Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Precizarile MAE privind deschiderea la Bruxelles a unei asa-zise reprezentante a “Tinutului Secuiesc"

Precizarile MAE privind deschiderea la Bruxelles a unei asa-zise reprezentante a “Tinutului Secuiesc"

  Publicat: 27 May 2011       8296 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
MAE considera regretabila orice actiune care ar viza inaugurarea unei „reprezentante” a unei asa-zise „unitati administrativ-teritoriale” din Romania care nu exista si nu are fundament constitutional sau legal.

Consiliul European este termenul folosit pentru a denumi intalnirile periodice ale Sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.
Conceptul de dezvoltare durabila se refera la o forma de crestere economica ce satisface nevoia de bunastare a societatii pe termen scurt, mediu si, mai ales, lung.

Potrivit practicii la nivel UE, unitati teritorial-administrative recunoscute, din statele membre, pot sa isi deschida birouri de reprezentare la Bruxelles, in vederea promovarii intereselor lor la nivel european. Romania incurajeaza o reprezentare activa la nivel european, a tuturor entitatilor administrative, legal constituite, care pot aduce un plus de valoare la aprofundarea integrarii europene, cu respectarea deplina a legislatiei nationale.


MAE precizeaza ca a intreprins demersuri in directia clarificarii acestei situatii inca de la momentul aparitiei primelor informatii in acest sens si va actiona, potrivit competentelor sale, pentru a se asigura ca normele relevante sunt respectate.


In prezent, la Bruxelles isi desfasoara activitatea urmatoarele birouri care au competente de reprezentare a autoritatilor locale din Romania:  • Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania, organizatie non-guvernamentala care reuneste, pe baza liberului consimtamant, toate consiliile judetene din tara noastra;

  • Biroul de la Bruxelles al Asociatiilor Municipiilor din Romania, care asigura reprezentarea acestei asociatii si participarea la Consiliul European al Municipalitatilor si Regiunilor;

  • Agentia pentru Dezvoltare Regionala, Centru care are ca obiectiv promovarea activa a sase judete (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu), in vederea atingerii obiectivelor de dezvoltare durabila si competitivitate economica.

  • Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est.Citeşte mai multe despre:    Tinutul Secuiesc    RomaniaComentează: Precizarile MAE privind deschiderea la Bruxelles a unei asa-zise reprezentante a “Tinutului Secuiesc"
Alte titluri

Locuri de munca vacante in Spatiul Economic European. August 2019
18 Aug 2019 | 40

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 31 iulie 2019
31 Jul 2019 | 147

COPSI a facut modificari cu privire la formarea initiala a psihologilor din specialitatea Psihologie judiciara
31 Jul 2019 | 83

MAE a publicat o lista a unor tratate internationale intrate in vigoare in ultimele luni
29 Jul 2019 | 92

MAI va beneficia de noi elicoptere pentru operatiuni medicale si de cautare-salvare
29 Jul 2019 | 82

CCR: Legea pentru modificarea Codului de procedura penala si a Legii privind organizarea judiciara sunt neconstitutionale
29 Jul 2019 | 83Articole Juridice

Calificarea juridica si natura fiscala a diurnei externe, a cheltuielulor cu transportul si cazarea. Deducerea diurnei externe. Legislatie incidenta
Sursa: av. Emilia Alexandra Ioana

Descentralizarea in Noul Cod Administrativ. Principiu si componenta esentiale in desfasurarea activitatilor administrative (III)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Respectarea principiului contributivitatii in sistemul public de pensii si aplicarea in timp a legii
Sursa: Irina Maria Diculescu

Egalitatea in drepturi la acordarea pensiei sociale minime garantate
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Decizia nr. 404/2019 referitoare la admiterea obiectiilor de neconstitutionalitate referitoare la Strategia "Romania 2040"
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 205/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor prevederi din Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 159/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 35 alin. (1) din Legea nr. 165/2013
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 7/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor prevederi din Legea nr. 165/2013
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei