din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1442 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Amenzi intre 2500 si 4000 de lei pentru conducerea masinii fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna

Amenzi intre 2500 si 4000 de lei pentru conducerea masinii fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna

  Publicat: 27 Jan 2011       1914 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Declaratia de presa a ministrului trasporturilor la finalul sedintei de guvern, din data de 27 ianuarie 2011:

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Sanctiune administrativa, contraventionala, fiscala sau civila,
In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este persoana fizica sau juridica titulara in exclusivitate sau in indiviziune a dreptului real asupra corpului de proprietate supus inscrierii.
Efect negativ, cu caracter patrimonial sau nepatrimonial, produs unei persoane prin fapta ilicita a altei persoane ori prin actiunea lucrurilor sau animalelor care se afla sub paza juridica a altei persoane.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.

"... astazi a fost aprobat proiectul de ordonanta privind reglementari referitoare la cresterea sigurantei rutiere si destinatia sumelor incasate de catre personalul imputernicit cu atributii de inspectie si control in urma aplicarii sanctiunii contraventionale specifice activitatii de transport .


Ce este vizeaza, practic, aceasta modificare?
In primul rand, aplicarea de catre Registrul Auto Roman a sanctiunilor prevazute in prezenta Ordonanta referitoare la starea tehnica a autovehiculelor comerciale in cazul controalelor tehnice efectuate de catre acesta impreuna cu Politia Romana.
In acelasi timp, vizeaza cresterea fondurilor incasate de catre Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi - fonduri destinate remedierii starii tehnice a drumurilor si, bineinteles, remedierii pagubelor provocate prin accidentele care se produc pe drumurile nationale si autostrazi.
Sanctionarea cu amenda intre 2.500 si 4.000 RON pentru conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna - si definitia acestor anvelope este exact asa cum este data in directiva europeana. Fac specificatia ca ea include si cauciucurile all season, cele care au fost foarte des invocate in dezbaterile publice. In acelasi timp, proiectul de Ordonanta prevede posibilitatea administratorului drumului de a recupera costurile interventiei de degajare a sectorului de drum afectat si, nu in ultimul rand, asigura recuperarea costurilor pe care acesta le are pentru repararea drumului. Bineinteles, recuperarea costurilor aferente se poate face atat de la asigurator, cat si de la proprietarului autovehiculului in cazul in care acesta se dovedeste ca este vinovat sau de la proprietarul firmei de transport, de la operatorul al carui vehicul produce acest prejudiciu.
Care sunt avantajele introducerii acestor prevederi? In primul rand, cresterea sigurantei rutiere prin integrarea masurilor de imbunatatire a starii tehnice a autovehiculelor. In al doilea rand, asigurarea dotarii corespunzatoare pe perioada de iarna si reducerea numarului de incidente stradale si in acelasi timp, a victimelor care rezulta in urma acestora. Nu in ultimul rand, cresterea fondurilor necesare pentru remedierea, repararea si modernizarea si constructia de drumuri si autostrazi in Romania. As vrea sa fac mentiunea ca aceasta prevedere nu este specifica Romaniei. Forma pe care am promovat-o noi in Romania putem spune ca este o obligativitate partiala, ea este aplicata si in alte state, precum Germania, Austria, Slovacia, Cehia, Italia, Norvegia, Ungaria, Franta si Spania. In forme mult mai restrictive si mai severe, as spune, obligativitatea se regaseste si in legislatia din Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Bosnia-Herzegovina si Slovenia. Acesta este primul proiect. Daca dvs. aveti intrebari in ceea ce priveste aceasta obligativitate va stau la dispozitie."



Citeşte mai multe despre:    Anvelope    Anvelope de iarna    Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi    Anca Boagiu

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Consiliul Concurentei: Romania exporta mai mult in tarile din Vestul Europei decat in Est
22 Jun 2019 | 1072

DIICOT: Cercetari penale fata de un grup infractional organizat, frauda informatica in forma continuata si fals informatic in forma continuata
18 Apr 2019 | 805

PE a adoptat noi reguri ce ar imbunatati siguranta rutiera si ar reduce numarul accidentelor
15 Mar 2019 | 1011

Prima Casa 2014: Principalele modificari aduse
08 Jan 2014 | 2674

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 540 din 27.08.2013
28 Aug 2013 | 1129

DIICOT Craiova: Trimitere in judecata 15 inculpati pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave s.a.
14 Sep 2012 | 2131



Articole Juridice

Un operator de transport aerian este obligat sa plateasca compensatii pasagerilor pentru o intarziere de trei ore sau mai mare
Sursa: EuroAvocatura.ro

Cum obtii autorizarea executarii lucrarilor de constructii? Ghid actualizat 2018
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Procedura obtinerii autorizatiei de functionare a unui Service auto
Sursa: EuroAvocatura.ro

Mentionarea in Cartea de identitate a vehicolului (CIV) a anvelopelor optionale
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Proportionalitatea sanctiunii disciplinare. Reindividualizarea sanctiunii de instanta de judecata.
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Timisoara - Decizia civila nr. 1323 din data de 12.12.2019

Individualizarea sanctiunii disciplinare. Obligatia angajatorului de a aprecia gravitatea faptei prin raportare la circumstantele concrete.
Pronuntaţă de: Tribunalul TIMIS - Sentinta civila nr. 1016/2019 din 09.07.2019

Stabilirea competentei instantei. Solutionarea cererilor de liberare provizorie sub control judiciar
Pronuntaţă de: Tribunalul Olt - Sectia Penala, Hotararea nr. 50 din 27.07.2012

Asigurare de raspundere civila. Plata suma reprezentand despagubiri pentru reparatii autovehicul
Pronuntaţă de: Judecatoria Buzau - Sentinta civila nr. 6706 din data 20.06.2011