Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » 28 de instante si 32 de parchete nu si-au trimis candidati pentru alegerile CSM

28 de instante si 32 de parchete nu si-au trimis candidati pentru alegerile CSM

  Publicat: 13 Sep 2010       602 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Consiliul Superior al Magistraturii a hotarat anularea, la 28 de instante si 32 de parchete unde nu a fost depusa nicio candidatura, a procedurilor de alegeri pentru desemnarea candidatilor, prevazute pentru data de 17 septembrie 2010.

Competenta de a judeca a instantelor judecatoresti sau a organelor care au competenta de a judeca pricini de aceeasi categorie.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a fost informat de catre Comitetul Electoral Permanent in legatura cu nedepunerea candidaturilor la 28 de instante si 32 de parchete, care cuprind toate gradele de jurisdictie si toate categoriile de judecatori si procurori ce urmeaza a fi reprezentate in Consiliul Superior al Magistraturii.
Potrivit dispozitiilor Regulamentului privind procedura alegerii membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, a€ž daca se constata ca nu a fost depusa nicio candidatura valabila pentru una sau mai multe din cele trei adunari generale pentru desemnarea candidatilor, comitetul electoral in cauza informeaza de indata Consiliul Superior al Magistraturii. Plenul anuleaza procedura alegerii pentru instanta respectiva ( sau parchetul respectiv ). Decizia se publica in Monitorul Oficial al Romaniei si pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii.a€ťCiteşte mai multe despre:    CSM    Alegeri    Membrii CSM    Alegeri CSM

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 4 noiembrie 2019
04 Nov 2019 | 1345

Consiliul Superior al Magistraturii a lansat proiectul „Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instante judecatoresti”
01 Nov 2019 | 728

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 28 octombrie 2019
29 Oct 2019 | 1027

CSM a aprobat organizarea, in data de 15.12.2019 a concursului de promovare in functii de executie, pe loc, a judecatorilor.
17 Oct 2019 | 820

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 11 octombrie 2019
11 Oct 2019 | 423

BEC: Sediile sectiilor de votare din strainatate utilizate la al doilea tur al alegerilor prezidentiale pot fi diferite fata de cele din primul tur
08 Oct 2019 | 327Articole Juridice

Autonomia locala. Principiu al administratiei publice in Noul Codul Administrativ (IV)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Descentralizarea in Noul Cod Administrativ. Principiu si componenta esentiale in desfasurarea activitatilor administrative (III)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Reglementarea administratiei publice, centrale si locale, in Noul Cod Administrativ (II)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Procedura speciala a atacarii hotararilor de validare a consilierilor locali – aspecte de constitutionalitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

ICCJ - Magistrat. Abatere disciplinara. Manifestari care aduc atingere prestigiului justitiei savarsite in afara exercitarii atributiilor de serivici. Obligatia de rezerva.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Hotararea in cauza Brisc impotriva Romaniei din 11.12.2018
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Nu rezulta cu certitudine ca prejudiciul a fost cauzat din vina si in legatura cu munca paratilor, intrucat acestia sunt angajati ai autoritatii contractante, dar nu semnatari ai contractelor
Pronuntaţă de: Tribunalul Hunedoara Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 494, in sedinta publica din 23 februarie 2017

Decizia nr. 146/2019 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a unor prevederi din Legea privind alegerea Presedintelui Romaniei, Legea privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European si din din Legea pentru modificarea si completarea unor acte normative in materie electorala.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala