din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1829 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Prefectul Capitalei: Task-force de lupta impotriva evaziunii fiscale la nivelul Capitalei

Prefectul Capitalei: Task-force de lupta impotriva evaziunii fiscale la nivelul Capitalei

  Publicat: 10 Mar 2012       2323 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a anuntat in data de 8 martie 2012, intr-o conferinta de presa, constituirea unui task-force avand ca principal obiectiv lupta impotriva evaziunii fiscale.

Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Potrivit legii nr 58/1998 privind activitatea bancilor comerciale, acestea (atat persoanele juridice romane, cat si sucursalele unor banci straine) pot desfasura, in limita autorizatiei primite de la BNR, urmatoarele activitati:
(Authorized shares) Numarul maxim de actiuni dintr-o anumita clasa pe care o companie il poate emite legal, conform prevederilor din statut.
Mntiunile, indicatiile, marcile sau denumirile comerciale,
Produse agroalimentare care pot fi donate conform prevederilor prezentei legi
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Este actul juridic procesual, final si de dispozitie prin care se solutioneaza cauza penala de catre instanta de judecata, punandu-se, astfel, capat judecatii.
(Hard dollars) Banii pe care o firma broker/dealer ii plateste pentru analiza, cercetare sau alte servicii financiare prestate clientilor.
Indicator care reflecta aportul valoric adus de o intreprindere prin activitatile sale asupra bunurilor cumparate.
Suma de bani acordata cu anticipatie de catre o persoana pentru procurarea unui bun, executarea unei lucrari sau pentru prestarea unui serviciu.

Echipa este formata din sefii principalelor institutii cu atributii de control de la nivelul Capitalei, anume Sectia Municipiului Bucuresti a Garzii Financiare, Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, Directia de Sanatate Publica, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Directia pentru Accize si Operatiuni Vamale, Serviciul Anticoruptie al Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.



Task-force-ul, constituit in baza unui ordin al Prefectului Capitalei din 23 februarie a.c., coordoneaza controalele ce se desfasoara in echipe mixte si urmareste, in principal, colectarea la bugetul de Stat a sumelor de bani si bunurilor provenite din activitati nelegale sau evazioniste constatate la societatile comerciale din Bucuresti. Faptul ca majoritatea comerciantilor din Capitala se alimenteaza cu produse din depozitele aflate in judetele vecine, conduce la necesitatea ca actiunile din Bucuresti sa fie dublate de actiuni similare in aceste judete.

Activitatea task-force-ului se va intinde pe mai multe luni de zile si se va concentra, in mod special, pe evaziunea din domeniul legumelor si fructelor, alcool, carne si tigari.

Astfel, vor fi verificate firmele care au un rulaj de marfa semnificativ, dar si comerciantii medii si mici. Controalele se vor concetra cu prioritate pe verificarea provenientei marfurilor, pe etichetare si pe verificarea minutioasa a documentelor insotitoare ale marfurilor (facturi, avize, etc). Sunt vizate depozitele en-gros de tutun si alcool, depozitele mari de carne si legume-fructe ce isi desfasoara activitatea pe raza Capitalei, la acestea adaugandu-se pietele din Bucuresti si importatorii importanti ai acestor produse .

De asemenea, prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a anuntat rezultatele controalelor efectuate in prima saptamana a lunii martie, cu precizarea ca astfel de verificari se vor face saptamanal. Prezentam mai jos rezultatele controalelor desfasurate in intervalul 1- 6 martie:
- in data de 01 martie in complexul EUROPA;
- in data de 02 martie in PIATA DE GROSS din SECTORUL 6;
- in data de 06 martie in PIATA DE GROSS din SECTORUL 4;

Conplexul Europa - La controlul din 1 martie, s-a constatat ca standurile erau inchise in proportie de peste 90%, ca urmare a controalelor anuntate de prefectul Capitalei si efectuate in perioada noiembrie 2011 - decembrie 2012. In acest context, prefectul Atanasoaei a anuntat ca ISC a actionat deja in instanta proprietarii terenului pe care se afla complexul comercial pentru a obtine o hotarare judecatoreasca in baza careia constructiile nelegale sa fie demolate, pe cheltuiala proprietarilor, termenul de judecata fiind 4 aprilie a.c.

In Piata de Gross din Sectorul 6 au fost verificate 27 de societati comerciale fiind aplicate 20 de amenzi in valoare totala de 53.000 lei si confiscate alte sume de bani . Comisarii Garzii Financiare au incasat in aceeasi zi 5 dintre amenzile aplicate.

In Piata de Gross din Sectorul 4 au fost verificate 99 de societati comerciale fiind aplicate, 24 de suspendari de activitate, 75 de amenzi in valoare totala de 192.600 lei si au fost confiscate 8.523 Kg de legume. Alte 4.925 kg de legume-fructe in valoare de 33.180 lei au fost oprite temporar de la comercializare. Totodata, comisarii Garzii Financiare au incasat in aceeasi zi 27 dintre amenzile aplicate de ei si au incasat TVA in avans in valoare de 147.778 lei.



Citeşte mai multe despre:    Prefectul capitalei    Evaziune fiscala    TVA    Contrabanda

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Masurile ANAF pentru sprijinirea mediului de afaceri
18 Mar 2020 | 936

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 2742

Sinteza a cauzelor finalizate de procurorii DNA in luna februarie 2017, altele decat cele deja mediatizate
12 Mar 2017 | 1511

Punctul de vedere al DNA ref. la propunerile de modificare a Codului penal si de procedura penala, precum si a Legii gratierii unor pedepse
18 Jan 2017 | 1794

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
10 Jan 2017 | 2348

Conferinta INPPA-Baroul Bihor: Intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei
06 Jan 2017 | 1182



Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Cunoasterea companiilor si prevenirea fraudelor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Interconectarea bazelor de date si evaziunea fiscala
Sursa: EuroAvocatura.ro

Munca la negru � definitie, forme, avantaje si dezavantaje, sanctiuni
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 147/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea si completarea art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Incheierea contractului individual de munca anterior inceperii raporturilor de munca
Pronuntaţă de: Judecatoria Constanta, Sectia Civila, Sentinta civila nr. 680 din data de 29.01.2016

Constituirea unui grup infractional organizat. Fapta prevazuta de legea penala
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 71/RC din 4 martie 2016

RIL admis. In cazul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, pe latura civila, inculpatul este obligat la plata obligatiei fiscale principale si a obligatiilor fiscale accesorii datorate, in conditiile Codului de procedura fiscala
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie