din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2263 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Tribunalul Giurgiu - Arestare preventiva pentru omor calificat si proxenetism

Parchetul de pe langa Tribunalul Giurgiu - Arestare preventiva pentru omor calificat si proxenetism

  Publicat: 10 Jan 2012       3144 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu au solicitat, la data de 07.01.2012, instantei de judecata arestarea preventiva a inculpatilor:

Actiunea prin care o persoana determina,
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
1. Persoana fizica sau juridica ce sufera un prejudiciu sau o vatamare a drepturilor sale prin fapta ilicita a unei alte persoane si care este indreptatita sa
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Planul de Dezvoltare Regionala este principalul instrument de planificare strategica multianuala a unei regiuni de dezvoltare.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Descoperire de cont ce apare atunci cand titularul a efectuat prelevari superioare activelor existente sau limitei de credit acordate.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.

- Georgescu Nicusor-Dumitru sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat;
- Dumitrache Luiza-Georgiana sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la omor calificat si proxenetism, cerere admisa de instanta de judecata, care a dispus emiterea unor mandate de arestare preventiva pe numele celor doi pentru 29 de zile .

Totodata, procurorii au dispus luarea masurii obligarii de a nu parasi localitatea pe o perioada de 30 de zile fata de inculpata minora R.N.M., cercetata sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat.

Probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a relevat urmatoarea situatie de fapt:

In perioada august-octombrie 2011, inculpata Dumitrache Luiza-Georgiana a beneficiat de pe urma victimei T.F.G. (in varsta de 16 ani), de foloase materiale rezultate din practicarea de catre aceasta din urma a prostitutiei, activitate inlesnita de catre inculpata Dumitrache Luiza Georgiana. Pentru ca victima o amenintase pe inculpata Dumitrache Luiza-Georgina ca o va denunta pentru savarsirea infractiunii de proxenetism, aceasta a luat hotararea sa o ucida, determinandu-i in acest scop pe inculpatul Georgescu Nicusor Dumitru (iubitul ei) si inculpata R.N.M., sa puna in aplicare acest plan .

Astfel, la data de 04.11.2011, au condus victima, din Alexandria (jud.Teleorman), intr-o comuna din judetul Giurgiu, la domiciliul inculpatului Georgescu Nicusor Dumitru, care, impreuna cu inculpata R. N.M., au dus-o pe camp, pe raza unei alte comune din judet, unde au ucis-o prin strangulare.

Pentru a-i dovedi inculpatei Dumitrache Luiza-Georgina ca au ucis victima, i-au taiat degetul aratator de la mana dreapta, dupa care au abandonat cadavrul victimei intr-un canal de irigatii. Cadavrul a fost descoperit la data de 28.12.2011, ulterior momentului in care familia reclamase disparitia acesteia de la domiciliu, fiind data in urmarire nationala.

In cauza, cercetarile au fost efectuate in colaborare cu ofiteri de politie din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Giurgiu si Inspectoratului de Politie Judetean Teleorman, precum si cu sprijinul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii.



Citeşte mai multe despre:    Omor calificat    Arestare preventiva    Parchetul de pe langa Tribunalul Giurgiu    Tribunalul Giurgiu

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

DIICOT: Destructurare grup infractional organizat care a actionat pe raza judetului Galati si a municipiului Bucuresti
07 May 2019 | 842

Centrul de retinere si arestare preventiva din cadrul I.P.J. Sibiu a fost evaluat ca indeplinind conditii corespunzatoare
11 Jan 2019 | 1456

Art. 220 alin. (1) CPP ref. la masura preventiva a arestului la domiciliu a fost declarat neconstitutional
19 Jan 2017 | 1247

DNA a dispus retinerea Vicepresedintelui Consiliului Judetean Satu Mare
17 Dec 2015 | 5612

Procurorii DNA au dispus retinerea prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Beius
17 Dec 2015 | 2005

DNA a dispus retinerea sefului Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Sector 3 sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita
16 Dec 2015 | 1775



Articole Juridice

Neconstitutionalitatea dispozitiilor referitoare la durata arestului la domiciliu
Sursa: EuroAvocatura.ro

RECHIZITORIUL conform Noului cod de procedura penala
Sursa: EuroAvocatura.ro

REFERAT cu propunere de prelungire a arestarii preventive
Sursa: EuroAvocatura.ro

REFERAT cu propunere de arestare preventiva
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Hotararea CEDO in Cauza Danciu si altii impotriva Romaniei. ancheta prompta si efectiva
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului - CEDO

Predare temporara in cazul in care predarea unei persoane in baza unui mandat european de arestare a fost amanata. Inoportunitatea predarii atunci cand persoana solicitata este arestata preventiv in cauza in care este judecata in Romania
Pronuntaţă de: Incheierea din 18 ianuarie 2018 a Curtii de Apel Galati

Decizia C.C.R. nr. 250/2019 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 386 alin. (1) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 109/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 21 din Legea nr. 211/2004 privind unele masuri pentru asigurarea protectiei victimelor infractiunilor
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei