din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2411 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Perchezitii in Alba pentru destructurarea unei grupari infactionale organizate, specializate in infractiuni economice

Perchezitii in Alba pentru destructurarea unei grupari infactionale organizate, specializate in infractiuni economice

  Publicat: 11 May 2011       1279 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism � Serviciul Teritorial Alba Iulia efectueaza 10 perchezitii domiciliare pe raza judetului Alba, in vederea destructurarii unei grupari infractionale organizate, specializata in savarsirea de infractiuni din sfera macrocriminalitatii economico-financiare.

Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Indicator de analiza a proiectelor de investitii, care exprima valoarea actuala a beneficiilor care urmeaza a se obtine daca se opteaza pentru varianata respectiva de investitii.
Suma de bani din venitul unei persoane fizice sau juridice varsata la bugetul statului sau la bugetele locale in virtutea unei legi care prevede acest lucru.
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Concept folosit in practica judiciara
Persoana fizica sau juridica proprietara a uneia sau mai multor actiuni emise de o societate comerciala pe actiuni sau in comandita pe actiuni.
(Audit) Operatiunea de examinare profesionista a documentelor financiare ale unei companii cu scopul de a stabili daca inregistrarile si rapoartele ei sunt valide si daca informatiile au fost inregistrate in contabilitate si prezentate in rapoartele financiare in mod legal si corect.
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
Infractiune care face parte din grupul infractiunilor care impiedica infaptuirea justitiei,
Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.

In fapt, se retine ca suspectii A. Luca, cetatean italian, L. Cosmin, A. Elena si G. Ana au constituit o grupare infractionala, avand drept scop efectuarea unor activitati comerciale, direct sau prin societati comerciale interpuse, fara a le inregistra in evidentele contabile ale societatilor comerciale sau efectuarea unor inregistrari nelegale, avand drept consecinta eludarea platii taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat si obtinerea de beneficii financiare substantiale.



Valoarea prejudiciului este estimata la 2.200.000 de lei, reprezentand impozit pe profit si TVA

Activitatea infractionala a membrilor gruparii a fost sprijinita de sase functionari publici cu atributii de control fiscal care sunt suspectati ca au efectuat activitati incompatibile cu functia detinuta, precum asigurarea de consultanta sau prestarea de servicii si ca au efectuat controale formale la societatile membrilor gruparii, toate acestea in scopul obtinerii direct sau indirect de foloase materiale.

Se mai retine ca, desi au constatat in repetate randuri activitatea infractionala desfasurata prin intermediul societatilor comerciale vizate, suspectii nu au sesizat organele de cercetare penala, ci dimpotriva, au consiliat membrii gruparii in vederea acoperirii ilegalitatilor.

De asemenea, unul dintre suspecti este banuit ca se afla in conflict de interese, in conditiile in care auditarea uneia dintre societatile comerciale administrate de catre membrii gruparii ar fi fost realizata de catre o societate la care actionar era sotia sa, iar misiunile de audit ar fi fost efectuate efectiv de fiul sau.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de constituire si sprijinire a unui grup infractional, prevazuta de art. 8 din Legea nr. 39/2003, evaziune fiscala prevazuta de art. 9 lit. b din Legea nr. 241/2005, favorizare infractorului, prevazuta de art. 264 C.p., conflict de interese, prevazuta de art. 253/1 Codul penal, omisiunea sesizarii organelor judiciare, prevazuta de art. 263 al. 1,2 Cod Penal.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Alba Iulia au fost conduse, pentru audiere, 10 persoane .



Citeşte mai multe despre:    Infractiuni economice    Evaziune fiscala    Rambursare TVA    Impozit pe profit

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Masurile ANAF pentru sprijinirea mediului de afaceri
18 Mar 2020 | 936

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 2739

Sinteza a cauzelor finalizate de procurorii DNA in luna februarie 2017, altele decat cele deja mediatizate
12 Mar 2017 | 1509

Punctul de vedere al DNA ref. la propunerile de modificare a Codului penal si de procedura penala, precum si a Legii gratierii unor pedepse
18 Jan 2017 | 1791

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
10 Jan 2017 | 2345

Conferinta INPPA-Baroul Bihor: Intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei
06 Jan 2017 | 1180



Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Cunoasterea companiilor si prevenirea fraudelor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Interconectarea bazelor de date si evaziunea fiscala
Sursa: EuroAvocatura.ro

Munca la negru � definitie, forme, avantaje si dezavantaje, sanctiuni
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 147/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea si completarea art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Incheierea contractului individual de munca anterior inceperii raporturilor de munca
Pronuntaţă de: Judecatoria Constanta, Sectia Civila, Sentinta civila nr. 680 din data de 29.01.2016

Constituirea unui grup infractional organizat. Fapta prevazuta de legea penala
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 71/RC din 4 martie 2016

RIL admis. In cazul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, pe latura civila, inculpatul este obligat la plata obligatiei fiscale principale si a obligatiilor fiscale accesorii datorate, in conditiile Codului de procedura fiscala
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie