din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1931 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a decis semnarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in Uniunea Economica si Monetara

Guvernul a decis semnarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in Uniunea Economica si Monetara

  Publicat: 28 Feb 2012       1895 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Reuniune de scurta durata in care se dau informatii,
Suciu Matei - membru al Parlamentului Romaniei.
Guvernul a decis astazi, in sedinta de Guvern, semnarea de catre Romania a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in Uniunea Europeana si zona monetara UE, a anuntat, intr-un briefing de presa, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu .

Este un acord incheiat in scris intre subiectele de drept international si guvernat de dreptul international, incheiat in scopul de a produce efecte juridice si consemnat intr-un instrument unic sau, in doua sau mai multe instrumente conexe, oricare ar fi denumirea sa.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Soldul din care reiese o insuficienta a resurselor in raport cu nevoile, in cursul unei perioade date;
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Organ suprem de control financiar si de jurisdictie financiara,care functioneaza pe lenga Parlamentul Romaniei.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Suciu Matei - membru al Parlamentului Romaniei.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Moment (etapa) al judecatii in prima instanta,
Suciu Matei - membru al Parlamentului Romaniei.

Intrarea in vigoare a Tratatului va aduce o consolidare fiscala importanta, in anii urmatori, pentru Romania. Tratatul stabileste ca limita a deficitului bugetar structural pragul de 0,5%, iar in cazul in care nivelul datoriei publice este semnificativ sub 60% si nu exista riscuri privind sustenabilitatea pe termen lung a finantelor publice, acest deficit structural poate sa ajunga la circa 1% din PIB. Deficitul bugetar maxim ciclic plus cel structural se va incadra in limita de 3% din PIB.



``In cazul in care se inregistreaza abateri fata de aceste nivele, exista un mecanism de activare directa, prin care Comisia Europeana sesizeaza Curtea de Justitie a Uniunii Europene, iar apoi, in functie de hotararea acestei instante, poate sa aiba loc o sanctiune financiara de maximum 0,1% din PIB-ul tarii respective``, a afirmat Dan Suciu .



Purtatorul de cuvant al Guvernului a mentionat ca Romania a obtinut, in urma negocierilor desfasurate, introducerea in Tratat a prevederii care va permite, in anumite conditii, participarea la reuniunile la nivel inalt ale zonei euro, a sefilor de stat sau de guvern din toate statele membre ale UE. ``A fost unul din demersurile la care Romania a tinut foarte mult, pentru a fi parte a procesului in permanenta, pentru a fi consultata si capabila sa afle in timp util, sa participe la aceste dezbateri legate de sustenabilitatea si coerenta fiscala a Zonei Euro``, a precizat Dan Suciu .



Citeşte mai multe despre:    Zona euro    Coerenta fiscala    Deficit bugetar

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Ministrul finantelor publice a participat la reuniunea Eurogrup in format extins si la reuniunea informala ECOFIN
14 Sep 2019 | 806

Presedintele Romaniei a participat la reuniunea Consiliului European (Bruxelles, 20-21 iunie 2019)
22 Jun 2019 | 945

Guvernul a aprobat Programul de convergenta 2019-2022
08 May 2019 | 723

Proiectul Noului Cod Fiscal a fost dezbatut de Guvern
18 Feb 2015 | 2075

In 2015, zona euro s-ar putea largi
10 Jun 2014 | 1277

Numarul tranzactiilor M&A va creste in Europa emergenta in 2014, conform studiului CMS - DealWatch
21 Jan 2014 | 5435



Articole Juridice

Comparatie intre nivelul TVA din statele Uniunii Europene
Sursa: Money