din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1592 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Judecatoria Moldova Noua - Arestare preventiva pentru furt calificat

Parchetul de pe langa Judecatoria Moldova Noua - Arestare preventiva pentru furt calificat

  Publicat: 14 Oct 2011       2919 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Conform art.208 Cod Penal, luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamintul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 12 ani.
Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Moldova Noua au solicitat, la data de 14.10.2011, instantei de judecata arestarea preventiva a unui numar de 20 de inculpati, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Efect negativ, cu caracter patrimonial sau nepatrimonial, produs unei persoane prin fapta ilicita a altei persoane ori prin actiunea lucrurilor sau animalelor care se afla sub paza juridica a altei persoane.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Denumire data monedei unice europene.

Magistratii Judecatoriei Moldova Noua au admis partial cererea procurorilor si au dispus luarea masurii arestarii preventive fata de 14 inculpati. Totodata, fata de alti 6 inculpati, judecatorii au dispus luarea masurii obligarii de a nu parasi localitatea.

Impotriva incheierii, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Moldova Noua au declarat recurs.

Din probele administrate in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a rezultat faptul ca, in perioada iunie - octombrie 2011, zilnic (atat pe timp de zi cat si de noapte si, uneori de mai multe ori in aceeasi zi), inculpatii au sustras cantitati insemnate de fier din incinta unei societati comerciale, creand un prejudiciu estimativ de 90.000 lei.

In dimineata zilei de 13.10.2011, sub coordonarea procurorilor au fost efectuate 20 de perchezitii domiciliare si s-a dispus retinerea unui numar de 18 invinuiti.

In urma perchezitiilor au fost gasite sume de bani (6220 Euro si 13250 lei), 20 tone de fier, un pistol (detinut legal) si un numar de 38 de telefoane mobile.



Citeşte mai multe despre:    Parchetul de pe langa Judecatoria Moldova Noua    Judecatoria Moldova Noua    Arestare preventiva    Furt calificat

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

23 decembrie 2016: Judecatori si Procurori eliberati din functie
25 Dec 2016 | 1386

Judecatori si procurori eliberati din functie de presedintele Basescu
16 Dec 2009 | 3011

80 de Judecatori si Procurori pensionati
03 Apr 2009 | 3622