Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » De astazi reincepe Programul "Casa Verde"

De astazi reincepe Programul "Casa Verde"

  Publicat: 01 Jun 2011       2869 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Alocare financiara directa, acordata din fonduri publice pentru a facilita derularea unui proiect.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Incepand cu data de 1 iulie 2010, Programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, denumit popular Programul "Casa Verde" va fi operational, iar persoanele fizice isi pot depune dosarele de finantare nerambursabila la agentiile judetene de mediu din localitatile unde domiciliaza.

Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Din punct de vedere contabil, un document contabil de sinteza care are ca obiective principale completarea si explicarea datelor inscrise in bilant si contul de profit si pierdere
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Substante rezultate în urma unor procese biologice sau tehnologice care nu mai pot fi folosite ca atare, dintre care unele sunt refolosibile.
Omul considerat in mod individual, ca membru al societatii, avand calitatea de subiect de drept.
Proces, pricina, cauza, conflict, neintelegere intre doua sau mai multe persoane,
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Trecerea in proprietatea de stat a unor bunuri apartinand altor titulari.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.
Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Bugetul alocat Programului pentru anul 2010 este de 110 milioane lei, fiind distribuit la nivelul fiecarui judet, in functie de numarul de locuitori al acestuia si poate fi consultat in anexa comunicatului de presa.

Scopul acestui Program este imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru incalzire si obtinerea de apa calda menajera.

Prin finantarea nerambursabila din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, se incurajeaza utilizarea sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabila, nepoluante.Programul, care se adreseaza exclusiv persoanelor fizice, consta in acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, in functie de tipul instalatiei, astfel:


 • pana la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare;

 • pana la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura;

 • pana la 6.000 lei pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.
 • In cadrul acestui Program, poate aplica solicitantul care indeplineste urmatoarele conditii:


 • este persoana fizica care isi are domiciliul pe teritoriul Romaniei;

 • este proprietar/coproprietar al imobilului pe/in care se implementeaza proiectul; imobilul trebuie sa nu faca obiectul unui litigiu in curs de solutionare la instantele judecatoresti, vreunei revendicari potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauza de utilitate publica;

 • nu are obligatii restante la bugetul de stat, bugete locale, conform legislatiei nationale in vigoare;

 • in activitatea desfasurata anterior inceperii proiectului nu a incalcat dispozitiile legale privind protectia mediului si nu sponsorizeaza activitati cu efect negativ asupra mediului.


 • Ghidul de finantare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 409/18.06.2010 este disponibil AICI  Citeşte mai multe despre:    Programul Casa Verde    Sisteme de incalzire    Ministerul Mediului

  Consultă un avocat online
  MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

  Alte titluri

  Luni, 19 martie 2012: Start la Programul „Rabla” 2012
  16 Mar 2012 | 7949

  M. Mediului: Programele Casa Verde si Rabla continua
  06 Mar 2012 | 2166

  Guvernul a aprobat normele metodologice de aplicare a Legii privind taxa auto
  11 Jan 2012 | 5072

  Legea privind taxa pentru emisiile poluante (taxa auto 2012) a fost promulgata
  07 Jan 2012 | 2846

  Proiectul de Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule a fost aprobat de Guvern
  31 Aug 2011 | 2972  Articole Juridice

  Acte necesare obtinerii subventiei pentru panouri solare
  Sursa: mmediu.ro