Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Perchezitii la locuintele unor suspecti de fraude informatice. Prejudiciul estimat se ridica la aproximativ 1.000.000 USD

Perchezitii la locuintele unor suspecti de fraude informatice. Prejudiciul estimat se ridica la aproximativ 1.000.000 USD

  Publicat: 10 May 2010       1524 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
36 de perchezitii domiciliare au fost efectuate de oamenii legii, in aceasta dimineata, pentru destructurarea unui grup infractional specializat in combaterea fraudelor informatice.

Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Desfiintarea retroactiva a unui act juridic.
Imprimat care se completeaza in vederea intocmirii unui act sau a unui tabel.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
A fost promulgat la 11.09.1865
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Card de plastic care permite titularului obtinerea de numerar de la automate bancare (ATM-uri) si achizitionarea de bunuri si servicii cu plata in sistem electronic la POS in supermarket-uri, magazine, statii de benzinarie etc.
Plata efectuata din eroare de catre o persoana pentru o datorie inexistenta sau de care nu era tinuta sa raspunda, avand ca urmare obligatia beneficiarului de a restitui cee ce a primit in mod necuvenit.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
Alaturi de persoanele fizice, persoanele juridice apar in circuitul civil ca subiecte de drepturi si obligatii. In aceasta calitate, ele au aptitudinea generala si abstracta de a dobandi drepturi si de a-si asuma obligatii si, in virtutea acesteia, pot dobandi drepturi si isi pot asuma obligatii.
Institutie specializata care desfasoara o activitate complexa si care are ca functii: efectuarea de operatiuni intre titularii de conturi bancare

Prejudiciul estimat, pentru care exista deja plangeri, se ridica la aproximativ 1.000.000 USD. Totodata au fost puse in aplicare 28 de mandate de aducere.

In aceasta dimineata, in jurul orei 06.00, politisti ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta, sprijiniti de efective din cadrul D.C.C.O., B.C.C.O. Bucuresti, S.C.C.O. Harghita, B. I.S.J. a€˛Vlad Tepesa€¯, I.G.P.F. a€“ D.O.P.M., beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiterilor D.G.I.P.I., sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanta, au efectuat 36 de perchezitii domiciliare, simultan.

Peste 350 de politisti, jandarmi, politisti de frontiera, cu sprijinul de specialitate al ofiterilor D.G.I.P.I., au efectuat 32 de perchezitii in Constanta si cate doua in Harghita si Bucuresti, ocazie cu care au fost ridicate calculatoare si dispozitive de stocare a datelor informatice. Totodata, au pus in aplicare 28 de mandate de aducere.

Activitatile au fost desfasurate in vederea probarii activitatii infractionale a unui grup de criminalitate organizata care desfasura operatiuni financiare frauduloase, folosind instrumente de plata electronice, clonare de carduri bancare si efectuare de transferuri frauduloase de sume de bani din conturile unor cetateni straini.

In fapt, incepand cu luna octombrie 2009, suspectii au realizat pagini Web falsificate, clone ale unor pagini Web ale unor institutii bancare, urmate de transmiterea acestora, prin e-mail, catre diferiti utilizatori, clienti ai institutiilor financiare vizate. Aceste pagini contineau un avertisment nereal, respectiv o instiintare falsa cu privire la anularea ori restrictionarea accesului clientului la contul lui bancar, cerandu-le clientilor sa urmeze un link si sa completeze un formular cu toate datele cerute (de exemplu: nume, data nasterii, adresa de domiciliu, numar de telefon, SSN, numar card, data expirarii, CVV, codul PIN, etc.). Dupa validarea formularului, acesta era transmis automat printr-o adresa de e-mail creata special in acest scop. Informatiile si datele confidentiale ale clientilor, colectate in aceasta maniera, au fost utilizate de catre invinuiti pentru efectuarea mai multor transferuri frauduloase on-line, din conturi de card apartinand unor cetateni straini.

Suspectii au introdus in sistemele informatice, utilizate pentru realizarea operatiunilor de plata online, date informatice necorespunzatoare adevarului, rezultand transferuri financiare din conturile aferente unor instrumente de plata electronica apartinand unor cetateni americani, cu utilizarea datelor acestora de identificare si ale cardurilor lor, urmate de incasarea sumelor de bani care proveneau din transferuri frauduloase realizate de catre acestia, de la ghisee din municipiul Constanta, Viena a€“ Austria, Munchen a€“ Germania si Praga a€“ Cehia, de catre diferite persoane .

De asemenea, acestia au transmis altor persoane care desfasurau acelasi gen de activitate infractionala, datele complete de identitate ale unor persoane din strainatate, precum si datele cardurilor acestor persoane (numarul cardului, banca emitenta, PIN-ul si disponibilul contului) pentru a fi folosite in vederea efectuarii de operatiuni frauduloase.

Prejudiciul estimat se ridica la aproximativ 1.000.000 USD, pentru care exista plangeri trimise prin intermediul Secret Service.

Persoanele depistate urmeaza sa fie prezentate D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanta, pentru audieri.Citeşte mai multe despre:    Perchezitie    Fraude    Fraude informatice    DIICOTComentează: Perchezitii la locuintele unor suspecti de fraude informatice. Prejudiciul estimat se ridica la aproximativ 1.000.000 USD
Alte titluri

Proiectul de infiintare a institutiei Parchetului european a fost agreat de 17 state membre, printre care si Romania
12 Mar 2017 | 1039

ANAF scoate la concurs 132 de posturi de inspectori antifrauda fiscala
12 Jan 2017 | 1191

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
10 Jan 2017 | 694

M. Educatiei a aprobat metodologia privind autorizarea, acreditarea si evaluarea periodica a scolilor doctorale
28 Dec 2016 | 461

Ghid practic pentru Contestarea perchezitiilor la domiciliul avocatilor si in cabinetele de avocatura
28 Dec 2016 | 1721

Adjunctul sef Garzii Nationale de Mediu urmarit penal pentru trafic de influenta si luare de mita
23 Apr 2015 | 1342Articole Juridice

Cunoasterea companiilor si prevenirea fraudelor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Legislatia maghiara care interzice exploatarea jocurilor de tip slot machine in afara cazinourilor poate fi contrara principiului liberei prestari a serviciilor
Sursa: EuroAvocatura.ro

RECHIZITORIUL conform Noului cod de procedura penala
Sursa: EuroAvocatura.ro

REFERAT privind incuviintarea perchezitiei informatice
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Decizia ICCJ 5/2017. Medicul sef de sectie din cadrul unui spital public are calitatea de functionar public in sensul legii penale
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Nelegalitatea si netemeinicia deciziei de sanctionare a salariatului. Restituirea drepturilor salariale retinute
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Pitesti, Sectia I Civila, Decizia nr. 1166/2016 din 11.05.2016

Descrierea faptei ce constituie abatere disciplinara. Element esential al deciziei de sanctionare
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Pitesti, Sectia I Civila, Decizia civila nr. 955/2016 din data de 20.04.2016

Conditii privind revizuirea in cazul hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 179 din 11 februarie 2016