din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2445 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Comunicat DNA privind arestarea lui Costea Cornel Ion, director al Biroului Vamal Ploiesti

Comunicat DNA privind arestarea lui Costea Cornel Ion, director al Biroului Vamal Ploiesti

  Publicat: 25 Feb 2011       2998 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Forma a participatiei penale ce consta in fapta unei persoane care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute in legea penala,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Procurorii din cadrul Directia Nationala Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de COSTEA CORNEL ION, director al Biroului Vamal Ploiesti, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de luare de mita in forma continuata si complicitate la infractiunea de fals intelectual in forma continuata.

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Legea 10 din 2001. Persoana fizica sau juridica, proprietara a unui/unor imobil(e) la data preluarii abuzive, care indeplineste conditiile impuse de lege pentru a beneficia de dispozitiile acesteia;
Din punctul de vedere al dreptului civil, o fapta ilicita savarsita cu intentie, prin care se cauzeaza un prejudiciu altei persoane si care obliga pe autorul sau la reparatie (art.998 Cod Civil).
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Act normativ care cuprinde principiile si reglementarile referitoare la relatiile sociale avand ca obiect vanzarea si cumpararea marfurilor.
Reprezinta respectarea de catre autoritatile administratiei publice a obligatiei de a informa cu privire la modul de stabilire a activitatilor componente si a obiectivelor,
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:
In perioada noiembrie-decembrie 2010 si ianuarie 2011, in calitate de director al Biroului Vamal Ploiesti, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu, inculpatul Costea Cornel Ion, a pretins diferite sume de bani de la un denuntator, patron a mai multor firme care desfasurau activitati de import-export din Turcia, primind de la acesta, prin intermediar, suma totala de aproximativ 40.000-50.000 euro, in schimbul neprezentarii tirurilor la controlul fizic in vama Ploiesti. Dupa primirea sumei mentionate, inculpatul a impus ca sa ii mai fie data ulterior suma de 20.000 lei.
La data de 24 februarie 2011, inculpatul Costea Cornel Ion, a primit suma de 10.000 lei, prin intermediar, de la persoana denuntatoare, fiind prins in flagrant delict de procurorii anticoruptie.
Inculpatului Costea Cornel Ion i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 24 februarie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, iar la data de 25 februarie 2011, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea acestuia pe o perioada de 29 de zile.
In cauza procurorii efectueaza cercetari si fata de alte persoane, lucratori vamali la Biroul vamal Ploiesti.
La instrumentarea cauzei, procurorii colaboreaza cu ofiteri din cadrul M.A.I - Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale    Vama Ploiesti   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Obreja Rudel retinut pentru 24 ore
03 Feb 2015 | 1536

Primarul municipiului Gheorgheni retinut pentru abuz in serviciu si santaj
27 Jan 2015 | 1665

Fosta presedinta a ANRP retinuta de procurori pentru infractiunea abuz in serviciu
25 Nov 2014 | 1504

Sefa Arhivelor Nationale Suceava cercetata penal pentru luare de mita
05 Nov 2014 | 1661

39 persoane de la Vama Siret urmarite penal pentru coruptie
29 Apr 2014 | 2233

Directorul general al UCM Resita cercetat pentru evaziune fiscala si deturnare de fonduri
18 Dec 2013 | 2259



Jurisprudenţă

Decizia C.C.R. nr. 250/2019 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 386 alin. (1) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Elementele constitutive ale infractiunii de santaj
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Brasov, Incheierea nr. 1/F din 16.03.2011

Evaziune fiscala. Inregistrari fictive in contabilitate
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 3807 din 20 noiembrie 2012

Magistrat. Suspendare din functie. Legalitatea masurii. Momentul de la care-si produce efectele hotararea CSM de suspendare
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de Contencios Admininistrativ, Decizia nr. 3514 din 18/10/2006