din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1649 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Avocatii, notarii si consilierii juridici cu experienta vor putea intra in magistratura fara concurs

Avocatii, notarii si consilierii juridici cu experienta vor putea intra in magistratura fara concurs

  Publicat: 20 Mar 2008       4732 citiri       Sursa: NewsIn  


Avocatii, consilierii juridici, notarii si profesorii universitari de specialitate juridica vor putea intra in magistratura, fara concurs, cu conditia de a avea o vechime de cel putin zece ani, au decis, ieri, senatorii.

Organ suprem de control financiar si de jurisdictie financiara,care functioneaza pe lenga Parlamentul Romaniei.
(din Legea 10 din 2001) Actul scris prin care un cult religios sau o comunitate a unei minoritati nationale care se pretinde a fi indreptatit/a,
(termen CNA). Ansamblul programelor de radiodifuziune sau de televiziune, al emisiunilor si al celorlalte elemente ale unor servicii specifice, furnizat de un radiodifuzor,
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Propunerea a fost aprobata de plenul Senatului, cu 83 de voturi pentru si niciunul impotriva si prevede ca alaturi de avocati, si fostii magistrati si consilierii juridici, notarii si profesorii universitari de specialitate juridica pot fi numiti procurori sau judecatori, dar numai la judecatorii si parchetele de pe langa acestea. In plus, acestia nu pot fi detasati, transferati, delegati sau promovati la alte instante, timp de trei ani pe alte functii.

Senatul a stabilit si conditiile de pensionare.

Astfel, judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti de la ICCJ si personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, precum si fostii judecatori si procurori financiari si consilierii de conturi de la Sectia jurisdictionala care au exercitat aceste functii la Curtea de Conturi a Romaniei, cu o vechime de cel putin 25 de ani in functiile mentionate anterior, se pot pensiona la cerere . Ei pot beneficia, la implinirea varstei de 60 de ani, de pensie de serviciu . Pensia va fi in cuantum de 80% din baza de calcul reprezentata de indemnizatia de incadrare bruta lunara sau de salariul de baza brut lunar, dupa caz, si sporurile avute in ultima luna de activitate inainte de data pensionarii.

Categoriile de magistrati mentionate se pot pensiona la cerere inainte de data implinirii varstei de 60 de ani si beneficiaza de pensia amintita anterior daca au o vechime de cel putin 25 de ani in functie.

Persoanele care indeplinesc conditiile de vechime in functiile anterior mentionate se pot pensiona si pot beneficia, la implinirea varstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, chiar daca la data pensionarii au o alta ocupatie.

Judecatorii si procurorii, precum si magistratii de la ICCJ si personalul de specialitate juridica pot fi mentinuti in functie dupa implinirea varstei de pensionare pana la 70 de ani. Pana la varsta de 65 de ani, magistratul poate opta sa ramana in functie, insa dupa implinirea acestei varste pentru mentinerea in activitate este necesar avizul anual al CSM.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...