din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1434 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Medicii de familie vor avea obligatia de a asigura continuitatea asistentei medicale primare in centrele de permanenta

Medicii de familie vor avea obligatia de a asigura continuitatea asistentei medicale primare in centrele de permanenta

  Publicat: 27 Jan 2011       1547 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Guvernul Romaniei a aprobat prevederea potrivit careia medicii de familie vor avea obligatia de a asigura continuitatea asistentei medicale primare in centrele de permanenta, in afara programului de lucru si in zilelele de sarbatori legale

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Suprafata de teren extinsa de o parte si de alta a proiectiei in plan orizontal a conductelor
Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
Salariul reprezinta contraprestatia muncii depuse de salariat in baza contractului individual de munca.
Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
A fost conducatorul hunilor (intre anii 434 si 453), populatie care se asezase in Panonia. Hunii reusisera, in acea perioada, sa supuna atat populatia romanica din fosta provincie Panonia, cat si o serie de populatii migratoare, precum ostrogotii, alanii, gepizii etc.

La propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat Ordonanta pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2004 privind asigurarea continuitatii asistentei medicale primare prin centrele de permanenta

Conform actului normativ, medicii de familie aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate si care isi desfasoara activitatea in localitatile arondate teritorial la centrele de permanenta, sunt obligati sa asigure continuitatea asistentei medicale primare in aceste centre, incepand cu prima zi a saptamanii si pana vineri, intre orele 15.00-08.00. Si in zilele de sambata si duminica si cu ocazia sarbatorilor legale, serviciul de permanenta se va efectua in intervalul 08.00-08.00h, a doua zi.

Zonele in care se infiinteaza centre de permanenta sunt stabilite de directiile de sanatate publica, cu acordul prealabil al caselor de asigurari de sanatate si al consiliilor locale.

Infiintarea unui centru de permanenta se va realizaprin dispozitie emisa de catre directorul executiv al directiei de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, dupa caz, cu acordul prealabil al autoritatilor locale.

Centrele de permanenta se vor putea infiinta atat in orasele mari, cat si in zonele rurale, Ministerul Sanatatii urmarind ca pacientii sa poata accesa servicii de asistenta medicala primara indiferent de ora si de zona .

Pentru serviciile acordate in cadrul centrelor de permanenta, medicii de familie vor fi retribuiti, suplimentar, la nivelul unui salariu al medicului specialist in regim de garda.

In cazul in care medicii de familie nu respecta obligatiile impuse de noile reglementari, casele de asigurari de sanatate cu care sunt in relatie contractuala vor diminua lunar, cu 10%, valoarea minima garantata a punctului per capita, respectiv venitul lunar al medicilor nou-veniti intr-o localitate stabilit in conformitate cu prevederile Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.

``Si pana in prezent exista cadru legislativ care prevedea infiintarea centrelor de permanenta. In anul 2005, atunci cand exista obligativitatea de a se asigura continuitatea asistentei medicale in centrele de permanenta, au fost infiintate aproximativ 300 astfel de unitati in toata tara. Incepand cu anul 2008, atunci cand prevederea privind obligativitatea a fost anulata, numarul centrelor a scazut la 63``, a declarat ministrul Sanatatii,CSEKE Attila.



Citeşte mai multe despre:    Legea 263/2004    Centre de permanente    Asistenta medicala    Medici de familie

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri