din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2737 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Ce s-a hotarat in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii din data de 25 ianuarie 2011?

Ce s-a hotarat in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii din data de 25 ianuarie 2011?

  Publicat: 26 Jan 2011       2142 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Traian Basescu, politician roman, s-a nascut in data de 4 noiembrie 1951, Basarabi, azi Murfatlar, judetul Constanta.
Basescu Traian - membru al Parlamentului Romaniei.
Marti, 25 ianuarie 2011, a avut loc la Palatul Cotroceni sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, condusa de presedintele Romaniei, Traian Basescu .

Turcan Raluca - membru al Parlamentului Romaniei.
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
Act adoptat de organele de stat,
Act adoptat de organele de stat,
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
Linie reala sau conventionala care desparte teritoriul a doua stste;
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.

La sedinta au participat primul-ministru al Romaniei, Emil Boc; ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas; ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea; ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu; ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton; ministrul Justitiei, Catalin Marian Predoiu; ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi; directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior; directorul Serviciului de Informatii Externe, Mihai Razvan Ungureanu; consilierul prezidential pentru Securitate Nationala, Iulian Fota; secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprisor; purtatorul de cuvant al Presedintelui Romaniei, Valeriu Turcan .

In cadrul sedintei s-au discutat masurile adoptate de Romania in vederea punerii in aplicare a regimurilor de sanctiuni instituite pe plan international, in perioada 2009 - 2010, constatandu-se buna cooperare intre institutiile cu responsabilitati in acest domeniu .

Membrii CSAT au facut o evaluare a rezultatelor obtinute de institutiile statului in combaterea evaziunii fiscale. Astfel, in 2010, au fost aplicate contraventii de circa 46 de milioane de euro, iar la nivelul Ministerului Finantelor Publice au fost incasate amenzi de circa 15 milioane de euro. Structurile specializate ale Ministerului Finantelor Publice au dispus 4.251 suspendari de activitate si au instituit obligatii fiscale suplimentare de circa 1,5 miliarde euro.

Potrivit raportului elaborat de Grupul de lucru interinstitutional pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, au fost identificate activitati de evaziune fiscala preponderent cu produse din tutun, produse agroalimentare, materiale lemnoase, materiale de constructii si alcool.

Un exemplu relevant pentru actiunea institutiilor statului este acela ca pe parcursul anului 2010 au fost confiscate aproape 19 milioane pachete de tigari, cu circa 56% mai multe decat in anul anterior.

O alta tema importanta pe agenda sedintei CSAT a fost reprezentata de continuarea participarii Romaniei cu forte armate la misiuni de aparare colectiva, in sprijinul pacii, de tip coalitie si individuale, in afara teritoriului statului roman, sub egida NATO, UE si ONU.

In acest context, CSAT a analizat si a aprobat Planul intrebuintarii fortelor Armatei Romaniei la misiuni in afara statului roman in anul 2011. Conform acestui document, fata de anul 2010, in anul 2011, fortele Armatei Romaniei dislocate in teatrele de operatii vor creste in ansamblu, cu 183 de militari. In anul 2011, Armata Romaniei va putea participa la misiuni in afara teritoriului statului, cu un efectiv maxim de 3.427 militari, din care forte dislocate - 2.525 militari si forte dislocabile - 902 militari.

De asemenea, CSAT a aprobat suplimentarea participarii Romaniei la misiunea Uniunii Europene din Kosovo-EULEX cu cinci jandarmi.

In cadrul aceleiasi sedinte, au fost avizate mai multe proiecte de acte normative:

- Proiectul de hotarare a Guvernului pentru aprobarea Ghidului carierei militare;
- Proiectul de hotarare a Guvernului pentru aprobarea Strategiei nationale de management integrat al frontierei de stat a Romaniei in perioada 2010-2012;
- Conceptia privind infiintarea Garzii de Coasta in structura Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane.

In finalul sedintei, membrii Consiliului au aprobat Programul de activitate al CSAT pentru anul 2011, document necesar realizarii obiectivului constitutional al Consiliului, respectiv organizarea si coordonarea unitara a activitatilor care privesc securitatea nationala.



Citeşte mai multe despre:    Consiliul Suprem de Aparare a Tarii    CSAT    Kosovo-EULEX    Ghidul carierei militare

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Principiile si obiectivele generale ale Bugetului de stat pe 2016
11 Dec 2015 | 1469

Uniunea Judecatorilor solicita CSAT sa ii comunice hotararile care implica serviciile secrete in justitie
09 Dec 2015 | 1029

Ordinea de zi a sedintei CSAT din data de 25 noiembrie 2014
25 Nov 2014 | 1300

Ce s-a discutat la sedinta CSAT din data de 2 iulie 2014?
03 Jul 2014 | 1423

CCR: CSAT nu poate emite hotarari obligatorii pentru autoritatile si institutiile publice
27 Mar 2014 | 1859

Ordinea de zi publica a sedintei CSAT de astazi, 27 martie 2014
27 Mar 2014 | 1238



Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Jurisprudenţă

Decizia nr. 504/2019 asupra cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre prim-ministru, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr. 145/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Hotararea CEDO in Cauza Bucur si Toma impotriva Romaniei
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului