din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2211 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Seful ARR-Satu Mare cercetat de procurorii DNA pentru luare de mita si trafic de influenta

Seful ARR-Satu Mare cercetat de procurorii DNA pentru luare de mita si trafic de influenta

  Publicat: 21 Nov 2011       1009 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Puterea de a participa la deciziile referitoare la politicile financiare si operationale (de exploatare) ale unei intreprinderi detinute, fara ca totusi sa se exercite un control asupra acestor decizii.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie � Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare efectueaza cercetari penale fata de inculpatul JURJ NICOLAE, sef la Agentia teritoriala Autoritatea Rutiera Romana (A.R.R.) Satu Mare, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de luare de mita, in forma continuata si trafic de influenta .

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Act normativ care cuprinde principiile si reglementarile referitoare la relatiile sociale avand ca obiect vanzarea si cumpararea marfurilor.
Reprezinta respectarea de catre autoritatile administratiei publice a obligatiei de a informa cu privire la modul de stabilire a activitatilor componente si a obiectivelor,
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii mai 2011, inculpatul Jurj Nicolae, in calitate de sef la Agentia teritoriala Autoritatea Rutiera Romana Satu Mare, i-a pretins unui denuntator suma de 2.500 lei pentru ca subordonatii sai sa nu efectueze controale la firma denuntatorului. Din suma pretinsa, Jurj Nicolae a primit de la denuntator 2000 lei. In acelasi scop, in cursul lunii mai 2011, inculpatul a mai pretins de la un colaborator al denuntatorului o cantitate de motorina sau suma de 1.000 lei, echivalentul combustibilului.
De asemenea, la data de 18 noiembrie 2011, inculpatul Jurj Nicolae, in calitate de sef al A.R.R. Satu Mare, a pretins si primit de la acelasi denuntator suma de 2.500 lei motivand ca a intervenit pe langa functionari din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Satu Mare pentru ca acestia sa favorizeze firma denuntatorului la momentul efectuarii unui control de specialitate.
Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 18 noiembrie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, urmand a fi prezentat Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventiva pe termen de 29 de zile .

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. - Directia Generala Anticoruptie.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Trafic de influenta    Luare de mita    DNA    Cercetari penale

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Pozitia DNA privind modificarea Codului Penal, a Codului de procedura penala si a altor acte normative
26 Apr 2019 | 1046

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 2739

ICCJ. Dezlegare chestiune de drept - art. 7 alin. 1 din Legea nr. 78/2000
04 Mar 2017 | 1373

Procurorii DNA au trimis in instanta al VIII-lea dosar Posta Romana (abuz in serviciu si trafic de influenta)
04 Mar 2017 | 1316

ICCJ. Decizie privind infractiunea de luare de mita - art. 7 alin. (1) din Legea nr. 78/2000
28 Jan 2017 | 1355

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, avand ca obiect infractiuni de fraudare a fondurilor europene, altele decat cele deja mediatizate
11 Jan 2017 | 2845



Articole Juridice

Infractiunile de coruptie in Noul Cod Penal (art. 288 - 294)
Sursa: EuroAvocatura.ro | Av. Marius-Catalin Predut

Judecatorul Sindic, subiect al infractiunii de remuneratie injusta
Sursa: PNA.ro | Autor: Dorin Ciuncan

Constituirea societatilor comerciale
Sursa: EuroAvocatura

Jurisprudenţă

Lipsa caracterului penal al faptei, raportata la valoarea derizorie a folosului obtinut
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 29/RC/2020

Decizia C.C.R. nr. 115/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 399 alin. (9) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Hotararea in cauza Brisc impotriva Romaniei din 11.12.2018
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Masuri asiguratorii. Sechestru asigurator
Pronuntaţă de: I.C.C.J., sectia penala, decizia nr. 3507 din 1 iunie 2006