din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1766 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Operatorii de telefonie si bancile din UE vor sa introduca platile prin intermediul telefonului

Operatorii de telefonie si bancile din UE vor sa introduca platile prin intermediul telefonului

  Publicat: 01 Jul 2008       1285 citiri       Sursa: NewsIn  


(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Operatorii de telefonie si bancile din Uniunea Europeana (UE) vor coopera astfel incat clientii lor sa poata achita cumparaturile, notele de plata la restaurant si alte facturi, prin intermediul telefonului mobil.

Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Miscarea face parte din cadrul unei strategii mai extinse a Uniunii Europene (UE) pentru sustinerea competitiei si a unei mai mari libertati de alegere a modalitatilor in care oamenii pot plati pentru bunuri si servicii, mai ales cand se afla intr-o tara straina.

Operatorii de telefonie, care se confrunta cu presiuni de micsorare a tarifelor pe care le practica, partial din cauza unor reglementari ale Uniunii Europene, cauta, de asemenea, noi surse de venit.

GSM Association, organizatia ce reprezinta membrii ai industriei de telecomunicatii, cum ar fi Vodafone, a facut echipa cu European Payments Council, un organism ce reprezinta 8.000 de banci in Europa, scrie Reuters.

Sapte companii operatoare de telefonie mobila fac probe pentru efectuarea de plati cu ajutorul telefonului mobil, iar alte sapte planuiesc sa implementeze astfel de teste.

"Intensificarea competitiei de pe piata de servicii de plata este scopul meu", spune, intr-un comunicat, comisarul european pentru piete interne, Charlie McCreevy. "Acorduri cum este cel de fata arata posibilitatile pe care tehnologiile noi si abordarile inovative le pot crea in acest sens", a adaugat oficialul european.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...