din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1871 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Judecator exclus din magistratura pentru hartuirea unei grefiere

Judecator exclus din magistratura pentru hartuirea unei grefiere

  Publicat: 10 Mar 2011       3121 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Persoana invanuita de savarsirea unor fapte penale
Sectia pentru Judecatori in materie disciplinara a CSM a decis, miercuri, sanctionarea cu excluderea din magistratura a judecatorului Dumitru Mircea Dinica, de la Judecatoria Constanta, acesta fiind acuzat ca a hartuit o grefiera.

Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Act prevazut de lege, prin care un organ de stat este informat si abilitat sa desfasoare o anumita activitate
Concept utilizate de stiintele comportamentale (psihologie, sociologie, psihologie judiciara), prin el intelegandu-se ansamblul actelor, reactiilor (glandulare, motorii, afective, verbale) prin care o persoana raspunde intr-o imprejurare data la solicitarile mediului inconjurator.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Descoperire de cont ce apare atunci cand titularul a efectuat prelevari superioare activelor existente sau limitei de credit acordate.
Mircea Dan Geoana s-a nascut in Bucuresti, pe 14 iulie 1958. Tatal sau, Ioan, este cadru militar, in vreme ce mama sa, Elena Iuliana a lucrat ca inginer la ITB.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Mijloc procesual care da posibilitatea de a se invoca unele stari de fapt si situatii (lipsa unui martor, a unor acte) pe care instanta trebuie sa le solutioneze imediat.
Plangerea prin care se solicita autoritatii publice emitente sau celei ierarhic superioare, dupa caz,
In materie civila, potrivit C.proc. civ., nu pot fi ascultati ca martori :
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Persoana asupra careia s-a emis o cambie pe care este obligata sa o onoreze la scadenta. In situatia in care trasul nu accepta la
Este persoana care are cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in procesul penal, avand obligatia de a se prezenta la chemarea organelor judiciare, de a depune marturie si de a relata adevarul si numai adevarul.

Hotararea poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Potrivit unui comunicat al CSM, pe 22 iunie 2010, o grefiera de la Judecatoria Constanta a inaintat o sesizare catre CSM, prin care solicita sanctionarea judecatorului Dumitru Mircea Dinica, pentru ca, in timpul programului de lucru, a manifestat un comportament necorespunzator fata de aceasta.

Astfel, judecatorul a invitat-o insistent pe grefiera in biroul lui, sub pretextul de a-i preda dosarele aflate la primul termen de judecata, iar, in timp ce grefiera se indrepta spre iesirea din birou, magistratul a cuprins-o cu mainile de solduri spunandu-i `ce ma ispitesti`.

Comisia de disciplina a descoperit ca judecatorul Dumitru Mircea Dinica a manifestat o astfel de atitudine si fata de alte doua grefiere, pe una atingand-o intr-un mod necuviincios in spate, iar pe cealalta prinzand-o de mana, fara voia acesteia, intr-un mod perceput de femeie ca denotand un interes de o cu totul alta natura decat profesionala.

CSM arata ca imprejurarea ca nu au mai fost alte persoane martore la incident le-au determinat pe grefiere sa nu formuleze plangere .

Inspectia judiciara a reusit sa ia o declaratie unui jandarm, care a fost martor la unul dintre incidente.

`(...) In timp ce discutam cu domnul judecator, care venise sa-mi aduca cheile de la nivelul I, a venit si grefiera X.X.., care a venit sa ia cheile de la nivelul II; in momentul in care aceasta a intrat, domnul judecator a spus `ce fata frumoasa`, la care grefiera nu a raspuns si si-a luat cheile; cand a plecat trecand pe langa ea, domnul judecator a prins-o de incheietura mainii si i-a spus sa stea putin, dar grefiera si-a tras mana spunand ca are treaba. A fost un moment jenant si pentru mine`, a declarat martorul.

In urma unui control al Inspectiei Judiciare, s-a mai constatat ca, la data de 15 iulie 2010, judecatorul inregistra un numar de 124 de hotarari civile neredactate, dintre care un numar de doua sentinte au fost pronuntate in luna octombrie 2009, cinci hotarari pronuntate in luna noiembrie 2009, 11 hotarari pronuntate in luna ianuarie 2010, 13 hotarari pronuntate in luna februarie 2010, 23 de hotarari pronuntate in luna martie 2010 si 29 de sentinte in luna aprilie 2010.



Citeşte mai multe despre:    Grefieri    Hartuire    Judecatori    CSM    Dumitru Mircea Dinica    Inspectia Judiciara

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Codul muncii actualizat 2021. Modificarile aduse Codului muncii in 2020, aplicabile in anul 2021
27 Dec 2020 | 5023

Pana la 31 decembrie 2020 va fi implementat Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor
19 Jan 2020 | 719

CEDO: Raspuns inadecvat din partea autoritatilor ruse in fata unui caz grav de violenta domestica
13 Jul 2019 | 707

CEDO a respins o cerere cu privire la secretul corespondentei la locul de munca. Deosebiri fata de Barbulescu c. Romaniei.
08 Jun 2019 | 1125

Au fost aprobate normele de aplicare a Legii privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati
03 May 2019 | 955

Noi obligatii pentru angajatori in vederea prevenirii si combaterii harturii sexuale si a discriminarilor pe criteriul de sex
26 Apr 2019 | 1603



Articole Juridice

Plata drepturilor cuvenite salariatilor detasati. Aspecte particulare
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Dialogurile MCP (IV) � Daunele morale acordate salariatilor in litigiile de munca
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Discriminarea, victimizarea si hartuirea la locul de munca. Modificarile si completarile aduse Codului muncii prin Legea 151/2020
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Practici de mobbing. Punerea in imposibilitate de a presta munca
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Neefectuarea coprespunzatoare a cercetarii disciplinare prealabile Comportamente inadecvate sau nedrepte la locul de munca
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Acordarea nejustificata a calificativului nesatisfacator. Metoda de hartuire la locul de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti

Hartuirea morala la locul de munca. Atingerea personalitatii, demnitatii sau integritatii unei persoane
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Perioada serviciului de permanenta al procurorilor fara prestarea activitatii nu constituie timp de lucru
Pronuntaţă de: Tribunalul Valcea - Sentinta Civila nr. 867 din 24.09.2020.