din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2603 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Noi pedepse pentru imigrantii ilegali din tarile europene

Noi pedepse pentru imigrantii ilegali din tarile europene

  Publicat: 20 Jun 2008       2292 citiri       Sursa: Ziare.com  


Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Parlamentul European a votat ieri un nou set de reguli prin intermediul carora sa stopeze fluxul imigrantilor ilegali in tarile membre UE.

1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare,
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Conform noului proiect de lege, orice imigrant considerat ilegal poate fi arestat pe o perioada de 18 luni si i se poate interzice intrarea in tara respectiva timp de cinci ani, scrie Evenimentul Zilei online.

In acest moment, durata perioadei pe care o persoana o petrece in arest din cauza statului de imigrant ilegal variaza la nivelul tarilor UE. In Franta perioada de detentie este de maximum 32 de zile, in timp ce in Ungaria aceasta se poate extinde pana la un an.

Noua lege ofera posibilitatea celor descoperiti de autoritati sa plece de buna-voie din tara respectiva, intr-un interval de 30 de zile, cu conditia ca odata expulzati, sa nu mai revina timp de cinci ani.

Proiectul prevede si infiintarea unui fond european pentru returnare. Astfel, in perioada 2008-2013, vor fi puse la dispozitie 676 de milioane de euro, buget utilizat pentru oferirea de asistenta juridica imigrantilor ilegali.

Pentru redactarea acestui proiect au fost necesari mai bine de doi ani iar cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene mai au inca doi ani la dispozitie pentru a implementa aceste reglementari.

Oficialii europeni estimeaza ca in acest moment exista peste opt milioane de cetateni care locuiesc ilegal in Uniunea Europeana.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...