din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2494 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » PICCJ a dispus trimiterea in judecata pentru ultraj a inculpatului Corneliu-Vadim Tudor

PICCJ a dispus trimiterea in judecata pentru ultraj a inculpatului Corneliu-Vadim Tudor

  Publicat: 06 Apr 2011       1984 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Stiinta multidisciplinara auxiliara dreptului, cu metode proprii de cercetare,
Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie au dispus, trimiterea in judecata a inculpatului CORNELIU VADIM TUDOR sub aspectul savarsirii a patru infractiuni concurente de nerespectarea hotararii judecatoresti, ultraj (2 fapte) si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice (teza 1).

1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Inscris intocmit de organul competent si in conditiile prevazute de lege, in baza caruia se poate efectua executarea silita.
(In sensul Legii 10 din 2001). Orice teren si/sau constructie situat in intravilan, cu oricare din destinatiile avute la data preluarii, precum si orice bun mobil devenit imobil prin incorporare in aceasta constructie,
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Viciu de consimtamant. Este amenintarea unei persoane cu un rau care sa-I produca o temere ce o determina sa consimta la incheierea unui act juridic civil, pe care altfel nu l-ar fi incheiat.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
(termen CNA). Ansamblul programelor de radiodifuziune sau de televiziune, al emisiunilor si al celorlalte elemente ale unor servicii specifice, furnizat de un radiodifuzor,
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Consecinta a infractiunilor de perversiune sexuala si de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice constand in exprimarea sentimentelor
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.

Probatoriul administrat in cauza pe parcursul urmaririi penale a relevat urmatoarea situatie de fapt:

Cu prilejul punerii in executare silita, la data de 4 ianuarie 2011, a unui titlu executoriu privind un imobil situat in Bucuresti, Sector 1, inculpatul Corneliu Vadim Tudor s-a impotrivit executarii prin amenintare si exercitarea actelor de violenta fizica impotriva executorului judecatoresc S.P.D. si smulgerea din mana acestuia a documentelor legale de executare, pe care le-a aruncat.

In aceleasi imprejurari, inculpatul a agresat fizic si a smuls cascheta agentului de politie D.M. care facea parte din efectivele de politisti care au acordat sprijin legal executorului judecatoresc pentru executarea titlului executoriu. De asemenea, inculpatul l-a agresat fizic si l-a bruscat pe comisarul de politie V.M. care se afla in exercitarea atributiilor de serviciu .

Pe durata actului de executare inculpatul Corneliu Vadim Tudor a proferat cuvinte si expresii, a comis acte, gesturi si manifestari care au adus atingere bunelor moravuri, fiind de natura sa creeze indignare si dezaprobare. Comportamentul sau a ajuns la cunostinta opiniei publice prin intermediul numeroaselor materiale de presa si a produs scandal public.

Astazi, 06.04.2011, dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Foto: Mediafax



Citeşte mai multe despre:    Corneliu-Vadim Tudor    Ultraj    Inculpat    Rechizitoriu    PICCJ

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Pana la 31 decembrie 2020 va fi implementat Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor
19 Jan 2020 | 719

Proiect de lege: investirea profesorilor cu autoritate publica. Lovirea unui profesor va fi pedepsita similar ultrajului!
09 Oct 2019 | 1269

Art. 223 alin. 2 din Codul de procedura penala privind arestarea preventiva in cazul infractiunilor de trafic de stupefiante - neconstitutional
20 Jul 2015 | 3109

DNA Iasi: 8 persoane au fost trimise in judecata
27 Aug 2013 | 1991

UNBR: Tematica examen barou - 2013 - Avocati stagiari
06 Apr 2013 | 25676

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna ianuarie 2013, altele decat cele mediatizate
04 Feb 2013 | 2957



Articole Juridice

Prelucrare nelegala a datelor cu caracter personal prin utilizarea unor sisteme de supraveghere audio-video portabile in activitatea politistilor locali
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

REFERAT cu propunere de arestare preventiva
Sursa: EuroAvocatura.ro

ORDONANTA de dispunere a controlului judiciar pe cautiune
Sursa: EuroAvocatura.ro

Conditiile si cazurile de aplicare a masurii arestarii preventive. Art. 223 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Ultraj. Stare de ebrietate. Recunoastere savarsire fapte
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizie nr.418 din data 27.02.2012

Plata amenda penala. Purtare fara drept arma alba
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Galati - Decizie nr. 600 din data 08.10.2009

Recidiva postcondamnatorie. Lovire sau alte violente
Pronuntaţă de: Judecatoria Faurei - Sentinta penala nr. 691 din data 02.04.2012

Cerere de revizuire a sentintei penale. Lipsire de libertate in mod ilegal
Pronuntaţă de: Judecatoria Valenii de Munte - Sentinta penala nr. 7 din data 19.12.2011