din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1926 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » China a deschis o ancheta antimonopol impotriva Microsoft

China a deschis o ancheta antimonopol impotriva Microsoft

  Publicat: 19 Jun 2008       2127 citiri       Sursa: NewsIn  


Persoana autorizata sa difuzeze sterile sau documentele oficiale ale guvernului ori ale unor organe sau organizatii.
China a deschis o ancheta antimonopol ce vizeaza compania americana Microsoft si alte cateva firme straine producatoare de software, a spus, miercuri, un purtator de cuvant al Biroului proprietatii intelectuale, citat de AFP.

Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Situatie a unei piete pe care nu exista decat un singur vanzator (monopolist) care, data fiind absenta concurentei, detine o putere de piata extrem de puternica, echivalenta cu existenta unei pozitii dominante.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Unul dintre modurile de sesizare a organelor de urmarire penala,
Legea pentru modificarea şi completarea unor reglementări din legislaţia de asigurări sociale
Ceea ce poate fi realizat cu usurinta.
O situatie pe piata, in care vanzatorii unui produs sau serviciu actioneaza independent, pentru captarea clientelei, pentru a atinge un obiectiv comercial precis, adica un anumit nivel al beneficiilor, al volumului de vanzari si / sau al cotei de piata.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
"Facem investigatii ale caror concluzii le vom publica mai incolo", a declarat purtatorul de cuvant citat pentru AFP, care s-a identificat doar cu numele de familie, Sun, dar a refuzat sa dea alte detalii.

Publicatia Shanghai Securities Journal a scris miercuri ca Microsoft si alte intreprinderi sunt banuite ca profita de pozitia lor dominanta pentru a practica tarife "nerezonabile" si ca sa isi vanda sistemele mult mai scump in China decat in Statele Unite.

"Pe de o parte, companiile internationale profita de pozitia lor de monopol si fixeaza preturi nerezonabil de ridicate pentru programele lor, iar pe de alta parte, ii critica pe chinezi pentru vigilenta lor cu privire la drepturile de proprietate intelectuala", a declarat, pentru publicatia chineza, o sursa anonima. "Este anormal", a opinat sursa citata, preluata de AFP.

De cand China are de anul trecut o lege antimonopol, care trebuie sa intre in vigoare in august, "Guvernul si intreprinderile din China au obligatia si dreptul de a corecta situatia", a adaugat sursa, ce si-a pastrat anonimatul.

Potrivit publicatiei Shanghai Securities Journal, companiile locale s-ar putea organiza si aduce plangere impotriva marilor firme de informatica, de indata ce va intra in vigoare legea .

Reprezentantii Microsoft China au spus ca nu sunt la curent cu ancheta chineza, dar "sustin din plin eforturile Chinei pentru crearea unor conditii care sa favorizeze o concurenta corecta".

"Estimam ca eforturi cum este o lege antimonopol vor proteja mai bine interesele consumatorilor, vpr incuraja inovatia si vor consolida dezvoltarea economica", arata un comunicat al Miscrosoft China.

Microsoft este adesea in colimatorul sustinatorilor unor sisteme deschise. Mai ales Comisia Europeana (CE) lupta pentru o deschidere a normelor tehnice si, prin intermediul serviciilor sale pentru concurenta, duce o ofensiva impotriva pozitiei dominante a companiei Microsoft pe piata software.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...