din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2258 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Ministrul Laszlo Borbely a inaugurat prima statie publica de incarcare pentru automobile electrice

Ministrul Laszlo Borbely a inaugurat prima statie publica de incarcare pentru automobile electrice

  Publicat: 22 Jun 2011       1450 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a inaugurat miercuri, 22 iunie 2011, prima statie publica de incarcare pentru automobile electrice din Romania si a efectuat un test-drive cu automobilul electric Mitsubishi.

Asociatia internationala a transportului aerian
Sistemul de facilitati, echipamente si servicii necesare operarii unei organizatii.
Sistemul de facilitati, echipamente si servicii necesare operarii unei organizatii.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Desfiintarea unei hotarari judecatoresti ca urmare a admiterii unei cai de atac (recurs, apel, recurs in anulare).
Desfiintarea unei hotarari judecatoresti ca urmare a admiterii unei cai de atac (recurs, apel, recurs in anulare).
Desfiintarea unei hotarari judecatoresti ca urmare a admiterii unei cai de atac (recurs, apel, recurs in anulare).
Borbely Erno - membru al Parlamentului Romaniei.
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.

Statia electrica este amplasata la sediul Transelectrica Bucuresti din zona Pietei Unirii si face parte dintr-un proiect pilot realizat, atat conceptual, cat si practic, de specialistii romani. "Aceasta initiativa a venit la timpul potrivit. Se discuta din ce in ce mai mult in lume despre dezvoltarea durabila, despre resursele limitate de energie, despre posibilitatile viitorului. Iata ca acum avem viitorul aici, in fata noastra. Ca sa utilizam astfel de autoturisme trebuie sa existe, in primul rand, o infrastructura bine dezvoltata si accesibila utilizatorului. Facem eforturi pentru a crea aceasta infrastructura si, in acest sens, institutia pe care o conduc poarta deja discutii cu autoritati locale, companii, supermarketuri care au posibilitatea sa instaleze statii de incarcare a masinilor electrice", a spus ministrul Mediului si Padurilor.

Ministerul Mediului si Padurilor a intreprins o serie de masuri pentru stimularea achizitiei, atat de catre persoanele fizice cat si de catre autoritatile administratiei publice centrale si locale de masini hibrid si electrice, in vederea crearii unui mediu nepoluant si care sa respecte normele europene referitoare la poluare. Astfel, prin Ordonanta de Urgenta nr.40/2011 privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic, aprobata in aprilie 2011, persoanele fizice sau juridice care doresc sa achizitioneze o masina electrica sunt sprijinite financiar, din Fondul pentru Mediu, cu o suma reprezentand 20% din valoarea automobilului (maxim 3.800 euro). De asemenea, pentru cei care achizitioneaza un autoturism hibrid, suma acordata prin AFM este de 10% din valoarea masinii (maxim 1.800 euro). In cazul persoanelor fizice, al unitatilor administrativ-teritoriale si institutiilor publice care predau spre casare autovehicule uzate in cadrul "Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national" pentru anul 2011, sprijinul financiar este sub forma de tichete valorice, astfel: doua tichete valorice pentru achizitionarea unui autovehicul hibrid, in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat; 4 tichete valorice pentru achizitionarea unui autovehicul electric, in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat.

``Poti convinge lumea sa polueze mai putin sau sa mearga cu bicicleta, numai cu decizii economice si politice. Tocmai de aceea trebuie sa ne gandim si la alte facilitati care sa permita accesul cetatenilor la masinile electrice", a subliniat Laszlo Borbely .

``La nivelul Uniunii Europene se discuta, in aceasta perioada, Cartea verde a transporturilor, document care are obiective ambitioase. Astfel, se doreste ca pana in 2030 jumatate din parcul auto al tarilor membre UE sa fie format din autoturisme hibrid si electrice, iar pana in 2050 sa se interzica accesul in marile orase europene a autoturismelor care functioneaza pe baza de combustibil conventional. In acest context, sper ca evenimentul de azi este doar inceputul si tot mai multe companii vor intra pe piata cu autoturisme electrice`` si-a incheiat alocutiunea ministrul Mediului si Padurilor.



Citeşte mai multe despre:    Transelectrica Bucuresti    Masini electrice    Mitsubishi    Ministerul Mediului

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Statii de incarcare rapida pentru masinile electrice vor fi instalate in patru statii de carburanti
12 Jan 2017 | 781

Programul pentru achizitionarea de autovehicule cu sistem de propulsie electric si/sau hibrid incepe din 3 octombrie 2011
30 Sep 2011 | 1843

Guvernul va acorda subventiona achizitia de autovehicule electrice sau hibrid
21 Apr 2011 | 1885

Ministerul Mediului si Padurilor va acorda facilitati pentru autoturismele cu motor electric
18 Apr 2011 | 2166

Taxa auto pentru anul 2011: intre 91 si 32.000 de euro
09 Nov 2010 | 5722