Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Liderii UE iau masuri pentru recastigarea increderii in stabilitatea financiara a Europei si consolidarea guvernantei economice

Liderii UE iau masuri pentru recastigarea increderii in stabilitatea financiara a Europei si consolidarea guvernantei economice

  Publicat: 21 Jun 2010       928 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Liderii UE au decis sa dea publicitatii rezultatele simularilor de criza care se efectueaza in prezent in unele banci din Europa .

Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.
Actiune diplomatica prin care un stat accepta prevederile unui tratat international, obligandu-se sa le respecte
Denumire data monedei unice europene.
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.

Decizia are ca scop sa convinga pietele ca Uniunea este stabila din punct de vedere financiar, in ciuda nivelului datoriilor publice din unele tari .

Presedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, sprijinise activ publicarea acestor rezultate, care ilustreaza capacitatea unei banci de a rezista la socuri economice.

"Investitorii si-ar putea recastiga increderea - fie prin indepartarea suspiciunilor nefondate, fie prin solutionarea problemelor existente", a declarat acesta. Simularile se efectueaza in 25 din cele mai mari banci europene, iar rezultatele ar urma sa fie publicate in a doua jumatate a lunii iulie.

Liderii UE au convenit, de asemenea, sa inaspreasca masurile impotriva guvernelor care cheltuiesc mai mult decat isi permit, sa elaboreze noi sanctiuni impotriva celor care incalca regulile, sa supravegheze mai indeaproape nivelul datoriilor si sa incurajeze monitorizarea inter pares a politicilor economice nationale.

In discutiile premergatoare summitului G20 de la Toronto, de saptamana viitoare, ei si-au exprimat sprijinul fata de instituirea unor taxe impuse institutiilor financiare, care sa limiteze riscurile si sa-i scuteasca pe contribuabili de eventualele costuri ale altor crize bancare. De asemenea, au convenit sa le propuna liderilor mondiali sa analizeze posibilitatea introducerii unei taxe pe tranzactiile financiare.

Summitul, desfasurat la Bruxelles la data de 17 iunie, a prilejuit si adoptarea unui plan de stimulare a cresterii economice in urmatorii 10 ani, precum si decizia de a introduce noi masuri restrictive impotriva Iranului, pentru programul sau nuclear. S-a stabilit ca negocierile de aderare a Islandei pot demara, iar Estonia poate trece, de anul urmator, la moneda euro.

Criza a destabilizat finantele publice, determinand guvernele sa faca imprumuturi masive pentru a salva banci si a stimula cresterea economica. Odata cu redresarea treptata a economiei, strategia Europa 2020 DeutschEnglishfranA§ais incearca sa schimbe abordarea, trecand de la cheltuieli pentru stimulare la disciplina bugetara si reforma structurala.

Pentru prima data in UE, planul solicita guvernelor sa stabileasca obiective nationale (insotite de planuri detaliate), care sa sprijine atingerea obiectivelor cantitative ale UE in domenii precum ocuparea fortei de munca, educatia, saracia, schimbarile climatice, cercetarea si dezvoltarea. Performantele fiecarui stat urmeaza sa fie monitorizate.Citeşte mai multe despre:    Comisia Europeana    Buget    Uniunea Europeana    Fondul de coeziune    Banci    Euro    Zona euro

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Persoanele inregistrate in SPV pot face plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghiseul.ro
13 Jun 2020 | 68

HG nr. 426/2020, privind actualizarea standardelor de cost pentru serviciile sociale
06 Jun 2020 | 174

Beneficiarii OUG 92/2020 privind sprijinirea angajatorilor si salariatilor afectati de CoVid-19
31 May 2020 | 739

Conditiile pentru intrarea in somaj tehnic. Depunerea online a documentelor
02 Apr 2020 | 682

Agenda sedintei Guvernului Romaniei din 26 martie 2020
26 Mar 2020 | 401

Efectele noilor reglementari asupra profesiei de avocat, in contextul starii de urgenta
24 Mar 2020 | 1074Articole Juridice

Restrictiile impuse de Ungaria finantarii organizatiilor civile de catre persoane stabilite in afara acestui stat membru nu sunt conforme cu dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Contractul de munca si lucratorul “au pair”
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Revizuire decizie de pensionare. Reintegrarea salariatului dupa incetarea de drept a contractului de munca pe temeiul pensionarii
Sursa: avocat Gales Iulia | MCP Cabinet avocati

Modificarea contractelor de munca in contextul noilor realitati economice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Scopul activitatii de constatare a neregulilor si de stabilire a creantelor bugetare. Insolventa beneficiar
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1737/2019

Decizia C.C.R. nr. 222/2019 asupra initiativei legislative a cetatenilor intitulate "Lege de revizuire a Constitutiei Romaniei"
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia ICCJ nr. 16/2019 - O hotarare judecatoreasca in materie civila, referitoare la restituirea despagubirilor acordate in baza Legii nr. 10/2001 este asimilata, in vederea executarii, unui titlu executoriu referitor la creante bugetare rezultate din raporturi juridice contractuale.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia C.C.R. nr. 140/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2010
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei