Juridice

Actualizarea pensiilor de serviciu stabilite prin Legea 7/2006. Obligativitatea emiterii adeverintei prevazuta in anexele Normelor de aplicare a Legii 7/2006
Sursa: Av. Marius-Catalin Predut

Forma aplicabila in 2016 a Codului muncii
Sursa: EuroAvocatura.ro