din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1925 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Politist de la Penitentiacul Rahova cercetat penal pentru luare de mita in forma continuata

Politist de la Penitentiacul Rahova cercetat penal pentru luare de mita in forma continuata

  Publicat: 14 Dec 2011       2727 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie � Serviciul teritorial Bucuresti efectueaza acte de urmarire penala fata de inculpatul MIHUT VIRGIL, subcomisar in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, sef de sectie la Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de asociere in vederea savarsirii de infractiuni si luare de mita in forma continuata.

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Alaturi de persoanele fizice, persoanele juridice apar in circuitul civil ca subiecte de drepturi si obligatii. In aceasta calitate, ele au aptitudinea generala si abstracta de a dobandi drepturi si de a-si asuma obligatii si, in virtutea acesteia, pot dobandi drepturi si isi pot asuma obligatii.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Act normativ care cuprinde principiile si reglementarile referitoare la relatiile sociale avand ca obiect vanzarea si cumpararea marfurilor.
Reprezinta respectarea de catre autoritatile administratiei publice a obligatiei de a informa cu privire la modul de stabilire a activitatilor componente si a obiectivelor,
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:
In perioada noiembrie-decembrie 2011, inculpatul Mihut Virgil, subcomisar in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, sef de sectie la Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova, a pretins si primit in repetate randuri, prin intermediari, sume de bani de la persoane incarcerate in Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova pentru a le crea acestora conditii favorabile de detentie, cum ar fi permisiunea de a introduce si pastra in camerele de detentie a unor obiecte interzise, cum sunt telefoane mobile.
Inculpatului Mihut Virgil i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 14 decembrie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pentru 24 de ore. La aceeasi data, acesta urmeaza a fi prezentat la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile .

In aceeasi cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane, invinuite pentru infractiuni de coruptie.

La efectuarea unor activitati din acest dosar, procurorii au fost sprijiniti de ofiteri din cadrul M.A.I. - Directia Generala Anticoruptie.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Luare de mita in forma continuata    Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova    DNA    Telefon

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Seful Politiei rutiere Piatra Neamt si alti peste 60 de politisti trimisi in judecata pentru luare de mita
04 Jan 2017 | 1109

12 persoane au fost trimise in judecata in dosarul retrocedarilor frauduloase
10 Apr 2015 | 2171

Precizarile DNA ref. dosarul pensionarilor frauduloase din Arges
02 Aug 2014 | 1825

Lichidator judiciar trimis in judecata de procurorii DNA Pitesti
09 Apr 2014 | 2226

Directorul APIA Satu Mare cercetat penal pentru luare de mita in forma continuata
25 Nov 2013 | 1676

Cadre militare la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Arad urmarite penal pentru coruptie
04 Jul 2013 | 2063



Jurisprudenţă

Plata de despagubiri salariatului in cazul suspendarii contractului de munca. Principiul raspunderii civile contractuale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia civila nr. 2351/2019

Termenul de contestare a deciziei prin care s-a dispus suspendare a contractului individual de munca.
Pronuntaţă de: Curtea de Apel BRASOV - Decizia civila nr. 897/26.06.2019

Decizia CCR 279/17.06.2015 nu este aplicabila atunci cand decizia de suspendare fost consolidata prin trimiterea in judecata a salariatului pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Brasov - Decizia civila nr. 897/26.06.2019

Data incetarii de drept a contractului individual de munca ca urmare a condamnarii la executarea unei pedepse privative de libertate
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - DECIZIE Nr. 107 sedinta publica de la 17 Ianuarie 2017