din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1779 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » MJLC: Precizari ref. stagiul de pregatire comuna a consilierilor de probatiune din Romania si Republica Moldova

MJLC: Precizari ref. stagiul de pregatire comuna a consilierilor de probatiune din Romania si Republica Moldova

  Publicat: 01 Aug 2011       1642 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Directia de Probatiune din cadrul Ministerului Justitiei a inceput luni, 1 august 2011, stagiul de pregatire comuna a consilierilor de probatiune din Romania si Republica Moldova.

( lat. expertus, de la experior "incerc, dovedesc"). Mijloc de proba, prevazut in sectiunea X, cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala si in diferite legi speciale, consta in rezolvarea unor probleme de stricta specialitate de catre persoane care poseda cunostinte profunde intr-un domneiu dat.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.

Cursul de specializare face parte din planul de implementare a Protocolului de Cooperare privind colaborarea in domeniul probatiunii intre Directia de Probatiune din cadrul Ministerului Justitiei din Romania si Oficiul Central de Probatiune din cadrul Ministerului Justitiei din Republica Moldova, care a fost semnat la Iasi in data de 14 iunie 2011.
Transferul de expertiza in domeniul Probatiunii - la care participa 10 consilieri din Republica Moldova si patru din Romania - se realizeaza prin intermediul unui curs de specializare, gazduit de Universitatea ``Petre Andrei`` din Iasi, in perioada 1 - 5 august 2011.
In cadrul cursului, formatorii romani vor pregati consilierii de probatiune din Republica Moldova in vederea utilizarii unor tehnici specifice pentru schimbarea comportamentala a infractorilor. Astfel, consilierii de probatiune din cele doua tari vor invata impreuna cum ii pot ajuta pe infractorii aflati in supraveghere sa-si creasca nivelul de motivatie pentru adaptarea la normele sociale si cum isi pot mentine si sustine implicarea in procesul de schimbare comportamentala.

Romania, in general, si Ministerul Justitiei, in special, sprijina in mod constant parcursul Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeana si tranzitarea cu succes de catre justitia moldoveana a tuturor etapelor necesare pentru infaptuirea reformelor in domeniu .
Reamintim ca in cadrul acestei actiuni de sprijin, ministrul roman al Justitiei, Catalin Predoiu, s-a intalnit cu omologul sau din Republica Moldova, Oleg Efrim, la Bucuresti, in data de 21 iunie 2011. Intalnirea dintre cei doi oficiali a marcat stabilirea unor noi directii de actiune pentru valorificarea potentialului de consolidare a relatiilor bilaterale si promovarea unei colaborari fructuoase intre cele doua Ministere de Justitie.



Citeşte mai multe despre:    OG 26/2010    Legea 123/2006    Serviciul de probatiune    Republica Moldova

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MJLC a demarat Proiectul privind �Pregatirea consilierilor de probatiune din perspectiva noului Cod Penal si a noului Cod de procedura penala.
05 Oct 2011 | 8239

Legea privind statutul personalului din serviciile de probatiune a fost trimisa spre reexaminare
13 Jun 2011 | 2424