din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1929 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » De la 1 septembrie 2010 certificatele de conformitate si alte documente necesare activitatii medicilor se elibereaza de catre DSP

De la 1 septembrie 2010 certificatele de conformitate si alte documente necesare activitatii medicilor se elibereaza de catre DSP

  Publicat: 02 Sep 2010       4783 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Incepand din aceasta luna, documentele care se eliberau numai la sediul Ministerului Sanatatii, ca de exemplu certificatele de conformitate, cele care atesta obtinerea titlului de medic/medic dentist/farmacist/ medic specialist sau primar, adeverintele de abilitati dobandite, se pot solicita la directiile de sanatate publica.

Reprezinta ansamblul actelor cu caracter normativ emise de catre institutiile comunitare, in principal de catre Consiliul UE si Comisia Europeana, in cursul exercitarii competentelor ce le sunt atribuite prin Tratat. Tratatul CEE enumera cinci astfel de instrumente:
Este o tranzactie sau o serie de tranzactii cu valori mobiliare conferind persoanei sau grupului de persoane implicate, prin titlurile astfel dobandite, singure ori impreuna cu cele deja detinute ori controlate, o pozitie de control sau majoritara in participare la capitalul emitentului.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Reprezinta date in forma electronica care sunt atasate sau logic asociate cu alte date in forma electronica si care servesc ca metoda de identificare.
Legea 10 din 2001. Masuri cu caracter reparator acordate in situatiile in care restituirea in natura nu este posibila, sub forma unor titluri de valoare nominala folosite in procesul de privatizare,

La sediul acestor institutii se depun si se elibereaza aceste acte .

* De la 1 septembrie 2010, Ministerul Sanatatii a simplificat modul de eliberare a documentelor necesare activitatii personalului medical si a eficientizat sistemul circuitului documentelor.

* Masura vine in sprijinul medicilor, farmacistilor si asistentilor medicali care, incepand cu luna septembrie,sunt scutiti de drumurile pe care le faceau la Bucuresti pentru a depune sau a ridica actele necesare activitatii lor.

Directiile de sanatate publica preiau solicitarile privind eliberarea diverselor documente. Preluarea dosarelor se face dupa verificarea actelor depuse, urmand a fi inregistrate numai dosarele care contin documentatia completa. Daca dosarul este transmis prin posta directiei de sanatate publica, dosarul se inregistreaza, se verifica si daca este incomplet in termen de 5 zile lucratoare se comunica solicitantului actele suplimentare care trebuie depuse.

Dosarele complete se vor comunica Ministerului Sanatatii, prin posta militara, in termen de 5 zile lucratoare. Daca exista anumite situatii deosebite, directia de sanatate publica va solicita consultanta directiei de specialitate a Ministerului Sanatatii telefonic sau prin posta electronica.

In termen de 30 zile lucratoare de la inregistrarea la Ministerul Sanatatii, se vor emite certificatele solicitate si se vor comunica documentele directiilor de sanatate publica.

Documentele emise de Ministerul Sanatatii se vor inregistra in registre speciale la directiile de sanatate publica si se vor elibera titularilor sau imputernicitilor acestora pe baza de semnatura .

In premiera, au fost acordate si sanctiuni pentru angajatii care intarzie lucrarile. In cazul in care dosarele cu documente se transmit incomplete, Ministerul Sanatatii va propune sanctionarea persoanelor vinovate, persoanele responsabile la nivelul directiei de sanatate publica si a directorului executiv, cu diminuarea drepturilor salariale cu 5 - 20% pe o perioada de pana la 3 luni.

Pe site-ul Ministerului Sanatatii si al directiilor de sanatate publica sunt afisate toate detaliile care vizeaza noile masuri .



Citeşte mai multe despre:    Certificat de conformotate    DSP    Medici    Stomatologi    Farmacisti

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Redistribuirea personalului din unitatile sanitare care se vor reprofila in camine pentru batrani se va face in 3 etape
22 Mar 2011 | 3014

ANPC: Amenzi pentru etichetarea, comercializarea, prezentarea si publicitatea suplimentelor alimentare
12 Jul 2010 | 3294

ANPC: Amenzi de 30 000 lei pentru deficiente in derularea programului "cornul si laptele"
15 Apr 2010 | 2317

SONDAJ. Parerea cititorilor EuroAvocatura in legatura cu activitatea Guvernului Boc 1 (sic!)
31 Jan 2009 | 1392

SUA trebuie sa renunte la razboiul cu teroristii - studiu
29 Jul 2008 | 989



Articole Juridice

Procedura si Actele necesare pentru infiintare Societate civila medicala
Sursa: EuroAvocatura.ro

Procedura si Actele necesare pentru infiintare Cabinet medical individual (CMI)
Sursa: EuroAvocatura.ro