din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1733 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Intrevederea ministrului Afacerilor Externe cu seful diplomatiei israeliene

Intrevederea ministrului Afacerilor Externe cu seful diplomatiei israeliene

  Publicat: 28 Feb 2011       1514 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut luni, 28 februarie 2011, o intrevedere cu vicepremierul si ministrul israelian al Afacerilor Externe, Avigdor Lieberman.

Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.

Discutia sefilor celor doua diplomatii s-a axat pe modalitatile de mentinere a ritmului intens al dialogului politico-diplomatic si pe posibilitatile de intensificare a cooperarii bilaterale.


In acest context, cei doi demnitari au discutat despre organizarea unei prime runde de consultari interguvernamentale romano-israeliene, in cursul acestui an. Actiunea are in vedere aprofundarea cooperarii in domenii de interese reciproc, inclusiv prin identificarea de noi proiecte concrete in sectoare cu impact asupra dezvoltarii economiilor celor doua tari (surse alternative de energie, agricultura, turism, IT, managementul resurselor de apa).


Ministrul Teodor Baconschi a subliniat ca aceasta forma de cooperare reflecta nivelul avansat pe care l-a atins relatia bilaterala.


Ministrul Avigdor Lieberman a exprimat aprecierea pentru pozitia echilibrata a Romaniei in interiorul Uniunii Europene si al organizatiilor internationale, in dosarele de importanta majora pentru regiune si pentru statul Israel.


In contextul discutiilor privind evolutiile din statele aflate in vecinatatea celor doua tari, cei doi ministri au analizat modul in care Romania si Israel pot initia proiecte comune impreuna cu Republica Moldova. Sunt avute in vedere domenii precum agricultura si managementul resurselor de apa, iar ca modalitate de lucru se va explora si optiunea derularii unor proiecte in parteneriat public-privat.


Cei doi ministri au abordat, de asemenea, evolutiile recente din nordul Africii si Orientul Mijlociu, inclusiv din perspectiva impactului acestora asupra Procesului de Pace din Orientul Mijlociu si regiunile invecinate.


Totodata, seful diplomatiei romane a exprimat disponibilitatea Romaniei de a continua sa actioneze ca ``factor de incurajare`` pentru demersurile menite sa conduca la progrese in Procesul de Pace din Orientul Mijlociu.


Intalnirea ministrului Teodor Baconschi cu seful diplomatiei israeliene a fost precedata de semnarea Acordului intre Romania si Statul Israel in domeniul securitatii sociale.


Ministrul Teodor Baconschi a evidentiat ca acest document - care permite recunoasterea si totalizarea perioadelor de asigurare realizate pe teritoriul celor doua state la calculul pensiei - este important pentru numerosi cetateni romani care si-au desfasurat activitatea in statul Israel.


Anterior intrevederii cu omologul israelian, seful diplomatiei romane a vizitat Muzeul Memorial Yad Vashem, a depus o coroana de flori la Hall of Remembrance si a semnat in Cartea de Onoare.



Citeşte mai multe despre:    Teodor Baconschi    Israel

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Guvernul a aprobat infiintarea postului de atasat pe probleme de munca si sociale in cadrul Ambasadei Romaniei in Statul Israel
19 Apr 2019 | 701

Acte normative adoptate de Guvernul Romaniei in data de 18 aprilie 2019
19 Apr 2019 | 1069

Consiliul Concurentei a sanctionat cu aproximativ 2 mil. euro sase companii pentru o intelegere anticoncurentiala
22 Jan 2019 | 1474

Monitorul Oficial din data de 01 martie 2017
01 Mar 2017 | 1315

Oana Schmidt-Haineala a fost numita in functia de membru al Plenului ONPCSB
04 Jan 2017 | 1377

Legi promulgate in data de 2 martie 2015
02 Mar 2015 | 1228



Articole Juridice

Produsele alimentare originare din teritorii ocupate de Statul Israel trebuie sa poarte mentiunea teritoriului lor de origine
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Avocatul general Bot considera ca produsele originare din teritoriile ocupate nu pot beneficia de regimul vamal preferential din Acordul CEE-Israel
Sursa: EuroAvocatura.ro

Cele mai faimoase asasinate din istorie
Sursa: Ziare.com, Autor: Bogdana Boga

Viramentul
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

CEDO: Erlich si Kastro impotriva Romaniei. Libertatea de religie
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului