din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2484 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Romania a fost aleasa presedinte al Conferintei Generale a AIEA

Romania a fost aleasa presedinte al Conferintei Generale a AIEA

  Publicat: 19 Sep 2011       1139 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Romania a fost aleasa, in premiera, in dimineata zilei de 19 septembrie 2011 in pozitia de presedinte al Conferintei Generale a Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), care se desfasoara in perioada 19-23 septembrie 2011, la Viena.

1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
Orice mijloc ce poate fi utilizat pentru incheierea unui contract intre comerciant si consumator si care nu necesita prezenta fizica simultana a celor doua parti

Functia va fi exercitata de ambasadorul Romaniei la AIEA, Cornel Feruta. Conferinta Generala este cel mai important for decizional al AIEA.


Alegerea in aceasta functie reprezinta o recunoastere a calitatii contributiei Romaniei la activitatile din ultimii ani in cadrul AIEA, in special prin cele doua mandate consecutive de vicepresedinte al Consiliului Guvernatorilor in intervalul 2008-2010, precum si prin procesele de negociere a Strategiei AIEA pe Termen Mediu 2012-2017 si adoptare a bugetului Agentiei pentru ciclul 2010-2011.

In contextul in care Conferinta Generala din acest an este prima reuniune a principalului for decizional al AIEA dupa accidentul nuclear de la Fukushima, dezbaterile privind siguranta nucleara vor ocupa un loc central. Ulterior reuniunii ministeriale din iunie 2011 si discutiilor care au urmat, Conferinta Generala isi propune sa adopte un Plan de actiune privind siguranta nucleara care vizeaza consolidarea masurilor in acest domeniu .

De asemenea, pe agenda figureaza, printre altele, o serie de rezolutii vizand dosarul nuclear nord-coreean, garantiile nucleare, securitatea nucleara si cooperarea tehnica .

Atributiile principale ale presedintelui Conferintei vizeaza, suplimentar celor de conducere a sesiunilor plenare, facilitarea consensului in problemele sensibile aflate pe agenda AIEA, coordonarea negocierilor intre state membre si grupuri regionale in vederea adoptarii rezolutiilor si deciziilor.



Citeşte mai multe despre:    AIEA    Agentia Internationala pentru Energie Atomica

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

O singura voce pentru promovarea intereselor energetice ale Uniunii Europene pe plan extern
07 Sep 2011 | 1641

Noutati legislative. Monitorul Oficial 11 mai 2009
11 May 2009 | 2738

Noutati legislative. Monitorul Oficial 8 decembrie 2008
08 Dec 2008 | 4712

Noutati legislative. Monitorul Oficial 22 octombrie 2008
22 Oct 2008 | 3136