din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1479 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova - Trimitere in judecata "Bercea Mondial" pentru evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova - Trimitere in judecata "Bercea Mondial" pentru evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune

  Publicat: 12 Aug 2011       2028 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova au inaintat, la data de 12 august 2011, instantei de judecata propunerea de arestare preventiva a inculpatului Anghel Sandu zis Bercea Mondial, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani in forma continuata si inselaciune savarsita prin mijloace frauduloase.

Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Suma de bani acordata cu anticipatie de catre o persoana pentru procurarea unui bun, executarea unei lucrari sau pentru prestarea unui serviciu.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Prevauzute in cap. I, art. 174-185, ce cuprind: omorul, omorul calificat, omorul deosebit de grav, pruncuciderea, uciderea din culpa, determinarea sau inlesnirea sinuciderii,
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Suma de bani aflata intr-un depozit la tras-banca-, pe baza careia titularul contului poate emite un cec sau o cambie,
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
Totalitatea bunurilor mobile si imobile, precum si a altor valori cu care un asociat participa la constituirea sau majorarea capitalului social al unei societati comerciale.
Suma pe care un imprumutat (debitor) o plateste unui imprumutator (creditor), pentru banii imprumutati pe o anumita perioada.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia
O situatie pe piata, in care vanzatorii unui produs sau serviciu actioneaza independent, pentru captarea clientelei, pentru a atinge un obiectiv comercial precis, adica un anumit nivel al beneficiilor, al volumului de vanzari si / sau al cotei de piata.
Denumire data monedei unice europene.

Probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a relevat faptul ca inculpatul Anghel Sandu a acordat, sub forma de avans (marfa si imprumuturi financiare), suma de 5.080.359,1 lei (peste 1.000.000 euro), in conditiile in care intre societati nu s-au derulat tranzactii comerciale.Totodata, a ridicat din conturile societatilor administrate in baza unor documente fictive suma de 1.840.000,40 lei reprezentand salarii, sume pe care le-a introdus in circuitul financiar al societatilor sale.

Activitatea infractionala desfasurata de acesta a avut drept scop ascunderea sau disimularea originii ilicite a veniturilor realizate, a provenientei si naturii acestora.

In baza unor documente fictive, inculpatul Anghel Sandu a ridicat din conturile unei societati din Slatina dividende in suma de 196.800,00 lei, iar din contul unei alte societati din Draganesti Olt suma de 324.350,00 lei, in conditiile in care societatile au inregistrat pierderi luna de luna. Sumele ridicate au fost reintroduse in circuitul financiar al societatilor administrate de inculpat, avand acelasi scop si anume ascunderea sau disimularea originii ilicite a veniturilor realizate prin comiterea de infractiuni .

Prin intermediul societatilor sale, inculpatul Anghel Sandu a retras ori depus lunar sume de ordinul miliardelor (lei vechi) fara a avea corespondent in evidentele contabile ale societatilor pe care le administra si fara a avea justificare.

Astfel, in procesul de spalare a banilor, inculpatul Anghel Sandu a folosit ca acoperire firmele administrate de el, astfel incat, sumele obtinute din comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si inselaciune au fost reintroduse in circuitul economic legal prin depunerea acestora ca aport la capitalul social al respectivelor societati, acordarea de imprumuturi financiare persoanelor fizice si juridice sau prin efectuarea de plati cu titlu ``avans marfa``.

Prin practicarea in mod sistematic a evaziunii fiscale, constand in special in oferirea de imprumuturi financiare catre terte persoane fizice si juridice de la care percepea o dobanda lunara de minim 10%, inculpatul Anghel Sandu a acreditat ideea ca beneficiaza de ``imunitate`` in fata legii, impunandu-se astfel o reactie ferma din partea autoritatilor judiciare competente, ca o necesitate stringenta.

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului, s-au luat masuri de aplicare a sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile detinute de inculpat, valoarea acestuia ridicandu-se pana la concurenta sumei de 1.300.000 euro.



Citeşte mai multe despre:    Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova    Curtea de Apel Craiova    Evaziune fiscala    Spalare de bani    Inselaciune

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Judecatori eliberati din functie la data de 16 iunie 2020
17 Jun 2020 | 1401

ICCJ: Despagubirea stabilita in procedura prevazuta de Legea nr. 255/2010, prin hotarare judecatoreasca definitiva, nu este compatibila cu acordarea de daune moratorii
03 Mar 2020 | 1026

ICCJ - in cadrul procedurii de revocare a suspendarii executarii sub supraveghere serviciul de probatiune poate depune contestatie
26 Sep 2019 | 987

ICCJ. Dezlegare chestiune de drept privind egalizarea salariilor personalului platit din fonduri publice
13 Oct 2018 | 2813

23 decembrie 2016: Judecatori si Procurori eliberati din functie
25 Dec 2016 | 1386

ICCJ. Dezlegarea unei chestiuni de drept. Inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului
05 Apr 2016 | 3879



Articole Juridice

Tratamentul inegal aplicat salariatilor. Discriminare. Solutii jurisprudentiale
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Procedura speciala a atacarii hotararilor de validare a consilierilor locali � aspecte de constitutionalitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Drepturile parintelui salariat la intoarcerea din concediul de crestere a copilului
Sursa: Irina Maria Diculescu

Modul de stabilire a nivelului maxim al salariului de baza pentru personalul incadrat in directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului
Sursa:

Jurisprudenţă

Scutirea de la plata taxelor datorate Inspectoratului de Stat in Constructii vizeaza exclusiv lucrarile realizate in legatura cu o expropriere pentru cauza de utilitate publica
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

ICCJ - Decizia 16/2019: in cadrul procedurii de revocare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, serviciul de probatiune este un subiect procesual la care hotararea atacata se refera
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

ICCJ. Dezlegarea unei chestiuni de drept. Concurs de infractiuni savarsite de minori
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Neindeplinirea conditiei calitatii de functionar de catre avocat
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala, Decizia nr. 816 din 02.03.2011