din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1967 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Consumatorii din UE dau note mici serviciilor financiare si pietelor combustibililor

Consumatorii din UE dau note mici serviciilor financiare si pietelor combustibililor

  Publicat: 21 Oct 2011       1476 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Serviciile financiare, investitiile (inclusiv pensiile si titlurile de valoare), creditele ipotecare si serviciile imobiliare sunt pietele care sunt cele mai probabil sa nu raspunda asteptarilor consumatorilor din UE, in conformitate cu ultimul tablou de bord al pietelor de consum.

Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Expresie baneasca a valorii marfii ori suma care se plateste pentru un bun transmis, o lucrare sau o prestare de servicii.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Dispozitie cuprinsa in testament prin care testatorul dispune ca dupa decesul sau ca o anumita persoana sa primeasca intreaga mostenire (legat universal),
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Reglementate in sectiunea I, cap. II, t. II, C. proc. pen., partea speciala;

Intre pietele de marfuri, autoturismele second-hand si carburantii au notele cele mai mici. Ca si in 2010, pietele serviciilor continua sa fie mai putin performante, serviciile financiare si serviciile in retea fiind toate sub medie. Furnizarea de electricitate si combustibili s-a degradat cel mai mult in comparatie cu 2010. Indicele principal al tabloului de bord al pietelor de consum clasifica pietele de consum din punctul de vedere al increderii consumatorilor, nivelului de satisfactie, usurintei de a compara ofertele, al problemelor si plangerilor. Posibilitatea consumatorilor de a alege, usurinta schimbarii furnizorilor de servicii sau a tarifelor si diferentele de pret intre tari sunt si ele monitorizate. Obiectivul este de a identifica pietele care par cel mai expuse riscului de a nu functiona in mod adecvat pentru studii de urmarire care sa analizeze in profunzime problemele si sa identifice raspunsuri politice. Pe baza ultimelor constatari, Comisia Europeana va verifica piata creditelor de consum si cea a combustibililor.

Comisarul pentru sanatate si consumatori, John Dalli, a declarat: ``Valoarea pietei unice pentru consumatori se masoara prin ceea ce ofera in privinta calitatii, extinderii posibilitatilor de alegere, preturilor mai scazute, transparentei si gradului de satisfactie. Datorita tabloului de bord, putem vedea unde nu se intampla toate acestea. Procesul este legat de elaborarea politicilor pe baza unor elemente concrete legate de problemele reale cu care se confrunta consumatorii in piata unica. Intreprinderile care raspund necesitatilor consumatorilor vor fi recompensate prin optiunile acestora.``

Tabloul de bord anual al pietelor de consum clasifica 51 de piete de servicii si marfuri, care acopera peste 60 % din bugetele gospodariilor, pentru a vedea care sunt susceptibile sa nu raspunda asteptarilor consumatorilor din UE.

Constatari principale

Pietele serviciilor continua sa fie mai putin performante, serviciile financiare (de ex. creditele de consum) si serviciile in retea (de ex. electricitatea) fiind toate sub medie.

In general, investitiile (inclusiv pensiile si titlurile de valoare), serviciile imobiliare si ipotecile sunt pietele aflate pe ultimele trei locuri ca performanta intre pietele de consum (in 2010, acestea erau investitiile, serviciile imobiliare si furnizarea de internet, IP/10/1369).

In general, pietele de marfuri par sa functioneze mult mai bine. Printre exceptii se numara autoturismele second-hand si carburantii pentru vehicule, care au avut punctajul cel mai mic in categoria marfurilor (in 2010, acestea erau autoturismele second-hand, obiectele de imbracaminte si incaltaminte si carnea; a se vedea IP/10/1369).

Comparativ cu 2010, pietele energiei electrice si combustibililor s-au deteriorat cel mai mult, ceea ce poate reflecta perceptia consumatorilor cu privire la preturile electricitatii si combustibililor.

Atunci cand se ia in considerare usurinta perceputa a schimbarii furnizorului sau tarifului, precum si prevalenta acestor practici in randul consumatorilor, ipotecile, investitiile (inclusiv pensiile si titlurile de valoare) si furnizarea de electricitate au notele cele mai scazute dintre cele 14 piete ale serviciilor analizate.

64 % dintre consumatori sunt satisfacuti de capacitatea de a alege marfuri sau furnizori (pentru toate pietele). Aceasta sugereaza ca alegerea nu este, pentru consumatori, o problema la fel de importanta precum alte aspecte cum sunt increderea in comercianti si capacitatea de a compara oferte.



Citeşte mai multe despre:    Credite    Consumatori    Servicii financiare

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Guvernul a eliminat doua conditionalitati din programul IMM Invest
28 May 2020 | 1082

Perioada pentru care nu se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere pentru obligatiile fiscale scadente
21 Mar 2020 | 988

M. Finantelor: Masuri fiscal-bugetare pentru sprijinirea economiei si companiilor afectate de raspandirea virusului COVID-19
20 Mar 2020 | 1058

Frames: Peste 1 milion de angajati romani risca de intre in somaj din cauza coronavirusului
13 Mar 2020 | 1082

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in cadrul sedintei din 10 martie 2020
11 Mar 2020 | 1190

Consiliul Concurentei a lansat "Monitorul Preturilor Produselor Alimentare"
15 Oct 2019 | 1083



Articole Juridice

Anularea executarii silite in cazul cesiunii de creanta
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Inregistrarea la EUIPO unei marci sonore prezentate in format audio
Sursa: EuroAvocatura.ro

Riscul de schimb valutar. Cerintele de transparenta
Sursa: EuroAvocatura.ro

Recunoasterea si aplicarea sporului pentru conditii de munca in domeniul sanatatii si asistentei sociale. Dispozitii legale incidente si paralizante
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Calculul termenului de preaviz in cazul concedierii salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Hartuirea morala la locul de munca. Atingerea personalitatii, demnitatii sau integritatii unei persoane
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Anulare hotarari de consiliu local prin care s-au aprobat rectificari bugetare si/sau virari de credite bugetare in competenta consiliului local fara a fi indicata sau prevazuta sursa de finantare
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1713 din 24.09.2018 a Curtii de Apel Galati