din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1835 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Incepand de la 1 ianuarie 2011, Estonia va utiliza moneda euro

Incepand de la 1 ianuarie 2011, Estonia va utiliza moneda euro

  Publicat: 30 Dec 2010       1153 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Denumire data monedei unice europene.
Se asteapta ca trecerea de la coroana estoniana la moneda euro sa se desfasoare in conditii optime, datorita unei planificarii timpurii si a unei bune campanii de informare.

Suma stabilita de banca de comun acord cu clientul cu ocazia incheierii contractului de credit,
(Conversion) Operatiunea de schimbare a unui instrument financiar cu un altul, de obicei a obligatiunilor de corporatie sau a actiunilor preferentiale cu actiuni comune.
(Conversion) Operatiunea de schimbare a unui instrument financiar cu un altul, de obicei a obligatiunilor de corporatie sau a actiunilor preferentiale cu actiuni comune.
Denumire data monedei unice europene.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Plata efectuata din eroare de catre o persoana pentru o datorie inexistenta sau de care nu era tinuta sa raspunda, avand ca urmare obligatia beneficiarului de a restitui cee ce a primit in mod necuvenit.
Incalcarea dispozitiilor cu caracter administrativ sau disciplinar,
Suma stabilita de banca de comun acord cu clientul cu ocazia incheierii contractului de credit,
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Denumire data monedei unice europene.

Recent, au fost lansate campanii publicitare privind rata de conversie coroana-euro pentru ca, atunci cand merg la cumparaturi, cetatenii estonieni sa stie cat cheltuie si sa nu fie inselati de comerciantii necinstiti.

In noiembrie, estonienii au primit in cutia de posta pliante cu informatii practice si doua carduri de referinta identice (acestea prezinta, pe o parte, un tabel cu ratele de conversie coroana-euro, iar pe cealalta parte elementele de siguranta ale bancnotelor euro).

Incepand de la 1 decembrie, bancile distribuie pachete de prezentare a monedei euro eesti keelEnglish pentru ca publicul sa aiba un prim contact cu noua moneda.

Inca din luna august a acestui an, comerciantii, institutiile financiare si autoritatile locale au fost invitate sa semneze un acord privind practicarea de preturi corecte, prin care se angajeaza sa nu majoreze preturile odata cu trecerea la moneda euro, fara un motiv bine intemeiat.

Timp de doua saptamani dupa trecerea la moneda euro, coroana estoniana si moneda euro vor circula in paralel, dupa care euro va deveni singurul mijloc legal de plata . Pentru a veni in sprijinul consumatorilor, in perioada 1 iulie 2010-20 iunie 2011, comerciantii afiseaza preturile in ambele monede.

Oficiul de protectie a consumatorilor din Estonia va monitoriza intreprinderile si preturile si, daca va fi cazul, va publica informatii despre eventuale cazuri de abatere de la norme.

Estonia a aderat la UE in 2004 si a aplicat o reforma economica solida, motiv pentru care a fost supranumita "Tigrul baltic". Economia Estoniei este foarte flexibila si, cu toate ca a fost afectata de criza economica, si-a demonstrat capacitatea de a functiona si de a se adapta mentinand o rata de schimb fixa timp de aproape doua decenii.

Insa pentru Estonia drumul nu se opreste aici. Dupa ce va deveni cel de-al 17-lea membru al zonei euro, Estonia va fi nevoita sa continue aplicarea de politici privind gestionarea datoriei si a deficitului public care sa favorizeze cresterea economica, crearea de locuri de munca si mentinerea unei rate a inflatiei stabile.

Printre ultimele state membre care au aderat la zona euro se numara Slovenia (2007), Cipru (2008), Malta (2008) si Slovacia (2009).



Citeşte mai multe despre:    Zona euro    Estonia

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Ministrul finantelor publice a participat la reuniunea Eurogrup in format extins si la reuniunea informala ECOFIN
14 Sep 2019 | 805

Presedintele Romaniei a participat la reuniunea Consiliului European (Bruxelles, 20-21 iunie 2019)
22 Jun 2019 | 945

Guvernul a aprobat Programul de convergenta 2019-2022
08 May 2019 | 715

Priit Pikamae a fost numit avocat general al Curtii de Justitie a Uniunii Europene
07 Feb 2019 | 1403

Nivelul salariilor minime pe economie inregistrat de statele Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019
02 Feb 2019 | 2399

Romania este aproape de atingerea obiectivului privind folosirea energiei din surse regenerabile
13 Mar 2015 | 1071



Articole Juridice

Ministerul Public nu are competenta de a autoriza accesul si transferul unei autoritati publice la baze date pentru a desfasura o urmarire penala
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Consimtamantul inculpatului la prestarea unei munci in folosul comunitatii inainte de stabilirea vinovatiei � intre protectia impotriva muncii fortate si antepronuntarea judecatorului
Sursa: Irina Maria Diculescu

Curtea confirma ca, atunci cand a impus un plafon de cote de emisie de gaze cu efect de sera Poloniei si Estoniei, Comisia si-a depasit competentele
Sursa:

Orientarile Comisiei privind analiza pietei si evaluarea puterii semnificative pe piata nu impun obligatii particularilor
Sursa: EuroAvocatura.ro