din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1823 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 4 - Actiune penala pentru delapidare, inselaciune si fals in inscrisuri

Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 4 - Actiune penala pentru delapidare, inselaciune si fals in inscrisuri

  Publicat: 07 Oct 2011       3844 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Conform art. 290 Cod Penal, falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288 (falsul material in inscrisuri oficiale),
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 4 au dispus, la data de 05.10.2011, punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul ANTOHI SORIN sub aspectul savarsirii infractiunilor de delapidare, inselaciune (2 fapte) si fals in inscrisuri sub semnatura privata (5 fapte).

Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Act procedural, prevazut in sectiunea IV, cap. I, t. IV, C. proc. pen., partea generala.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Operatie complexa care, prin specificul ei, se infatiseaza ca tehnica moderna de creditare pe termen lung, de tip particular.
Forma de inchiriere a unor masini, utilaje, mijloace de transport si alte bunuri mobiliare sau imobiliare, practicata mai ales de societati
Semne utilizate de intreprinderi, de fabrici, de comert sau de servici, pentru a deosebi produsele, lucrarile si serviciile lor de cele identice sau similare ale altor intreprinderi si pentru a stimula imbunatatirea calitatii produselor, lucrarilor si serviciilor.
Colectiv format din persoane fizice avand o organizare de sine statatoare, concretizata in structura de productie, de conceptie si functionala,

Totodata, au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a inculpatului, cerere admisa de magistratii Judecatoriei Sectorului 4, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele acestuia, pentru o perioada de 29 de zile .

Probatoriul administrat in cauza pana la acest moment al urmaririi penale, a relevat faptul ca, in perioada februarie 2006 - mai 2010, inculpatul Antohi Sorin, in calitate de director al unei societati comerciale a efectuat o serie de tranzactii (ca administrator de fapt), modalitate prin care a traficat si si-a insusit bani si bunuri din patrimoniul societatii. Prejudiciul adus, astfel, persoanei juridice se cifreaza la valoarea de 4.402.230 lei.

Totodata, inculpatul, folosindu-se de calitatea pe care o detinea in cadrul societatii, a falsificat pe doua procuri, semnatura lui R.K.L., administratorul firmei (cetatean german), pe care le-a utilizat la incheierea unui contract de leasing (si a unui act aditional la acesta) cu o alta societate comerciala, in scopul achizitionarii a doua autoturisme marca BMW, prejudiciind persoana juridica cu suma de 36.840 lei.



Citeşte mai multe despre:    Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 4    Declapidare    Inselaciune    Fals in inscrisuri sub semnatura privata

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Lista persoanelor, absolventi INM, numiti in fuctia de procuror si parchetul la care vor activa
04 Feb 2011 | 8499



Jurisprudenţă

Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Neglijenta in serviciu. Distinctie
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Sectia I penala - Decizia 1969/r din 28.10.2004