din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2034 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Informatie de calatorie: Situatie de securitate precara in Yemen

Informatie de calatorie: Situatie de securitate precara in Yemen

  Publicat: 04 Jun 2011       1569 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Timpul de munca reprezinta timpul pe care salariatul il foloseste pentru indeplinirea sarcinilor de munca.
Avand in vedere deteriorarea grava a situatiei de securitate din ultimele zile din Republica Yemen, in special in capitala tarii, Sanaa, Ministerul Afacerilor Externe recomanda, cu insistenta, cetatenilor romani sa nu se deplaseze in aceasta tara, iar celor care se mai afla la fata locului sa paraseasca zona in cel mai scurt timp .

Art. 87 TCE (versiunea consolidata) stipuleaza ca, exceptand situatiile expres prevazute in Tratat, orice fel de ajutor acordat de catre un stat membru, sau prin intermediul resurselor statului, este incompatibil cu Piata Interna comunitara daca distorsioneaza concurenta favorizand unele intreprinderi sau productia anumitor bunuri si afecteaza comertul intre statele membre.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).

Pentru a nu isi pune viata in pericol, cetatenii romani care se afla pe teritoriul Republicii Yemen sunt sfatuiti sa evite zonele publice, indeosebi cele unde au loc demonstratii de strada. Cetatenii romani care se mai afla inca pe teritoriul yemenit sau rudele acestora din Romania, sunt sfatuiti sa se adreseze Directiei Relatii Consularedin cadrul Ministerului Afacerilor Externe, si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati.


In acest sens, in cadrul Directiei Relatii Consulare a fost activat Grupul de asistenta consulara de urgenta, pregatit sa acorde sprijin tuturor cetatenilor romani care fac o solicitare de ajutor .


Coordonatele Grupului de asistenta consulara de urgenta sunt: telefon: +40213196870, fax: +40213196869; e-mail: [email protected].


Intrucat Romania nu are o misiune diplomatica la Sanaa, cetatenii romani care au nevoie de asistenta consulara de urgenta o pot solicita oricarui stat din Uniunea Europeana a carui ambasada este functionala in Yemen.


La Directia Relatii Consulare din cadrul MAE si-au inregistrat prezenta pe teritoriul Republicii Yemen 52 de cetateni romani, dintre care 13 au parasit deja teritoriul yemenit. Pentru a putea acorda o asistenta consulara calificata, MAE incurajeaza cetatenii romani care se mai afla in Yemen sa se inregistreze neintarziat, comunicand coordonatele la Directia Relatii Consulare.


Atragem atentia cetatenilor romani care ignora avertismentele MAE si se deplaseaza in zone de risc, ca o fac pe propria raspundere si vor suporta consecintele unor astfel de calatorii, avand in vedere ca posibilitatile de interventie ale misiunilor diplomatice si oficiilor consulare in astfel de zone sunt reduse.


Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul statelor Uniunii Europene care au reprezentanta in Yemen, monitorizeaza cu atentie evolutiile situatiei de securitate de pe plan local.



Citeşte mai multe despre:    Yemen    Turisti    Ambasada

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Ministerul Economiei incurajeaza angajatorii sa ofere vouchere de vacanta
23 Jun 2020 | 1221

Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri preia schema de ajutor de sprijinpentru industria cinematografica
31 Jan 2020 | 1112

Concediere abuziva. Salariat versus Robot. Dreptul la munca
29 Sep 2019 | 1138

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 19 septembrie 2019
20 Sep 2019 | 896

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 27 august 2019
01 Sep 2019 | 1157

Guvernul Romaniei a aprobat Acordul in domeniul turismului semnat cu Guvernul Republicii Moldova
28 Jun 2019 | 625



Articole Juridice

Acordarea vizei de scurta sedere pe teritoriul Romaniei (Short-stay visa)
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Nulitate, cu efect retroactiv, a unui contract incheiat de banca cu un consumator. Competenta instantei.
Sursa: EuroAvocatura.ro

Procedura acordarii voucherelor de vacanta in anul 2018 pentru unitatile de invatamant, MEN si alte unitati din subordinea/coordonarea acestuia
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Viza de scurta/lunga sedere a strainilor in Romania
Sursa: Euroavocatura.ro

Jurisprudenţă

Taxa hoteliera datorata de operatorii din turism, stabilita prin acte normative ce nu au fost contestate
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Constanta - Sectia comerciala - Decizia 12/CA/ din 20.01.2010

Anulare act administrativ fiscal. Taxa hoteliera datorata de operatorii din turism, stabilita prin acte normative ce nu au fost contestate
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Constanta - 2010