din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2259 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Comisia Juridica a Senatului a respins Legea privind votul prin corespondenta

Comisia Juridica a Senatului a respins Legea privind votul prin corespondenta

  Publicat: 30 Mar 2011       1907 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Propunerea legislativa a fost acuzata de senatorii PSD si PNL ca ar viza crearea unui "mecanism" prin care sa se fraudeze votul din diaspora.

Ghise Ioan - membru al Parlamentului Romaniei.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
1. Locuinta care, spre deosebire de domiciliu, nu este statornica sau principala. O persoana poate avea, in dreptul nostru, un singur domiciliu si mai multe resedinte.

"Actuala putere, in disperarea ca va pierde alegerile in tara, vrea sa creeze un mecanism prin care sa fure alegerile in strainatate, ca a vazut ca a mers la alegerea presedintelui. Daca la Paris au putut vota in 12 secunde, de ce nu ar vota in doua secunde la New York?", a afirmat liberalul Ioan Ghise .


Propunerea a fost respinsa cu patru voturi, date de senatorii PSD si PNL, in timp ce senatorii PDL Iulian Urban si Mircea Andrei au fost in favoarea proiectului.


Proiectul a fost criticat si de senatorul PSD Adrian Tutuianu, care a afirmat ca inmanarea a doua buletine de vot cetatenilor romani aflati in strainatate lasa deschisa posibilitatea votului dublu, unul prin corespondenta, intrucat verificarea listelor de vot se face tardiv.


Propounerea legislativa prevede ca romanii aflati in strainatate pot trimite autoritatilor statului roman, prin intermediul serviciilor postale documentele in care isi exprima optiunea de vot.


Reprezentantele diplomatice si consulare vor trimite, potrivit proiectului, fiecarui cetatean care si-a facut cunoscuta prezenta pe teritoriul statului roman un plic continand o cerere tip pentru actualizarea datelor anagrafice si de rezidenta.


Dupa reactualizarea listelor electorale cu cetatenii romani care au domiciliul sau resedinta in strainatate, reprezentantele diplomatice si consulare trimit alegatorilor aflati pe aceste liste mai multe documente, printre care doua buletine de vot, in cazul in care unul dintre acestea a fost deteriorat.



Citeşte mai multe despre:    Vot prin corepondenta    Senatul Romaniei    Ambasada    Consulat

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 3 iulie 2019
03 Jul 2019 | 1243

Senatul a publicat un raport cu privire la prevenirea si corectarea dezechilibrelor macroeconomice
27 Jun 2019 | 995

Senatul Romaniei a constatat inregistrarea de progrese cu privire la aplicarea Agendei europene privind migratia
27 Jun 2019 | 1012

Senatul a adoptat Proiectul de modificare si completare a Legii nr. 192/2006 privind medierea
05 Sep 2017 | 1460

Monitorul Oficial din data de 19 iunie 2017
19 Jun 2017 | 1740

Monitorul Oficial din data de 08 iunie 2017
08 Jun 2017 | 1799



Articole Juridice

Actualizarea pensiilor de serviciu stabilite prin Legea 7/2006. Obligativitatea emiterii adeverintei prevazuta in anexele Normelor de aplicare a Legii 7/2006
Sursa: Av. Marius-Catalin Predut

Forma aplicabila in 2016 a Codului muncii
Sursa: EuroAvocatura.ro