din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1965 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti - Cercetari penale fata de agresorul fotbalistului stelist GG

Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti - Cercetari penale fata de agresorul fotbalistului stelist GG

  Publicat: 31 Oct 2011       2634 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti a fost inregistrata cauza penala in care se efectueaza cercetari in legatura cu incidentul petrecut in seara zilei de 30.10.2011 cu ocazia meciului de fotbal ce a avut loc pe stadionul din Ploiesti.

Enache Dragos - membru al Parlamentului Romaniei.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Operatiune efectuata de organele de urmarire penala si instanta de judecata prin care se stabileste concordanta deplina intre fapta concreta savarsita de invinuit sau inculpat si norma penala speciala care incrimineaza acea fapta,precum si in raport cu dispozitiile penale generale aplicabile faptei comise.
Acte juridice si operatiuni prevazute de Codul Comercial si calificate ca atare. Prin savarsirea de fapte de comert se nasc raporturi juridice specifice, de comert, reglementate tot de Codul Comercial
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Viciu de consimtamant. Este amenintarea unei persoane cu un rau care sa-I produca o temere ce o determina sa consimta la incheierea unui act juridic civil, pe care altfel nu l-ar fi incheiat.
Enache Dragos - membru al Parlamentului Romaniei.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Enache Dragos - membru al Parlamentului Romaniei.
Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Enache Dragos - membru al Parlamentului Romaniei.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Viciu de consimtamant. Este amenintarea unei persoane cu un rau care sa-I produca o temere ce o determina sa consimta la incheierea unui act juridic civil, pe care altfel nu l-ar fi incheiat.
Enache Dragos - membru al Parlamentului Romaniei.

Astfel, din datele cauzei a rezultat ca in timpul desfasurarii partidei de fotbal, numitul ENACHE DRAGOS PETRU aflat in tribune, a patruns pe terenul de joc si a aplicat o puternica lovitura cu un obiect contondent, fotbalistului echipei Steaua G.G. Urmare agresiunii, fotbalistul a fost, initial, transportat la Spitalul Judetean Ploiesti, apoi la o unitate spitaliceasca din Bucuresti, unde, in functie de evolutia starii medicale a acestuia, se va stabili incadrarea juridica a acestei fapte .

In raport cu datele existente pana in acest moment al cercetarilor, prin rezolutia procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti din data de 31.10.2011 s-a dispus inceperea urmaririi penale in aceasta cauza, sub aspectul a doua infractiuni, respectiv ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, precum si infractiunea de acte de violenta desfasurate in cadrul unor manifestari sportive (prevazuta de legea privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive - Legea nr. 4/2008).

ENACHE DRAGOS PETRUT a fost retinut pentru o durata de 24 ore, iar in cursul zilei de astazi, 31.10.2011, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti, urmeaza sa aprecieze asupra masurilor procesual-preventive pe care le vor propune judecatorilor instantei competente, prin raportare la gravitatea faptelor si pericolul social concret al acestora.


UPDATE! In continuarea cercetarilor in cauza penala referitoare la incidentul petrecut in seara zilei de 30.10.2011, cu ocazia meciului de fotbal ce a avut loc pe stadionul din Ploiesti, cand ENACHE DRAGOS PETRU aflat in tribune, a patruns pe terenul de joc si a aplicat o puternica lovitura cu un obiect contondent, fotbalistului echipei Steaua G.G, procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti au solicitat instantei de judecata, azi 31.10.2011, arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioada de 29 de zile .

In raport cu datele existente pana in acest moment al cercetarilor, s-a retinut in sarcina inculpatului ENACHE DRAGOS PETRU existenta datelor si indicilor din care rezulta comiterea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, precum si infractiunea de acte de violenta desfasurate in cadrul unor manifestari sportive (prevazute de Legea nr. 4/2008).

Potrivit buletinului de analiza toxicologica, ENACHE DRAGOS PETRUT se afla sub influenta unei substante psihotrope (drog de mare risc).



Citeşte mai multe despre:    Ultraj    Legea 4/2008    Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti    Judecatoria Ploiesti

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Pana la 31 decembrie 2020 va fi implementat Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor
19 Jan 2020 | 720

Proiect de lege: investirea profesorilor cu autoritate publica. Lovirea unui profesor va fi pedepsita similar ultrajului!
09 Oct 2019 | 1270

Art. 223 alin. 2 din Codul de procedura penala privind arestarea preventiva in cazul infractiunilor de trafic de stupefiante - neconstitutional
20 Jul 2015 | 3109

DNA Iasi: 8 persoane au fost trimise in judecata
27 Aug 2013 | 1993

UNBR: Tematica examen barou - 2013 - Avocati stagiari
06 Apr 2013 | 25677

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna ianuarie 2013, altele decat cele mediatizate
04 Feb 2013 | 2957



Articole Juridice

Prelucrare nelegala a datelor cu caracter personal prin utilizarea unor sisteme de supraveghere audio-video portabile in activitatea politistilor locali
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

REFERAT cu propunere de arestare preventiva
Sursa: EuroAvocatura.ro

ORDONANTA de dispunere a controlului judiciar pe cautiune
Sursa: EuroAvocatura.ro

Conditiile si cazurile de aplicare a masurii arestarii preventive. Art. 223 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Restituirea cauzei la parchet in ipoteza excluderii probelor administrate in cursul urmaririi penale
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia penala, completul de 2 judecatori de camera preliminara, incheierea nr. 90 din 6 februarie 2020

ICCJ. Fals in inscrisuri sub semnatura privata. Continutul infractiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

Decizia ICCJ nr. 12/2019: regimul suspendarii conditionate a pedepsei ca efect al aplicarii legii penale mai favorabile sub vechiul Cod Penal se mentine si dupa intrarea in vigoare a Codului Penal actual
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Cauza Cazan impotriva Romaniei. Rele tratamente aplicate unui avocat in timpul reprezentarii unui client in faza de urmariere penala
Pronuntaţă de: CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI, SECTIA A PATRA - HOTARAREA din 5 aprilie 2016