din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1451 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Consiliul Concurentei analizeaza piata imobiliara si serviciile conexe tranzactiilor imobiliare

Consiliul Concurentei analizeaza piata imobiliara si serviciile conexe tranzactiilor imobiliare

  Publicat: 10 Apr 2008       1715 citiri       Sursa: NewsIn  


Consiliul Concurentei va efectua o analiza de cunoastere a pietei imobiliare si a serviciilor conexe trazactiilor imobiliare, aceasta modalitate de investigare a unui intreg domeniu din economie reprezintand echivalentul "anchetelor sectoriale" utilizate de Comisia Europeana, potrivit institutiei.

Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Oprescu Sorin Mircea - membru al Parlamentului Romaniei.
Contract prin care partile termina un proces inceput ori preintampina un proces ce poate sa se nasca, facandu-si concesii reciproce.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Pentru a realiza analiza, Consiliul Concurentei cheama persoanele fizice sau juridice interesate sau potential afectate sa comunice informatiile de care dispun in legatura cu activitatea de tranzactionare a bunurilor imobiliare. "Avand in vedere importanta deosebita a pietei imobiliare pentru economia nationala si pentru marea majoritate a consumatorilor romani, demersul Consiliului Concurentei (CC) are ca obiective principale analizarea structurii pietei si a mecanismelor in baza carora functioneaza aceasta, identificarea si corectarea eventualelor disfunctionalitati de natura anticoncurentiala pe pietele serviciilor conexe tranzactiilor imobiliare, precum si stimularea transparentei pe aceasta piata prin informarea opiniei publice in legatura cu concluziile raportului de investigatie", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Gheorghe Oprescu .

Reprezentantii institutiei mai spun ca in conformitate cu estimarile pietei, bunurile imobiliare reprezinta intre jumatate si doua treimi din averea totala a majoritatii economiilor europene. In plus, potrivit presedintelui Consiliului Concurentei cea mai importanta tranzactie financiara pe care un consumator obisnuit o va efectua in decursul vietii sale o reprezinta vanzarea/cumpararea unei locuinte.

"In acest context, costurile asociate tranzactiilor imobiliare, calitatea serviciilor notariale, de intermediere, cadastrale etc. si modul in care acestea influenteaza pretul final al tranzactiei prezinta importanta atat pentru Comisia Europeana, care a dat publicitatii recent un studiu in acest sens, cat si pentru autoritatea nationala de concurenta", se arata in comunicatul CC.

Studiul comandat de Comisia Europeana pe piata serviciilor conexe tranzactiilor imobiliare a fost intocmit de patru universitati si institute din Uniunea Europeana. Aceasta cercetare de piata a vizat 21 state membre UE (Romania nu a facut parte din acestea), reprezentand mai multe tipuri de sisteme legislative in domeniul tranzactiilor imobiliare, si a fost data publicitatii in ianuarie 2008.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...