din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2442 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Romania va cheltui circa 136 mil. de euro in urmatorii 3 ani, pentru a stabiliza zona costiera a Marii Negre

Romania va cheltui circa 136 mil. de euro in urmatorii 3 ani, pentru a stabiliza zona costiera a Marii Negre

  Publicat: 01 Jun 2011       1391 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo; BORBELY, a condus, marti, 31 mai, Reuniunea ministrilor mediului din statele membre ale Organizatiei de Cooperare Economica a Marii Negre (O.C.E.M.N). ce s-a desfasurat la Palatul Parlamentului (Sala Drepturilor Omului).

Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Denumire data statului al carui teritoriu se afla la tarmul unei mari sau este marginit
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Prevazuta in cap. IV, t. VII, art. 133, C. pen., partea generala, cauza care inlatura consecintele condamnarii si care da dreptul persoanei condamnate de a fi repusa in folosinta drepturilor de care a fost lipsita.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si

La evenimentul organizat de Ministerul Mediului si Padurilor au fost prezenti ministri si reprezentanti ai celor 12 state ale O.C.E.M.N precum si ai organizatiilor afiliate la aceasta organizatie.

``Organizatia Cooperarii Economice a Marii Negre are ca obiectiv cooperarea in regiunea Marii Negre in scopul accelerarii dezvoltarii economice si sociale a statelor membre in care componenta mediu are un rol foarte important. Intrucat Romania detine, pentru o perioada de sase luni, Presedintia in Exercitiu a OCEMN, facem un apel catre Uniunea Europeana, organismele regionale, statele vecine situate pe malul Marii Negre ca, daca in perioada comunismului nu s-a dorit acest lucru, acum este momentul sa acordam o importanta mai mare protectiei mediului. Mesajul acestei intalniri este ca fiecare stat riveran Marii Negre trebuie sa faca o prioritizare din zona Marii Negre. Romania acorda o atentie speciala activitatilor destinate protectiei mediului dezvoltate in cadrul OCEMN si este ferm hotarata sa contribuie, alaturi de celelalte state membre, la analiza si gasirea unor solutii pentru problemele comune din regiunea Marii Negre. In acest sens, in perioada in care am detinut coordonarea Grupului de Lucru pentru protectia mediului am actionat pentru o mai buna coordonare a actiunilor nationale si a celor regionale, in particular a celor desfasurate de catre Comisia pentru protectia Marii Negre Impotriva Poluarii`` a declarat ministrul Mediului si Padurilor. Referitor la dezvoltarea zonei Marii Negre, ministrul Laszlo; BORBELY a subliniat faptul ca ``tara noastra doreste sa cheltuiasca circa 136 mil. E in urmatorii 3 ani, pentru a stabiliza zona costiera a Marii Negre. Exista un parteneriat acceptat la nivelul Comisiei Europene ce are ca obiective trasportul, energia si mediul prin care speram sa sustinem cauza Marii Negre si sa atragem cat mai multi bani pentru a investi in aceasta zona``.

In incheierea mesajului sau, ministrul Mediului si Padurilor a subliniat faptul ca ``Romania invita statele membre ale OCEMN sa dezvolte o colaborare mai larga cu Uniunea Europeana si agentiile apecializate din sistemul ONU, Centrul International de Studii al Marii Negre, precum si cu institutiile de cercetare stiintifica si centrele specializate din statele membre ale OCEMN. Totodata, consideram ca in prim planul actiunilor OCEMN trebuie sa se afle in continuare dezvoltarea unei colaborari mai eficiente cu Comisia pentru Protectia Marii Negre Impotriva Poluarii in vederea transpunerii in practica a ``Planului Strategic de Actiune pentru Reabilitarea si Protectia Marii Negre. Toate aceste prioritati si initiative sunt cuprinse in proiectul de Declaratie Comuna pe care am adoptat-o astazi``. DIRECTIA DE COMUNICARE



Citeşte mai multe despre:    Marea Neagra    Marea Baltica    CBSS    OCEMN    Organizatia Cooperarii Economice a Marii Negre

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in cadrul sedintei din 10 martie 2020
11 Mar 2020 | 1187

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 21 octombrie 2019
26 Oct 2019 | 1134

MADR a lansat bursa de peste electronica
02 May 2019 | 602

Procurorii DNA cer arestarea preventiva a omului de afaceri Strutinsky Gabriel Sorin
02 Mar 2015 | 1452

UE finanteaza programul transfrontalier "Interreg" pentru Romania si Bulgaria
16 Feb 2015 | 1949

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 431 din 12.06.2014
13 Jun 2014 | 1315



Articole Juridice

Mizeria vietii noastre publice, de Mihai Eminescu
Sursa: Timpul, Mihai Eminescu