din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1877 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Participarea Procurorul General al Romaniei la Summit-ului Mondial al Procurorilor Generali

Participarea Procurorul General al Romaniei la Summit-ului Mondial al Procurorilor Generali

  Publicat: 30 Jun 2011       1846 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
In perioada 29.06.2011 � 1.07.2011, doamna Laura Codruta Kovesi, Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, participa la cea de-a patra editie a Summit-ului Mondial al Procurorilor Generali si Procurorilor Sefi organizata de Biroul Suprem al Procurorilor Republicii Coreea ce are loc la Seul.

1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Activitati infractionale ale unor grupuri, constituite pe principii conspirative, in scopul obtinerii unor improtante venituri ilicite (Gh. Nistoreanu, C. Paun, Criminologie, Bucuresti, 1996, pag. 228).
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
1. Caracter strain al unui element cuprins intr-un raport juridic, necesitand aplicarea unei alte legislatii nationale.

Deschiderea lucrarilor Summit-ului, programata pentru data de 30.06.2011 este precedata de o ceremonie oficiala in cadrul careia Procurorul General al Romaniei, doamna Laura Codruta Kovesi va preda Presedintia celei de-a patra editii a Summit- ului Mondial al Procurorilor Generali si Procurorilor Sefi, domnului Joon Gyu Kim, Procurorul General al Republicii Coreea.

La Sesiunea Plenara a Summit-ului Mondial al Procurorilor Generali si Procurorilor Sefi, doamna Laura Codruta Kovesi rosteste o alocutiune in deschiderea oficiala a Conferintei.

Invitata, in preziua deschiderii oficiale la conferinta de presa organizata la Centrul Coex al Conventiilor din Seul, doamna Laura Codruta Kovesi a fost intrebata despre concluziile principale ale celei de-a treia editii a Summit-ului Mondial gazduit de tara noastra, dar si despre prioritatile majore ale Ministerului Public care au marcat ultimii 5 ani.

Domnia sa a subliniat ca editia a treia a Summit-ului s-a centrat pe rolul procurorilor generali in increderea publicului pentru sistemul de justitie penala si pe necesitatea accentuarii cooperarii judiciare internationale in contextul globalizarii fenomenului infractional. O solutie pentru consolidarea cooperarii judiciare internationale este oferita de platforma Secretariatului General al Summit-ului.

Reamintim, cea de-a treia editie a Summit-ului Mondial al Procurorilor Generali si Procurorilor Sefi, desfasurat la Bucuresti, in perioada 23-25 martie 2009, a consacrat Summit-ul ca principal instrument de lucru in domeniul cooperarii internationale. Cea de-a treia editie a Summit-ului a beneficiat de participarea a mai mult de 111 reprezentanti ai serviciilor de procuratura, dintre care 87 procurori generali, din toate sistemele judiciare, care, la propunerea Romaniei, au hotarat infiintarea unui Secretariat General al Summit-ului la Bucuresti, cu atributii in crearea si administrarea retelei de informare a procurorilor generali din statele membre ONU, pentru realizarea transferului de informatii de interes pentru procurorii generali, de documente/evenimente juridice relevante de pe scena mondiala.

Raspunzand intrebarilor legate de prioritatile Ministerului Public, doamna Laura Codruta Kovesi, a subliniat ca acestea sunt concentrate pe cresterea eficientei in combaterea infractiunilor de coruptie, evaziune fiscala, spalare de bani, crima organizata si, sub acest aspect, dispunerea masurilor asiguratorii in vederea recuperarii prejudiciilor cauzate de aceste infractiuni reprezinta prioritati permanente.

In cadrul celei de-a doua Sesiuni Plenare dedicata cooperarii judiciare internationale, desfasurata in cursul zilei de 1 iulie 2011, doamna procuror general Laura Codruta Kovesi supune dezbaterii necesitatea evaluarii globale a cooperarii judiciare, a progreselor inregistrate in lupta impotriva fenomenului infractional cu elemente de extraneitate si pledeaza pentru simplificarea procedurilor, prin recunoasterea reciproca a ordinelor judiciare si cooperarea directa intre autoritatile judiciare.

De asemenea, subliniaza importanta consolidarii cooperarii internationale, regionale in materie penala, inclusiv prin utilizarea platformei Secretariatului General al Summit-ului, infiintata la Bucuresti, deoarece aceasta platforma ar putea contribui in mod semnificativ la facilitarea contactului direct intre parchete.



Citeşte mai multe despre:    Laura Codruta Kovesi    Summit- ului Mondial al Procurorilor Generali    Procurori    ONU

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Decizia CCR ref. la revocarea procurorului-sef DNA Laura Codruta Kovesi
30 May 2018 | 1708

Laura Codruta Kovesi a prezentat bilantul pe anul 2014
24 Feb 2015 | 1066

Procurorii DNA cer avizul Parlamentului pentru efectuarea urmaririi penale si incuviintarea arestarii preventive a deputatului Udrea Elena Gabriela
16 Feb 2015 | 1411

Procurorii cer urmarirea penala a Elenei Udrea
02 Feb 2015 | 1691

Laura Codruta Kovesi: peste 4.800 de dosare sunt in lucru la DNA
20 Nov 2014 | 1318

Procurorul general dispus efectuarea unei analize a dosarelor in care exista riscul prescrierii faptelor
12 Nov 2013 | 1265



Jurisprudenţă

RIL promovat. Restabilirea situatiei anterioare ori repunerea partilor in situatia anterioara
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Redeschiderii urmaririi penale. Incompatibilitate. Recurs in intersul legii promovat
Pronuntaţă de: Parchetul General

Admisibilitatea cererilor de liberare provizorie sub control judiciar sau pe cautiune. Recurs in interesul legii promovat
Pronuntaţă de: Parchetul General

Recurarea hotararilor pronuntate in apel. Recurs in interesul legii promovat
Pronuntaţă de: Parchetul General