din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1556 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Concurs INM 25 august � 9 septembrie 2011. Admiterea in magistratura se face cu prioritate prin intermediul INM

Concurs INM 25 august � 9 septembrie 2011. Admiterea in magistratura se face cu prioritate prin intermediul INM

  Publicat: 27 Jun 2011       20989 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Admiterea in magistratura se face cu prioritate prin intermediul INM

Legatura juridico-politica permanenta ce exista intre stat si cetatean se numeste cetatenie.In societatea noastra se discuta pe larg problema cetateniei.
Latura a capacitatii juridice, care consta in aptitudinea persoanei de a-si exercita singura drepturile
Candidat - persoana care participa la alegeri in urma propunerilor inaintate de competitori electorali sau in nume propriu pentru a obtine un mandat de deputat sau de senator,
Candidat - persoana care participa la alegeri in urma propunerilor inaintate de competitori electorali sau in nume propriu pentru a obtine un mandat de deputat sau de senator,
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Dovada scrisa prin care
Condamnari anterioare suferite de o persoana,
Act oficial prin care se confirma (de catre anumite organe de stat)
Sistem de organizare
Act oficial prin care se confirma (de catre anumite organe de stat)
Dovada scrisa prin care
Organ sau organizatie de stat care desfasoara activitati din domeniul conducerii statului sau al serviciilor publice
Document care justifica primirea unei sume de bani. Constituie un act justificativ de inregistrare a sumelor incasate in registrul de casa si in contabilitate.
Denuntarea unui inscris ca fiind un fals.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
(in sensul legii contenciosului administrativ, legea 554/2004) Orice drept fundamental prevazut de Constitutie sau de lege, caruia i se aduce o atingere printr-un act administrative.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Mijloc procesual care da posibilitatea de a se invoca unele stari de fapt si situatii (lipsa unui martor, a unor acte) pe care instanta trebuie sa le solutioneze imediat.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.

Legislatie: Reglementarile cu privire la admiterea la INM sunt cuprinse in Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Hotararea CSM nr. 439/2006 privind concursul de admitere si absolvire la INM cu modificarile aduse prinhotararea CSM nr. 228/2011 sihotararea nr. 381/2011. Pentru anul 2011, concursul este organizat in baza Hotararii CSM nr. 401/23.06.2011.


Data si locul concursului: 25 august - 9 septembrie 2011, Bucuresti


Numar de locuri scoase la concurs: 200 (100 pentru judecatori, 100 pentru procurori)


Conditii generale: competenta profesionala, aptitudini si buna reputatie.


Conditii specifice la inscriere (24 iunie - 13 iulie 2011):


a) candidatul are cetatenia romana, domiciliul in Romania si capacitate deplina de exercitiu - se depune certificatul de nastere, in copie certificata pentru conformitate de candidat si actul de identitate, in copie certificata pentru conformitate de candidat.


b) este licentiat in drept - se depune diploma de licenta, in copie legalizata, sau adeverinta provizorie;


c) nu are antecedente penale sau cazier fiscal - se depune certificat de cazier judiciar si certificat de cazier fiscal;


d) cunoaste limba romana;


e) este apt, din punct de vedere psihologic pentru exercitarea functiei - se depune o adeverinta eliberata de orice institutie sau persoana autorizata, neexistand vreo cerinta deosebita pentru aceasta formalitate;


f) chitanta de plata a taxei de inscriere 400 lei - se plateste la casieria tribunalului sau, dupa caz, a parchetului la care se face inscrierea; se restituie celor carora li se respinge inscrierea .


Probe si criterii:


Prima etapa (25 august 2011): proba de verificare a cunostintelor juridice prin sustinerea unei probe eliminatorii tip grila la urmatoarele discipline: drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal. Este oproba eliminatorie tip grila, care cuprinde 100 de intrebari, cate 25 pentru fiecare disciplina. Sunt declarati admisi in etapa a II-a candidatii care au obtinut minimum 70 de puncte, echivalentul notei 7.


Tematica si bibliografie: sunt prevazute in Hotararea CSM nr. 401/2011.


A doua etapa consta in sustinerea urmatoarelor doua probe:


a. proba de verificare a rationamentului logic (8 sept. 2011): este un test-grila care cuprinde 100 de intrebari la care se puncteaza raspunsurile. Pentru a fi declarat admis la concurs, candidatul trebuie sa raspunda corect la minimum 30 de intrebari.


b. interviu (9-19 sept. 2011) Candidatii sustin un interviu in fata comisiei de examinare din care fac parte un psiholog, un judecator, un procuror, un profesor universitar si un pedagog. Se dau note de la 1 la 10, cu doua zecimale.


Nota: Nota obtinuta la concurs este suma notelor de la fiecare dintre cele 3 probe, calculata in raport cu urmatoarea pondere: proba eliminatorie tip grila 75%, proba de verificare a rationamentului logic 15%, interviul 10%. Departajarea candidatilor cu note egale se face in ordinea descrescatoare a notelor obtinute la cele 3 probe de concurs, in ordinea sustinerii acestora. Sunt declarati admisi candidatii care obtin nota de cel putin 7 si se incadreaza in numarul de locuri scos la concurs.


Alte examinari - privesc numai pe cei admisi:


Examinare medicala: Ordinul MJ incident este nr. 1178/C/2007 si cuprinde metodologia de examinare medicala si denumirea bolilor care atrag declararea ca inapt. Taxele examenului medical pentru candidatii declarati admisi se suporta din bugetul Institutului National al Magistraturii.


Buna reputatie: Se verifica pentru cei admisi la cele doua etape de concurs Prinhotararea nr. 381/2011, CSM a stabilit criteriile de stabilire a conditiei de buna reputatie: CV, caracterizare inclusiv cu privire la sanctiuni, adeverinte cu privire la contraventiile comise in ultimii 3 ani, date rezultate din evidentele operative pe ultimii 3 ani, obiectul verificarii (fapte penale, contraventionale, administrative in ultimii 3 ani).


Pun la dispozitie formele consolidate ale:


Legii 303/2004


Hot. CSM nr 439/2006-Regulament admitere


Ordinului MJ nr.1178/C/2007


Cristi DANILET
judecator, membru CSM


(P) Teste GRILA INM >>>>>



Citeşte mai multe despre:    Cristi Danilet    Confiscarea averii    INM    Admitere INM    Judecatori    Procurori    Admitere INM

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

[APARITIE EDITORIALA] Ghid de admitere la INM si Magistratura 2013. Proba 2 si 3
21 Aug 2013 | 2435

AMR este surprinsa de rapiditatea solutionarii de CAB a litigiului lui Cristi Danilet
05 Jun 2013 | 1636

August-octombrie 2013: Concursurile de admitere la INM si de admitere direct in magistratura
05 Jun 2013 | 2894

Cristi Danilet si Alina Ghica s-au reintors in Consiliul Superior al Magistraturii
03 Jun 2013 | 1387

Judecatorul Adrian Bordea a fost ales in functia de vicepresedinte al CSM
26 Feb 2013 | 1424

Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul JS 3 a decis luni revocarea lui Cristi Danilet
14 Jan 2013 | 1573



Articole Juridice

Contestatia impotriva executarii hotararii penale. Art. 598 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Controlul de legalitate al acordului de mediere efectuat de notarul public
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Hotarare Judecatoreasca privind taxa auto
Pronuntaţă de: Tribunalul Cluj, SENTINŢA CIVILĂ Nr. 165/2008