din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1973 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Tribunalul Arad - Retinere pentru tentativa de omor

Parchetul de pe langa Tribunalul Arad - Retinere pentru tentativa de omor

  Publicat: 23 Aug 2011       1373 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
1. Persoana fizica sau juridica ce sufera un prejudiciu sau o vatamare a drepturilor sale prin fapta ilicita a unei alte persoane si care este indreptatita sa
Una dintre trasaturile esentiale ale infractiunii prevazuta in cap. I, t. II, art. 18, C. pen., partea generala.
Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Arad au dispus, prin ordonanta din 23.08.2011, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea unui numar de doi inculpati, RAMBOIU GHEORGHE si RAMBOIU MARIUS ( in varsta de 19 si 32 ani) implicati in scandalul petrecut in data de 17.08.2011 in localitatea Ineu, judetul Arad, cand o persoana de sex masculin a fost victima unor violente fizice exercitate de acestia si a suferit vatamari ce i-au pus viata in pericol .

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Este partea in procesul penal care a suferit prin fapta penala o vatamare fizica, morala sau materiala.
Una dintre trasaturile esentiale ale infractiunii prevazuta in cap. I, t. II, art. 18, C. pen., partea generala.
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Forma a infractiunii prevazuta in cap. II, t. II, art. 20-22, C. pen., partea generala, si consta in executare a hotararii de a savarsi infractiunea, executare care afost insa intrerupta sau nu si-a produs efectul.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Forma a infractiunii prevazuta in cap. II, t. II, art. 20-22, C. pen., partea generala, si consta in executare a hotararii de a savarsi infractiunea, executare care afost insa intrerupta sau nu si-a produs efectul.

Cauza a fost constituita initial la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Ineu, in vederea efectuarii de cercetari fata de cei doi inculpati, sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire si alte violente. Din probele administrate in cauza a rezultat ca, urmare a incidentului in care au fost implicati cei trei, pe fondul unui conflict spontan, determinat de consumul excesiv de alcool, la un moment dat, unul dintre cei trei barbati a aplicat altuia o lovitura cu scaunul in zona capului, iar cel de-al doilea, a aplicat tot acestuia mai multe lovituri cu pumnii. Partea vatamata a fost transportata si internata la Spitalul Judetean Timisoara, iar starea sa s-a agravat progresiv si a intrat in coma. Potrivit raportului medico-legal intocmit in cauza, agresiunea fizica pe care a suferit-o i-a pus viata in pericol . In prezent starea de sanatate a partii vatamate ( in varsta de 36 ani) este grava, sansele sale de supravietuire fiind reduse.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Ineu, avand in vedere noua incadrare juridica a faptelor retinute in sarcina inculpatilor, determinate de evolutia starii de sanatate a victimei si concluziile medico-legale, au declinat cauza spre competenta solutionare Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, in vederea efectuarii cercetarilor sub aspectul infractiunii de tentativa la omor calificat.

Cercetarile sunt continuate de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, care vor inainta in cursul zilei de maine 24.08.2011, magistratilor Tribunalului Arad, propunerea de arestare preventiva a inculpatilor Ramboiu Gheorghe si Ramboiu Marius sub aspectul infractiunii de tentativa la omor calificat.



Citeşte mai multe despre:    Parchetul de pe langa Tribunalul Arad    Tribunalul Arad    Retinere    Tentativa

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CSM, INM si Ministerul public au implementat un proiect pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in Uniunea Europeana
04 Mar 2015 | 1660

Cauzele finalizate de procurorii anticoruptie in luna noiembrie 2014, altele decat cele deja mediatizate
10 Dec 2014 | 4046

Locatiile in care se va desfasura activitatea Directiei Nationale de Probatiune si a serviciilor de probatiune
05 Aug 2014 | 4549

Judecator in cadrul Judecatoriei Ineu urmarit penal pentru trafic de influenta
06 Dec 2013 | 1550

Parchetul de pe langa Tribunalul Arad - Trimitere in judecata pentru evaziune fiscala
28 Sep 2012 | 1781

Parchetul de pe langa Tribunalul Arad - Propunere de arestare preventiva pentru santaj
20 Sep 2012 | 1446



Articole Juridice

Momentul pana la care poate fi emisa decizia de sanctionare disciplinara. Doctrina si practica relevante
Sursa: Irina Maria Diculescu

Clauza de neconcurenta in contractele de munca. Aplicabilitate practica. Solutii jurisprudentiale
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Jurisprudenţă

Evaziune fiscala. Inregistrari fictive in contabilitate
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 3807 din 20 noiembrie 2012

Clauza de neconcurenta. Sanctiunea nerespectarii cerintelor legale privitoare la continutul clauzei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Timisoara, Sectia litigii de munca si asigurari sociale, Decizia civila nr. 2433 din 16 noiembrie 2011

Procedura insolventei. Contestatiile la raportul de activitate al administratorului judiciar/al lichidatorului trebuie sa respecte cerintele art. 112 C.proc.civ.
Pronuntaţă de: Tribunalul Arad, Decizia nr. 1718 din 17.10.2012

Repararea prejudiciilor cauzate prin erori judiciare
Pronuntaţă de: Tribunalul Arad, Sentinta civila nr. 2009 din 25.09.2012