Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Consultari romano-turce in domeniul afacerilor europene

Consultari romano-turce in domeniul afacerilor europene

  Publicat: 22 May 2012       1257 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Secretarul de stat pentru afaceri europene Luminita Odobescu a avut ieri, 21 mai, consultari cu ambasadorul Hasan Gogus, subsecretar de stat pentru afaceri europene din MAE turc.

Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.
Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.
Actiune diplomatica prin care un stat accepta prevederile unui tratat international, obligandu-se sa le respecte
Negocierea intre angajator sau organizatia de angajatori pe de o parte si angajati,

Cu acest prilej, ambele parti au salutat nivelul excelent al relatiilor bilaterale romano-turce si au exprimat interesul comun in vederea consolidarii acestora, prin promovarea unor ample proiecte sectoriale. A fost salutat nivelul foarte bun al cooperarii economice dintre cele doua tari, Turcia fiind al 5-lea partener economic al Romaniei la nivel global si primul din afara UE, si potentialul investitional existent intre cei doi parteneri.

In acest context, a avut loc o runda de discutii pe marginea Planului de actiuni subsumat Parteneriatului Strategic dintre Romania si Republica Turcia, in vederea agrearii formei finale si semnarii acestuia intr-un viitor cat mai apropiat. Discutiile au vizat in special segmentele privind dialogul politico-diplomatic, cooperarea economica si in domeniul energetic, cooperarea regionala, in domeniul afacerilor europene si de securitate intre cele doua tari .

Partea romana a adus in atentiesi o serie de aspecte a caror solutionare ar avea impact pozitiv asupra dezvoltarii in continuare a schimburilor comerciale intre cele doua tari . Astfel, a abordat problema restrictiilor aplicate de autoritatile turce la exportul, respectiv tranzitul de animale vii si unele produse din carne din Romania, exprimand speranta ca partea turca va lua decizia de eliminare a acestor restrictii intr-un viitor cat mai apropiat.

Intrevederea a prilejuit si un schimb de opinii privind perspectiva europeana a Turciei, fiind reconfirmat sprijinul concret acordat de Romania in procesul de aderare a Turciei la UE si avansarea procesului de negociere .

Cu aceasta ocazie, au fost abordate si o serie de teme de actualitate de pe agenda regionala si situatia din Balcanii de Vest, cele doua parti impartasind viziuni similare privind stabilitatea si securitatea in regiune.Citeşte mai multe despre:    Uniunea Europeana    Turcia    Balcani

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Curs de dreptul mediului si o Clinica juridica. Inscrieri pana pe 22 august
10 Aug 2021 | 351

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 1032

Legi promulgate in data de 12 iunie 2020
13 Jun 2020 | 747

EY: Solutii pentru a limita interactiunea cu autoritatile vamale. Vamuirea la domiciliu
31 Mar 2020 | 827

Pozitia Consiliului Barourilor si Societatilor de Drept din Europa privind eradicarea fenomenului avocaturii clandestine
29 Feb 2020 | 526

Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala
20 Feb 2020 | 711Articole Juridice

Principiul egalitatii de remunerare intre lucratorii de sex masculin si cei de sex feminin se refera deopotriva pentru „aceeasi munca” si pentru o „munca de aceeasi valoare”
Sursa: EuroAvocatura.ro

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Acordarea vizei de scurta sedere pe teritoriul Romaniei (Short-stay visa)
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Izolarea si carantina in coronacriza. Efecte juridice si economico-sociale
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Imunitatea de jurisdictie a Uniunii Europene. Incheiere contract individual de munca
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 40/A din 07.03.2018 a Curtii de Apel Galati

Functionari publici cu statut special. Dreptul la decontarea biletelor de calatorie cu avionul in afara teritoriului Romaniei. Procedura de aprobare a dreptului de decontare. Principiul teritorialitatii aplicarii legii civile
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 265/10 martie 2021

Discriminare directa sau tratament diferentiat, justificat si rezonabil
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Sentinta civila nr. 39 din data de 17.01.2020

Excluderea perioadei de disponibilitate din timpul lucrat. Conditiile restituirii platii nedatorate unor drepturi salariale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Constanta - Decizia civila nr. 153 din data de 17.06.2020