din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2199 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Agentii imobiliari vor lucra dupa un cod european de bune practici

Agentii imobiliari vor lucra dupa un cod european de bune practici

  Publicat: 19 Feb 2008       2166 citiri       Sursa: NewsIn  


Confederatia este o uniune de state independente sau de unitati teritoriale autonome, infiintata pe baza unui acord international, prin care se determina conditiile de asociere a statelor si de functionare a acestora.
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
Reprezentant al unei institutii, regii autonome, societati comerciale, care are anumite insarcinari.
Confederatia Europeana Imobiliara in parteneriat cu Parlamentul European si Comisia Europeana au in plan finalizarea unui standard european al activitatii imobiliare, document ce vizeaza protectia consumatorului si reprezinta primul pas catre certificarea europeana a profesiei de agent imobiliar.

Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Suma platita unei persoane, fizice sau juridice (mandatar) pentru intermedierea unor activitati comerciale, bancare, bursiere etc.
(ternem CNA). Orice forma de mesaj, difuzat fie �n baza unui contract cu o persoana fizica sau juridica, publica ori privata, �n schimbul unui tarif sau al altor beneficii, privind exercitarea unei activitati comerciale, mestesugaresti, profesionale,
Reprezentanta, filiala sau sucursala a unei institutii sau intreprinderi
Persoana care cumpara frecvent produsele sau serviciile unei firme, sau dintr-un magazin, consumator obisnuit al unui local.
Suma platita unei persoane, fizice sau juridice (mandatar) pentru intermedierea unor activitati comerciale, bancare, bursiere etc.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Este persoana fizica sau juridica titulara in exclusivitate sau in indiviziune a dreptului real asupra corpului de proprietate supus inscrierii.
Expresie baneasca a valorii marfii ori suma care se plateste pentru un bun transmis, o lucrare sau o prestare de servicii.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Potrivit reprezentantilor companiei imobiliare EuroMetropola, acest document oficial va functiona ca un decalog al activitatii imobiliare si va contine un set de reguli de buna practica pentru cei care isi vor desfasura activitatea in acest domeniu . Totodata, standardul european al activitatii imobiliare va permite practicarea acestei meserii in aceleasi conditii legale in toate tarile Uniunii Europene.

"Aceasta masura a aparut ca urmare a faptului ca piata imobiliara nu are in acest moment o lege specifica pentru a reglementa activitatea in acest domeniu, dar mai ales din cauza controverselor care s-au tesut in jurul activitatii agentiilor imobiliare. Este vorba de cresterea nejustificata a preturilor pentru a obtine un comision cat mai mare la vanzare, plasarea de anunturi false in paginile de publicitate ale ziarelor sau pe Internet, cu scopul de a atrage clienti pe care mai apoi ii directioneaza catre adevaratele oferte", sustin reprezentantii EuroMetropola.

Acestia mai spun ca agentiile imobiliare profesioniste trebuie sa castige credibilitatea afectata de practicile neprofesioniste adoptate cu ani in urma de catre firme suspecte care functionau sub titulatura de agentie imobiliara.

"De cele mai multe ori, atunci cand un client este satisfacut de colaborarea cu o companie imobiliara este natural sa nu mai apara frustrarea achitarii comisionului si sa revina pentru o noua colaborare", afirma Monica Marin, Partner Manager EuroMetropola.

Despre acuzele conform carora agentiile imobiliare ar umfla preturile proprietatilor pentru a castiga un comision mai consistent, reprezentanta EuroMetropola sustine ca "este adevarat ca proprietarii si reprezentantii companiei imobiliare se consulta asupra pretului de vanzare, dar decizia apartine exclusiv vanzatorului".

"Este obligatia consultantului, care in multe cazuri detine si atestat de evaluator, sa-i informeze pe proprietari cu privire la preturile pietei. Bineinteles ca orice proprietar doreste sa obtina un pret cat mai bun si fixeaza un nivel de la care poate negocia. Este o lege a comertului care nu a aparut odata cu afacerile imobiliare", mai spune partener managerul companiei imobiliare.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...