Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Consumatorii din UE dau note mici serviciilor financiare si pietelor combustibililor

Consumatorii din UE dau note mici serviciilor financiare si pietelor combustibililor

  Publicat: 21 Oct 2011       1069 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Serviciile financiare, investitiile (inclusiv pensiile si titlurile de valoare), creditele ipotecare si serviciile imobiliare sunt pietele care sunt cele mai probabil sa nu raspunda asteptarilor consumatorilor din UE, in conformitate cu ultimul tablou de bord al pietelor de consum.

Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Expresie baneasca a valorii marfii ori suma care se plateste pentru un bun transmis, o lucrare sau o prestare de servicii.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Dispozitie cuprinsa in testament prin care testatorul dispune ca dupa decesul sau ca o anumita persoana sa primeasca intreaga mostenire (legat universal),
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Reglementate in sectiunea I, cap. II, t. II, C. proc. pen., partea speciala;

Intre pietele de marfuri, autoturismele second-hand si carburantii au notele cele mai mici. Ca si in 2010, pietele serviciilor continua sa fie mai putin performante, serviciile financiare si serviciile in retea fiind toate sub medie. Furnizarea de electricitate si combustibili s-a degradat cel mai mult in comparatie cu 2010. Indicele principal al tabloului de bord al pietelor de consum clasifica pietele de consum din punctul de vedere al increderii consumatorilor, nivelului de satisfactie, usurintei de a compara ofertele, al problemelor si plangerilor. Posibilitatea consumatorilor de a alege, usurinta schimbarii furnizorilor de servicii sau a tarifelor si diferentele de pret intre tari sunt si ele monitorizate. Obiectivul este de a identifica pietele care par cel mai expuse riscului de a nu functiona in mod adecvat pentru studii de urmarire care sa analizeze in profunzime problemele si sa identifice raspunsuri politice. Pe baza ultimelor constatari, Comisia Europeana va verifica piata creditelor de consum si cea a combustibililor.

Comisarul pentru sanatate si consumatori, John Dalli, a declarat: ``Valoarea pietei unice pentru consumatori se masoara prin ceea ce ofera in privinta calitatii, extinderii posibilitatilor de alegere, preturilor mai scazute, transparentei si gradului de satisfactie. Datorita tabloului de bord, putem vedea unde nu se intampla toate acestea. Procesul este legat de elaborarea politicilor pe baza unor elemente concrete legate de problemele reale cu care se confrunta consumatorii in piata unica. Intreprinderile care raspund necesitatilor consumatorilor vor fi recompensate prin optiunile acestora.``

Tabloul de bord anual al pietelor de consum clasifica 51 de piete de servicii si marfuri, care acopera peste 60 % din bugetele gospodariilor, pentru a vedea care sunt susceptibile sa nu raspunda asteptarilor consumatorilor din UE.

Constatari principale

Pietele serviciilor continua sa fie mai putin performante, serviciile financiare (de ex. creditele de consum) si serviciile in retea (de ex. electricitatea) fiind toate sub medie.

In general, investitiile (inclusiv pensiile si titlurile de valoare), serviciile imobiliare si ipotecile sunt pietele aflate pe ultimele trei locuri ca performanta intre pietele de consum (in 2010, acestea erau investitiile, serviciile imobiliare si furnizarea de internet, IP/10/1369).

In general, pietele de marfuri par sa functioneze mult mai bine. Printre exceptii se numara autoturismele second-hand si carburantii pentru vehicule, care au avut punctajul cel mai mic in categoria marfurilor (in 2010, acestea erau autoturismele second-hand, obiectele de imbracaminte si incaltaminte si carnea; a se vedea IP/10/1369).

Comparativ cu 2010, pietele energiei electrice si combustibililor s-au deteriorat cel mai mult, ceea ce poate reflecta perceptia consumatorilor cu privire la preturile electricitatii si combustibililor.

Atunci cand se ia in considerare usurinta perceputa a schimbarii furnizorului sau tarifului, precum si prevalenta acestor practici in randul consumatorilor, ipotecile, investitiile (inclusiv pensiile si titlurile de valoare) si furnizarea de electricitate au notele cele mai scazute dintre cele 14 piete ale serviciilor analizate.

64 % dintre consumatori sunt satisfacuti de capacitatea de a alege marfuri sau furnizori (pentru toate pietele). Aceasta sugereaza ca alegerea nu este, pentru consumatori, o problema la fel de importanta precum alte aspecte cum sunt increderea in comercianti si capacitatea de a compara oferte.Citeşte mai multe despre:    Credite    Consumatori    Servicii financiare

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Perioada pentru care nu se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere pentru obligatiile fiscale scadente
21 Mar 2020 | 392

M. Finantelor: Masuri fiscal-bugetare pentru sprijinirea economiei si companiilor afectate de raspandirea virusului COVID-19
20 Mar 2020 | 369

Frames: Peste 1 milion de angajati romani risca de intre in somaj din cauza coronavirusului
13 Mar 2020 | 494

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in cadrul sedintei din 10 martie 2020
11 Mar 2020 | 507

Consiliul Concurentei a lansat "Monitorul Preturilor Produselor Alimentare"
15 Oct 2019 | 503

Initiativa pentru IMM-uri: Grupul Bancii Europene pentru Investitii isi extinde sprijinul pentru intreprinderile romanesti
03 Oct 2019 | 426Articole Juridice

Carantina si forta majora. Restrangerea unor drepturi si libertati in contextul fortei majore
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Contractele de credit pentru consumatori trebuie sa mentioneze intr-un mod clar si concis modalitatile de calcul al termenului de retragere
Sursa: EuroAvocatura.ro

Instanta este obligata sa verifice din proprie initiativa alte clauze ale contractului in masura in care acestea sunt legate de obiectul litigiului cu care a fost sesizata
Sursa: EuroAvocatura.ro

Necesitatea controlului caracterul clar si inteligibil al clauzei cuprinse in contractele de imprumut ipotecar care prevad aplicarea unei rate a dobanzii variabile bazate pe indicele caselor de economii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Dreptul de deducere a TVA este conditionat de completarea in facturi a elementelor obligatorii prevazute de lege si-sau cu alte documente justificative anexate acestor facturi
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal Decizia nr. 2718/2019

Sumele destinate platii drepturilor salariale, aflate in conturi deschise la unitatile de trezorerie si societati bancare, nu pot face obiectul executarii silite prin poprire
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

ICCJ: Persoana aflata in continuarea studiilor. Protectia si promovarea drepturilor copilului
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei