din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1915 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » MECTS a invitat la dialog Uniunea Nationala a Studentilor din Romania

MECTS a invitat la dialog Uniunea Nationala a Studentilor din Romania

  Publicat: 11 May 2010       1092 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Petru Funeriu, isi exprima toata disponibilitatea pentru dialogul cu partenerii sociali, implicit cu organizatiile nationale studentesti.

Piata special organizata de catre stat, intreprinzatori sau asociatii particulare si mixte,in cadrul carora se pot incheia
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Parte intr-un raport juridic de obligatie, titular de drepturi de creanta, indreptatit sa pretinda subiectului pasiv,

Astfel, in urma pichetului organizat astazi, 11 mai, in fata MECTS, de catre Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Petru Funeriu, prin purtatorul sau de cuvant, doamna Melania Vergu, i-a invitat, la discutii pe reprezentantii, UNSR, astazi, 11 mai, dupa finalizarea lucrarilor Comisiei de invatamant ale Camerei Deputatilor. Intalnirea urmeaza sa aiba loc la sediul MECTS.



Referitor la nemultumirile in baza carora UNSR isi fundamenteaza protestele, MECTS doreste sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:
Fondul alocat de MECTS pentru plata burselor studentesti are aceeasi valoare ca in 2009, respectiv 198 milioane RON, prin urmare nu a fost redus. Alocatia pentru bursa aferenta fiecarui standard/student la cursuri subventionate de la bugetul statului este de 69 RON/luna. Cuantumul efectiv al burselor ramane, in schimb, la decizia universitatilor, fiind stabilit in baza propriilor metodologii de stimulare a performantei. Universitatile pot, de asemenea, suplimenta fondul de burse in conditiile in care veniturile proprii permit acest lucru. Referitor la taberele studentesti de vara, fondurile prevazute pentru acoperirea acestui tip de cheltuieli sunt la nivelul anului trecut, 5,5 milioane RON. Prin urmare, MECTS considera neintemeiate manifestarile demarcate de UNSR
a��Nu doresc ca prezenta mea, astazi, la discutiile Comisiei de invatamant a Camerei Deputatilor sa fie interpretata ca lipsa de respect in relatia cu organizatiile sindicale sau studentesti. Am considerat de cuviinta ca trebuie sa particip acolo unde datoria de ministru o impune si anume la dezbaterea proiectului Legii Educatiei Nationale. Am convingerea ca acest proiect reprezinta un pas important in dezvoltarea societatii romanesti, motiv pentru care raman in continuare deschis unui dialog constructiv pe acest subiect . Sper sa avem atat studentii, cat si sindicatele din invatamant, parteneri in finalizarea acestei legi atat de importante pentru Romania. Ulterior, putem analiza punctual si solutiona diversele probleme ce pot aparea", a declarat ministrul Daniel Petru Funeriu.



Citeşte mai multe despre:    Uniunea Nationala a Studentilor din Romania    Studenti

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Codul muncii comentat 2022. Noua organizare a muncii. Editia a III-a, completata si revizuita
26 Jan 2022 | 1987

Curs de dreptul mediului si o Clinica juridica. Inscrieri pana pe 22 august
10 Aug 2021 | 1152

Adaptarea structurii anului scolar 2020-2021 la situatia epidemiologica actuala
27 Mar 2021 | 1280

Innotech Student 2020: Studentii din Romania pot obtine finantari intre 40.000 si 100.000 de euro din fonduri europene pentru a-si deschide mici afaceri
31 May 2020 | 1139

MEC a aprobat noile programe pentru examenele nationale (Evaluare Nationala 2020 si Bacalaureat 2020)
15 Apr 2020 | 1567

Masurile stabilite de MEC cu privire la reluarea cursurilor
08 Apr 2020 | 1285



Articole Juridice

Sinteze curs de dreptul muncii. Ghidul salariatului si Ghidul angajatorului
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Carantina si forta majora. Restrangerea unor drepturi si libertati in contextul fortei majore
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Constitutionalitatea incetarii de drept a contractelor de munca ale unor cadre universitare care nu sunt studenti-doctoranzi sau nu au obtinut diploma de doctor
Sursa: Irina Maria Diculescu

A fost modificat regimul strainilor in Romania
Sursa:

Jurisprudenţă

CEDO: Muhammad si Muhammad impotriva Romaniei. garantii procedurale in cazul expulzarilor de straini
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Acordare cheltuieli de spitalizare
Pronuntaţă de: Judecatoria Tulcea - Sentinta civila nr. 3502 din data 11.11.2011