din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2000 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Demersuri efectuate de CSM in materia salarizarii

Demersuri efectuate de CSM in materia salarizarii

  Publicat: 03 Sep 2010       1407 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Consiliul Superior al Magistraturii va continua sa se implice in mod activ in procesul de elaborare a actelor normative privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, sustinand egalitatea de tratament juridic pentru cele trei puteri ale statului si subliniind importanta justitiei in cadrul democratiei constitutionale.

Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.

Consiliul Superior al Magistraturii a efectuat demersuri oficiale in vederea implicarii reprezentantilor sai si ai asociatiilor profesionale ale magistratilor in procesul de elaborare a actelor normative privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.
Ca urmare a acestor demersuri, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a comunicat Consiliului Superior al Magistraturii faptul ca dezbaterile organizate in vederea elaborarii celor doua proiecte de acte normative privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice vor avea loc in perioada 9-11 septembrie 2010, data si ora la care vor fi organizate dezbaterile urmand sa fie comunicate in timp util.
In sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 19 august 2010, Plenul a dispus transmiterea variantelor de lucru ale Proiectului Legii a�� cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice catre instante, parchete si asociatii profesionale, pentru consultare.
Cu privire la salarizarea personalului din justitie, la data de 1 septembrie 2010 Comisia juridica a Consiliului Superior al Magistraturii a discutat cu reprezentantii asociatiilor profesionale ale magistratilor si reprezentantii sindicatelor personalului auxiliar, iar la data de 2 septembrie 2010 reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii au participat la o intalnire la Ministerul Justitiei.
Consiliul Superior al Magistraturii va organiza, de asemenea, la data de 8 septembrie 2010, la sediul sau, o intalnire cu reprezentanti ai Consiliului Economic si Social, pentru a aborda unele probleme de interes comun si, in mod special, evolutia legislatiei in materia salarizarii si pensionarii personalului platit din fonduri publice.
La aceasta intalnire au fost invitati sa participe presedintele si vicepresedintii Consiliului Economic si Social (din partea sindicatelor, patronatelor si secretarul de stat Valentin Mocanu de la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale), iar din partea Consiliului Superior al Magistraturii vor participa: doamna judecator Florica Bejinaru, Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna procuror Gratiana Isac, Vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii si domnul judecator dr. Dan Lupascu, coordonator al Comisiei juridice a Consiliului Superior al Magistraturii.
Consiliul Superior al Magistraturii invita, inca odata, autoritatile responsabile in procesul de elaborarea si adoptare a actelor normative care intereseaza sistemul judiciar la dialog si conlucrare institutionala.



Citeşte mai multe despre:    CSM    Salarii    Judecatori    Procurori    Legea Salarizarii Unitare    Ministerul Justitiei

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Formularul 230 pe 2023 editabil si PDF
26 Dec 2022 | 54018

Formularul 230 editabil 2022 pdf pentru redirectionarea a 2 sau 3,5 la suta din impozitul datorat
27 Dec 2021 | 56452

15 iunie 2021 este data limita pana la care se pot depune declaratiile de avere si de interese anuale
13 Jun 2021 | 1471

Ministerul Economiei incurajeaza angajatorii sa ofere vouchere de vacanta
23 Jun 2020 | 1224

Beneficiarii OUG 92/2020 privind sprijinirea angajatorilor si salariatilor afectati de CoVid-19
31 May 2020 | 1908

Conferintele UpDate Work: Protectia economica si sociala a salariatilor
03 Apr 2020 | 1877



Articole Juridice

Declaratia unica (212) pe 2024. Model Declaratia unica pe 2024
Sursa: EuroAvocatura.ro

Formularul 230 model editabil 2024 PDF. Completeaza Declaratia 230!
Sursa: EuroAvocatura.ro

Concediul de maternitate si concediul de crestere a copilului. Aspecte practice
Sursa: MCP Cabinet avocati

Inlaturarea inechitatilor salariale dintre functionarii publici. Anularea hotararilor Consiliilor Locale
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Legalitatea platii esalonate a drepturilor salariale obtinute prin hotarari judecatoresti
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Angajatorul are dreptul de a-si organiza activitatea insa aceasta nu inseamna ca prin reorganizare se poate modifica contractul individual de munca al salariatului
Pronuntaţă de: Decizia civila nr.569/04.10.2017 a Curtii de Apel Galati

CEDO: Panioglu impotriva Romaniei. Libertatea de exprimare
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

CEDO: Camelia Bogdan impotriva Romaniei. dreptul la un proces echitabil. Accesul la o instanta
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului