din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1655 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CSAT a aprobat Strategia nationala de prevenire si combatere a spalarii banilor si finantarii terorismului

CSAT a aprobat Strategia nationala de prevenire si combatere a spalarii banilor si finantarii terorismului

  Publicat: 29 Jun 2010       2717 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Traian Basescu, politician roman, s-a nascut in data de 4 noiembrie 1951, Basarabi, azi Murfatlar, judetul Constanta.
Basescu Traian - membru al Parlamentului Romaniei.
Luni, 28 iunie 2010, a avut loc la Palatul Cotroceni sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, condusa de presedintele Romaniei, Traian Basescu .

Teodor Bals (* 1790 - d 1857) a fost caimacam (loctiitor) la conducerea Moldovei intre 26 iunie 1856 si martie 1857.
Turcan Raluca - membru al Parlamentului Romaniei.
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Persoana care face parte din conducerea unei institutii,
Washington George, general si om de stat american (Bridges Creek, Virginia, 1732-Mount Vernon 1799).
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Oragn judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care executa atributiile ce revin acestui minister.
Activitati infractionale ale unor grupuri, constituite pe principii conspirative, in scopul obtinerii unor improtante venituri ilicite (Gh. Nistoreanu, C. Paun, Criminologie, Bucuresti, 1996, pag. 228).
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.

La sedinta au participat primul-ministru al Romaniei, Emil Boc; ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga; ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea; ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi; ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu; ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu; ministrul Justitiei, Catalin Marian Predoiu; directorul Serviciului Roman de Informatii, George Cristian Maior; directorul Serviciului de Informatii Externe, Mihai Razvan Ungureanu; consilierul prezidential pentru Securitate Nationala, Iulian Fota; consilierul prezidential Anca Ilinoiu, sef al Departamentului Relatii Internationale; secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprisor; purtatorul de cuvant al Presedintelui Romaniei, Valeriu Turcan .

Pentru discutii cu privire la combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei si a spalarii banilor si finantarii terorismului, au fost prezenti ca invitati: Laura Codruta Kovesi - procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Codrut Olaru a�� procuror-sef, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si Laura Oprean, procuror-sef adjunct la Directia Nationala Anticoruptie.

In cadrul sedintei, directorul Serviciului Roman de Informatii, George Cristian Maior, a prezentat un document de analiza cu privire la practicile de evaziune fiscala si contrabanda, mentionand ca principalele domenii de evaziune fiscala sunt cel agroalimentar, al produselor din alcool si tutun, al constructiilor si al produselor energetice.

De asemenea, in document se precizeaza ca amplificarea infractiunilor financiare are efecte grave asupra sustenabilitatii bugetelor publice, distorsionand, in acelasi timp, mediul concurential.

In urma discutiilor, CSAT a hotarat elaborarea unui plan comun de actiune a institutiilor cu responsabilitati in combaterea evaziunii fiscale si contrabandei, menit sa imbunatateasca eficienta colaborarii intre Ministerul de Interne, Ministerul Finantelor Publice si Parchet. Ca urmare, la nivel judetean se vor constitui grupuri de lucru operationale formate din ofiteri specialisti si experti desemnati de institutiile responsabile.

In cadrul sedintei, directorul Serviciului Roman de Informatii a informat cu privire la utilizarea pe teritoriul Romaniei a firmelor fantoma de catre retelele de crima organizata transfrontaliera, cu predilectie in operatiuni de import si achizitii intracomunitare.

De asemenea, CSAT a aprobat Strategia nationala de prevenire si combatere a spalarii banilor si finantarii terorismului. Documentul fundamenteaza in mod unitar si coerent actiunile sectoriale de prevenire si combatere a spalarii banilor si finantarii terorismului, stabilind directii de actiune pentru toate institutiile cu responsabilitati in domeniu, in acord cu Strategia de Securitate Nationala a Romaniei si cu ultimele standarde internationale.



Citeşte mai multe despre:    Consiliul Suprem de Aparare a Tarii    CSAT    Evaziune fiscala    Contrabanda    Terorism

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Principiile si obiectivele generale ale Bugetului de stat pe 2016
11 Dec 2015 | 1469

Uniunea Judecatorilor solicita CSAT sa ii comunice hotararile care implica serviciile secrete in justitie
09 Dec 2015 | 1029

Ordinea de zi a sedintei CSAT din data de 25 noiembrie 2014
25 Nov 2014 | 1301

Ce s-a discutat la sedinta CSAT din data de 2 iulie 2014?
03 Jul 2014 | 1423

CCR: CSAT nu poate emite hotarari obligatorii pentru autoritatile si institutiile publice
27 Mar 2014 | 1865

Ordinea de zi publica a sedintei CSAT de astazi, 27 martie 2014
27 Mar 2014 | 1239



Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Jurisprudenţă

Decizia nr. 504/2019 asupra cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre prim-ministru, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr. 145/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Hotararea CEDO in Cauza Bucur si Toma impotriva Romaniei
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului