din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1702 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Comisia Europeana lanseaza o campanie pentru a stimula plasamentele de munca

Comisia Europeana lanseaza o campanie pentru a stimula plasamentele de munca

  Publicat: 17 Apr 2012       1673 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Comisia Europeana lanseaza astazi campania �We Mean Business�, al carei scop este sa incurajeze societatile sa creeze mai multe plasamente pentru stagiari pentru a spori competentele tinerilor si capacitatea de insertie profesionala a acestora.

Orice forma de educatie care pregateste calificarea pentru o anumita profesie, sau pentru un anumit loc de munca, competentele necesare exercitarii profesiei respective sau ocuparii unui loc de munca adecvat acesteia.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Categorie de fapte juridice, care se produc independent de vointa omului si de care legea leaga anumite efecte juridice.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
In sens general, cheltuiala in bani ce trebuie suportata pentru a putea beneficia de un bun sau serviciu.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
In sens general, cheltuiala in bani ce trebuie suportata pentru a putea beneficia de un bun sau serviciu.
Denumire data monedei unice europene.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.

In acelasi timp, stagiile pot ajuta tinerii sa aiba o tranzitie lina de la educatie si formare profesionala la un prim loc de munca bun. De asemenea, plasamentele pot aduce beneficii societatilor, permitandu-le sa identifice potential excelenti angajati viitori care ar putea, cu ideile lor inovatoare, sa fie esentiali pentru productivitatea si competitivitatea viitoare. In perioada 2012-2013, Comisia va oferi sprijin financiar pentru un total de 280 000 de plasamente prin intermediul programelor Leonardo da Vinci si Erasmus pentru studentii din domeniul formarii profesionale si pentru cei din invatamantul superior.

Androulla Vassiliou, comisar european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret, a declarat: ``We Mean Business`` va sprijini eforturile statelor membre de combatere a somajului in randul tinerilor, care a atins niveluri inacceptabil de ridicate in unele tari din UE. In special, dorim sa atragem atentia asupra valorii plasamentelor internationale, care pot imbunatati competentele lingvistice ale individului si care il pot ajuta sa fie mai increzator si mai adaptabil. Studiile noastre arata ca angajatorii apreciaza din ce in ce mai mult aceste tipuri de competente.``

Anchetele evidentiaza faptul ca un numar redus de societati sunt constiente de posibilitatea gazduirii unui stagiar printr-un program european Campania ``We Mean Business`` isi propune sa schimbe aceasta situatie si sa demonstreze avantajele plasamentelor internationale pentru societati.

Campania are un site internet care contine informatii si linkuri cu privire la modul in care se poate organiza sau gasi un plasament european. In statele membre vor avea loc evenimente de sensibilizare, vizate fiind camerele de comert, agentiile de dezvoltare regionala, organizatiile de sprijinire a intreprinderilor si alti ``multiplicatori de informatie`` care pot evidentia avantajele plasamentelor pentru societati.

Ca parte a initiativei sale ``Oportunitati pentru tineret``, prezentate in decembrie 2011 (IP/11/1568), Comisia Europeana s-a angajat sa creasca cu 30% numarul plasamentelor de lucru Leonardo da Vinci si Erasmus pentru studentii din domeniul formarii profesionale si pentru cei din invatamantul superior. In 2012, cel putin 130 000 de tineri vor primi sprijin pentru un stagiu la un loc de munca in strainatate. Aceasta cifra ar trebui sa creasca la 150 000 anul viitor.

Studiile arata ca stagiarii care detin competente lingvistice pot ajuta intreprinderile sa intre pe noi piete. In acelasi timp, oportunitatile ratate de intreprinderile a caror forta de munca duce lipsa de competente lingvistice si de comunicare au un cost. Intr-o ancheta a Comisiei din 2006, efectuata pe aproape 2 000 de intreprinderi, 11% dintre respondenti afirma ca au pierdut un contract ca urmare a lipsei competentelor lingvistice, cu un cost total de 50 milioane euro in total2.

In paralel cu campania ``We Mean Business``, Comisia va adopta maine (18 aprilie) un pachet cuprinzator de noi masuri in scopul obtinerii unei redresari generatoare de noi locuri de munca . Unul dintre obiectivele principale ale acestuia va fi sa stimuleze recrutarea in economia ecologica, serviciile de sanatate si tehnologia informatiei si comunicarii.



Citeşte mai multe despre:    Plasament    Comisia Europeana

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 461

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 1402

Conditiile pentru intrarea in somaj tehnic. Depunerea online a documentelor
02 Apr 2020 | 1349

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 1089

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in cadrul sedintei din 10 martie 2020
11 Mar 2020 | 1192

Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala
20 Feb 2020 | 1009



Articole Juridice

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Conditiile in care se poate construi pe un teren privat cu functiunea de spatiu verde, dupa suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sector
Sursa: Roxana Dudau, Partener Asociat si coordonator al practicii de drept imobiliar din cadrul Radu si Asociatii SPRL

Un medicament care se elibereaza fara prescriptie medicala intr-un stat membru nu poate fi comercializat in alt stat membru decat daca acesta din urma a autorizat la randul sau introducerea sa pe piata
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Inlocuirea zilelor de concediu de odihna neefectuate cu o indemnizare financiara
Pronuntaţă de: Tribunalul Ilfov

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Rolul activ al judecatorului. Respectarea de catre instanta a principiului disponibilitatii care guverneaza procesul civil
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia civila, Decizia civila nr. 177/17.03.2020

Urbanism. Certificat de urbanism si autorizatie de construire. Obligativitatea documentatiilor de urbanism aprobate la nivelul localitatii. Modificarea parametrilor urbanistici prestabiliti si a functionalitatii zonei. Necesitatea adoptarii unui plan urbanistic zonal
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 756/23.09.2020