din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2214 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Politia creditelor face dosar intregii familii

Politia creditelor face dosar intregii familii

  Publicat: 10 Jun 2008       2731 citiri       Sursa: Gandul  


Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
Institutie specializata care desfasoara o activitate complexa si care are ca functii: efectuarea de operatiuni intre titularii de conturi bancare
Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
De multe ori o persoana care solicita un credit la o banca este respinsa fara nici un fel de explicatie desi nu se afla in baza de date a Biroului de credit si nici nu e consemnata la Centrala Riscurilor Bancare.

Contractul prin care o persoana, numita comodant, remite spre folosinta altei persoane, numita comodatar, un lucru nefungibil si neconsumptibil, cu obligatia pentru acesta de a-l restitui la termen in natura, in individualitatea sa (art.1560 Cod Civil).
Modalitate de plata des utilizata in decontarea platilor interne si internationale, intrucat ofera suficiente garantii, atat vanzatorului cat si cumparatorului:
Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
Institutie specializata care desfasoara o activitate complexa si care are ca functii: efectuarea de operatiuni intre titularii de conturi bancare
(lat. fraus, fraudis). Inducere in eroare, inselaciune, act de rea-credinta savarsit sprea a realiza un profit material prin atingere adusa drepturilor altei persoane
Persoana fizica sau juridica care se imprumuta de la o alta persoana fizica sau juridica numita imprumutator.
Persoana juridica sau persoana fizica cu sediul, respectiv domiciliul, in Romania ori sucursala, filiala, agentia, reprezentanta din Romania a unei persoane juridice straine cu sediul in strainatate, autorizata potrivit legii, care incadreaza forta de munca in conditiile legii.
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
Solicitare scrisa adresata de o persoana fizica sau juridica unei banci sau unei institutii de credit pentru a i se acorda un credit.
Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
Operatiune prin care o persoana numita imprumutator acorda spre folosinta unei alte persoane, numita imprumutat
Cum este posibil acest lucru se specifica in documentele interne ale unor banci din Romania, in care este aratata procedura de acordare sau respingere a unui imprumut . Astfel, se verifica mai intai cat de corect este solicitantul de credit .

Daca acesta e in regula, se trece apoi la verificarea sotului sau a sotiei. In cazul in care se descopera ca partenerul de viata are ghinionul sa lucreze la o companie care figureaza pe lista neagra de angajatori a Centralei Riscurilor Bancare, cererea de credit este respinsa. Mai mult, solicitantul risca sa fie inclus de respectiva banca pe lista neagra sau pe listele interne de evidenta a cazurilor de frauda. Aceste masuri de precautie au fost luate dupa ce s-au consemnat cazuri in care unul din soti s-a imprumutat si a disparut cu banii fara stirea celuilalt.

Atentie si la codebitor

Acelasi lucru il pateste si in cazul in care codebitorul are un angajator cu probleme. "Se va solicita schimbarea codebitorului care nu este sot sau sotie in cazul in care angajatorul acestuia figureaza in Lista neagra angajatori cu comentariul �se recomanda respingerea cererii de credit�", se mentioneaza intr-un astfel de document.

Daca angajatorul codebitorului apare pe lista de incidente de plata cu mentiunea "se recomanda trimiterea dosarului catre echipa care trateaza fraudele, pentru investigatii", se trimite o copie a dosarului de cerere de credit catre departamentele care se ocupa de vanzari si de verificare a creditelor ale respectivei banci. Dosarul va ramane in stand-by pana la primirea rezolutiei din partea departamentului de fraude. Pentru a lua un imprumut este obligatoriu in cazul unora dintre banci ca familia, adica solicitantul plus sotul sau sotia, sa aiba cel putin un post telefonic, fie fix, aferent domiciliului, fie mobil. Se iau in considerare si numerele de telefon mobil cu cartela preplatita. In situatia in care solicitantul nu declara decat telefonul mobil, reprezentantii bancii vor verifica inexistenta postului de telefonie fixa la serviciul de informatii Romtelecom.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...