din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2272 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Ministerul Sanatatii a decis prelungirea termenului de redistribuire a personalului medico-sanitar din unitatile sanitare reprofilate

Ministerul Sanatatii a decis prelungirea termenului de redistribuire a personalului medico-sanitar din unitatile sanitare reprofilate

  Publicat: 05 May 2011       2052 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Cseke Attila, ministrul Sanatatii a anuntat, astazi, intr-o videoconferinta cu directiile de sanatate publica din teritoriu, ca, la nivelul ministerului, s-a hotarat organizarea unei a IV-a etape de redistribuire a personalului din cele 67 unitati sanitare reprofilate.

Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.

In acest sens, maine, 06 mai 2011, Ministerul Sanatatii va publica lista posturilor care au ramas vacante in urma derularii celor 3 etape de redistribuire.

In zilele de marti, 10 mai 2011si miercuri, 11 mai 2011, personalul medico-sanitar va putea depune optiunile la sediile directiilor de sanatate publica. Redistribuirea propriu-zisa va fi realizata de catre directiile de sanatate publica in datele de 12 si 13 mai 2011.

``Etapa a IV-a este si ultima, de aceea va rog sa aveti mare atentie, astfel incat cei interesati sa poata fi redistributi. Dupa aceasta etapa, casele de asigurari de sanatate vor putea sa rectifice si sa suplimenteze bugetele unitatilor sanitare care au preluat personal de la spitalele reprofilate``, a declarat CSEKE Attila, ministrul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii a mai declarat ca vor exista aceleasi criterii de repartitie ca si cele prevazute in primele 3 etape, respectiv vechimea in functie si cariera profesionala desfasurata pana in prezent, pentru care fiecare angajat a primit un punctaj.

Ministerul Sanatatii si directiile de sanatate publica vor sesiza Inspectoratul Muncii in cazul managerilor care, desi au posturi vacante in unitatea pe care o conduc, nu accepta personalul redistribuit.

Pana in prezent, peste 80% din personalul medico-sanitar din unitatile reprofilate a fost redistribuit. Mai sunt de redistribuit 722 de persoane, din care 123 medici.



Citeşte mai multe despre:    Camine pentru batrani    Azile pentru batrani    Spitale    Reorganizarea spitalelor    Batrani    Legea 17/2000    HG 212/2011

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Executivul a aprobat desfiintarea a 2 spitale din judetul Mehedinti
28 Nov 2012 | 1142

Spitalele desfiintate care nu au fost tranformate in camine pentru batrani isi reiau activitatea
21 Sep 2012 | 1518

ANPC a verificat centrele pentru ingrijirea varstnicilor
06 Jun 2011 | 2705

Bugetele unitatilor sanitare care au preluat personal medico-sanitar si auxiliar de la spitalele reprofilate trebuie suplimentate
25 May 2011 | 1309

Guvernul a aprobat HG-ul privind desfiintarea si reorganizarea unor unitati sanitare publice din judetul Covasna
13 May 2011 | 2738