din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1651 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Comisarul sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov cercetat penal pentru luare de mita

Comisarul sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov cercetat penal pentru luare de mita

  Publicat: 12 Oct 2011       1786 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari fata de inculpatul SPATARU IONEL, comisar sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita.

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Document eliberat de catre o autoritate prin care se atesta legalitatea efectuarii unei activitati
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Desemneaza ansamblul de masuri, prestatii in bani si in natura, acordate in vederea protejarii veniturilor in cazul aparitiei riscurilor sociale.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Act normativ care cuprinde principiile si reglementarile referitoare la relatiile sociale avand ca obiect vanzarea si cumpararea marfurilor.
Reprezinta respectarea de catre autoritatile administratiei publice a obligatiei de a informa cu privire la modul de stabilire a activitatilor componente si a obiectivelor,
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

In perioada iulie - octombrie 2011, in calitate de sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, inculpatul Spataru Ionel a pretins de la o persoana denuntatoare, administrator al unei societati comerciale, suma de 300.000 lei pentru ca, in exercitarea atributiilor sale de serviciu, sa emita o autorizatie de functionare.
Din banii pretinsi, la data de 12 octombrie 2011, inculpatul a primit de la persoana denuntatoare, prin intermediari, suma totala de 60.000 de euro, in doua transe, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante.


La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul Serviciului Roman de Informatii - Sectia Judeteana Brasov si Structura de securitate interna.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 12 octombrie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, urmand sa fie prezentat in aceeasi zi Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile .

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Protectia Consumatorilor    Cercetari penale    DNA    Luare de mita    Autorizatie de functionare    Tribunalul Bucuresti

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Consiliul Concurentei a lansat "Monitorul Preturilor Produselor Alimentare"
15 Oct 2019 | 1083

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 24 iulie 2019
24 Jul 2019 | 903

Consiliul Concurentei lanseaza "Monitorul Preturilor Carburantilor"
01 Jul 2019 | 767

Proiect de lege pentru plafonarea dobanzilor la creditele bancare
28 May 2019 | 956

ANPC a aplicat amenzi de peste 1,2 milioane de lei vanzatorilor de incaltaminte. Sfaturi pentru consumatori!
12 May 2019 | 868

ANPC a amendat cu 70.000 de lei un operator de telefonie mobila, pentru utilizarea unei practici comerciale incorecte fata de consumatori
26 Apr 2019 | 744



Articole Juridice

ICCJ. Dezlegare chestiune de drept � scutirea de la plata taxei de timbru in calea de atac
Sursa: Av. Gherasim Andrei-Gheorghe

Legislatia maghiara care interzice exploatarea jocurilor de tip slot machine in afara cazinourilor poate fi contrara principiului liberei prestari a serviciilor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Riscul persoanelor care comercializeaza produse expirate sau fara documente
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Obligatia operatorului aerian de a despagubi pasageri in caz de ajungere cu intazriere la destinatie
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

ICCJ: Excluderea asociatului din cauza neintelegerilor grave intre asociati
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Limitele de competenta ale A.S.F. Petitie adresata Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) avand ca obiect contestarea modului de solutionare de catre o societate de asigurare a unui dosar de dauna deschis in baza asigurarii facultative CASCO
Pronuntaţă de: I.C.C.J, Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 438 din 29 ianuarie 2020

ICCJ: Contractul privind serviciile financiare incheiat la distanta constituie titlu executoriu in lipsa semnaturii olografe sau a semnaturii electronice extinse
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

Decizia C.C.R. nr. 141/2019
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei