din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2163 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara - Cercetari penale pentru ultraj

Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara - Cercetari penale pentru ultraj

  Publicat: 23 Jun 2011       1714 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus la data de 21.06.2011 retinerea si punerea in miscare a actiunii penale impotriva inculpatilor BERES PETRU si IOSIF VIOREL, sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj.

Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Este partea in procesul penal care a suferit prin fapta penala o vatamare fizica, morala sau materiala.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
1. Persoana fizica sau juridica ce sufera un prejudiciu sau o vatamare a drepturilor sale prin fapta ilicita a unei alte persoane si care este indreptatita sa
Este partea in procesul penal care a suferit prin fapta penala o vatamare fizica, morala sau materiala.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.

La aceeasi data, procurorii au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a celor doi inculpati, solicitare ce a fost admisa de magistratii Tribunalului Timis care au dispus emiterea unor mandate de arestare preventiva pe numele inculpatilor pe o perioada de 29 zile .

Probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a relevat urmatoarea situatie de fapt:

In fapt, la data de 18.06.2011 in jurul orelor 0200, intr-un sat de pe raza judetului Timis, partea vatamata A.A, lucrator de politie judiciara din cadrul Politiei Municipiului Timisoara, aflat in timpul liber, l-a surprins in flagrant pe inculpatul IOSIF VIOREL in timp ce agresa fizic o persoana ce era cazut la pamant. Politistul si-a declinat imediat calitatea si i-a solicitat inculpatului sa inceteze actele de agresiune.

In foarte scurt timp, inculpatul BERES PETRU a venit prin spatele partii vatamate si i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu pumnul, victima cazand la pamant. Dupa acest moment, ambii inculpati i-au aplicat victimei mai multe lovituri cu pumnii si picioarele cu toate ca martorii oculari i-au atentionat pe acestia, atat inainte de lovirea politistului, cat si in timpul savarsirii faptei, ca partea vatamata este organ de politie.

Cu toate acestea, inculpatii au continuat actele de agresiune asupra politistului, adresandu-i acestuia injurii in legatura cu calitatea sa de lucrator de politie.



Citeşte mai multe despre:    Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara    Ultraj    Actiune penale

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Pana la 31 decembrie 2020 va fi implementat Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor
19 Jan 2020 | 717

Proiect de lege: investirea profesorilor cu autoritate publica. Lovirea unui profesor va fi pedepsita similar ultrajului!
09 Oct 2019 | 1267

26 ianuarie 2017: Judecatori si Procurori numiti in functie de Presedintele Klaus Iohannis
29 Jan 2017 | 4491

Art. 223 alin. 2 din Codul de procedura penala privind arestarea preventiva in cazul infractiunilor de trafic de stupefiante - neconstitutional
20 Jul 2015 | 3109

Judecatori si procurori numiti in functie, in urma examenului organizat in perioada 5 iulie - 7 noiembrie 2013
29 Jan 2014 | 6239

Judecatori si procurori eliberati din functie: 28 octombrie 2013
28 Oct 2013 | 1838



Articole Juridice

Prelucrare nelegala a datelor cu caracter personal prin utilizarea unor sisteme de supraveghere audio-video portabile in activitatea politistilor locali
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

REFERAT cu propunere de arestare preventiva
Sursa: EuroAvocatura.ro

ORDONANTA de dispunere a controlului judiciar pe cautiune
Sursa: EuroAvocatura.ro

Conditiile si cazurile de aplicare a masurii arestarii preventive. Art. 223 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

ICCJ - Decizia nr. 14/2019 dispozitiile art. 43 alin. (2) din Codul penal presupun ca toate infractiunile concurente sa fie savarsite dupa condamnarea definitiva neexecutata sau executata partial
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Hotararea CEDO in Cauza Martocian impotriva Romaniei. Buna administrare a justitiei si respectarea principiului securitatii juridice. Discriminare
Pronuntaţă de: CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI, SECTIA A PATRA

Ultraj. Stare de ebrietate. Recunoastere savarsire fapte
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizie nr.418 din data 27.02.2012

Plata amenda penala. Purtare fara drept arma alba
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Galati - Decizie nr. 600 din data 08.10.2009